Затвориха отделение в ловешката болница заради коронавирус

46-годишна жена е дала положителна проба
14 авг 2020 13:28, Анисия Иванова
3
Затвориха отделение в ловешката болница заради коронавирус
Снимка: БГНЕС

Белодробното отделение на МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч е карантинирано за 48 часа, считано от 15.00 часа вчера, за изследване на персонал и пациенти и провеждане на крайна огнищна дезинфекция.

Това е станало със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция в Ловеч заради пациент с положителна проба за COVID-19, съобщават от областната администрация.

Спира се приемът в отделението на нови пациенти, а нуждаещите се от хоспитализация ще се насочват към Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян за този период.

Пациентката с коронавирус е 46-годишна жена от село Кирчево, община Угърчин. Тя е била хоспитализирана на 6 август в ловешкото белодробно отделение с обострено хронично белодробно заболяване. Настанена е в изолатор, направени са й два PCR теста, които са отрицателни. Поради неповлияващо се лечение е изследвана отново, като третият PCR е положителен. Преведена е в Инфекциозно отделение.

Установена е епидемиологична връзка с предходно доказани и съобщени случаи в село Кирчево. Контактните лица на пациентката са седем, които са поставени под карантина и е взет материал за изследване. Няма контактни лица по месторабота.

От последното денонощие в Ловешка област са регистрирани и още три случая на заразени с коронавирус. Два са от семейно огнище в Луковит. Това са 17-годишно момиче и 61-годишна жена, които са без оплаквания и на домашна изолация.

Другият случай е на жена на 21-годишна от Ловеч, пристигнала на 12 август след едномесечен престой в Албания. Лицето е поставено под карантина от граничните здравни власти в Кюстендил, изследването е направено в лаборатория в София след пристигане в страната. Установен е контакт със семейството, препоръчано е карантината да се изпълнява самостоятелно, с цел недопускане контакт с останалите членове на семейството. Днес лицето пристига от София с личен транспорт и ще бъде карантинирано от РЗИ-Ловеч.

Към 10,00 часа на 14 август общо диагностицираните случаи в област Ловеч са 51, активните случаи са 14, от които пет на домашна изолация и 9- хоспитализирани. Излекуваните са 35, починали двама, добавят от областната администрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно жената е здрава..сега цялото и семейство ще набутат в болницата която почти е фалирала ,в Мърчево жевеят помаци които имат много роднини ,може и съседни села да измислят като Галата ,Градешница ,български извор ,Глогово ,добре замислено от докторята
2
2
 
2
 
! Отговори
Nona преди 3 години
Значи след два отрицателни резултата най-после от трети опит да го докарали до положителен!!!! БРАВО!!!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само така-ПСР до дупка, иначе няма по 1000лева !