Спират чартърите с германци към България

Последните полети излетяха обратно
20 авг 2020 09:56, Петя Славова
41
Спират чартърите с германци към България
Снимка: БГНЕС

Последните чартъри с туристи излетяха обратно към Германия. Програмата, с която те пристигат в Златни пясъци, Албена и Св. Св. Константин и Елена, се прекратява с един месец предварително. Това съобщи представителят на един от немските туроператори у нас Калин Сутев.

До това решение се стигна, след като германските власти издадоха предупреждение за пътувания във Варна, Добрич и Благоевград, което срина полетите към двете морски летища в страната.

Почивалите в трите области у нас немци ще трябва да се подложат на задължителен тест за коронавирус и 14-дневна карантина при връщането си в Германия. Обявяването на Варна за рискова дестинация удари сериозно и балнео и СПА сектора у нас.

Още по темата

"Всички резервации на германските туристи за лечение в страната през месеците септември и октомври са отменени", коментира пред "Монитор" председателят на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА) Сийка Кацарова.

Припомняме, че през миналата година България стана част от списъка на 14-те страни, в които Германската асоциация на здравноосигурителните каси признава средствата за профилактика и рехабилитация в амбулаторни условия. Представянето на услугите на немския пазар трябваше да започне още през март, но коронавирусната пандемия го отложи до май. Поради тази причина от БСБСПА съвместно с Министерството на туризма стартират антикризисен план, който е насочен главно към изпращането на правилните послания към германците – "в спа центровете у нас се спазват всички предпазни мерки, не можем да бъдем сложени под общ знаменател с останалите рискови държави". По думите на Кацарова обаче разпознаването ни като една от държавите, предлагащи подобни услуги, ще отнеме около две години.

Освен стандартните пакети за лечебни процедури същестуват и проекти за "обиколни туристи" – пристигат в страната за обиколки на забележителности и вино, като "надграждат" избрания пакет със СПА процедури. Резервациите за подобен вид пътувания също са напълно отменени след началото на корона кризата.

Местата у нас, които са сертифицирани да предлагат СПА, уелнес и рехабилитационни услуги, надвишават 90. Сред най-често посещаваните курорти са именно Златни пясъци, Св. Св. Константин и Елена, Албена, Поморие,
   тъй като морето е по-познато на чуждестранните туристи.

"От планинските курорти Пампорово е климатолечебен, Банско е известен с горещите извори в село Баня. Немските туристи често ги посещават за вело и друг вид планински туризъм.", обобщи Кацарова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
8
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Бойку Бурисуф пак при ака Северна България,важнутуй чи надолу е пълнъ сmah,raли *** Столипиново!
39
4
 
6
 
! Отговори
AZ преди 3 години
Направихме си антиреклама със съобщенията за заразените старци в старчески домове в Добрич и катастофалното положение на болницата там. Така също и с големия брой заразени във Варна и с протестите там (не че съм против тях,ама немците търсят спокойствие).*** им обяснявай после,че Албена не е в Добрич и Златните не са във Варна.
38
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България ВЪН от ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ отиваите в евразия АМИН
37
4
 
4
 
! Отговори
теменужка преди 3 години
До НЕКОЙГермания бъкана с коронавирус - на кукуво лято. Спазват си хорицата мерките, техният коронавирус е три пъти по-малко от нашия. А къде е по-голяма държава!
36
0
 
10
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Туристи има там, където има правилни мерки срещу епидемията. Не казвам строги, а правилни, защото в началото в България имаше строги, но неправилни мерки. Строгостта на мерките не е мерило за тяхната полезност. Мутрите искат да няма мерки и си мислят, че така заведенията и хотелите им ще са пълни, аз става точно обратното, както в случая с немците.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Броя на тестовете зависи от броя на хората в риск да са заразени и от броя на пътуващите в чужбина, които трябва да си направят такъв тест. Мислете де! Какво значи да се увеличи броя на тестовете? Като се увеличи с примерно 2000 теста и няма нито един заразен сред тези 2000 от увеличението, какъв е смисъла от повече тестове?
34
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия вече прекаляват - каква опасна дестнация е Варна бе, м алоумници? Ходя на работа, бях на два купона с много хора и няма никакъв коронавирус. Вемсто да им се дупим на германците, да вземат да им се изрепчат най-накрая.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май ши трябва пак да са затяга. То на края ши са скъса от затягане .
32
2
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Голям прас!ГЕРБ ще намери друг начин за усвояването на 35 евро от бюджета за субсидирана седалка на немски пенсионер....
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората като видяха какъв запой правят тинейджърите на почивката си в България им стана лошо.Въпреки че вече и в Германия по улиците няма много карантина.
30
4
 
10
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Разбирам сега ще се започне песента за хотелиерите и мутрите,но не забравяйте,че един затворен хотел и става ефекта на доминото,по-веригата доставчици,транспорт и т.н
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Гърция и за Турция,чартарите не са отменени.Само за БГ-то са ги отменили.Сигурно се страхуват нашия МП да не праска с 200.Не че хотелиерите по спа курортите ги пракат с 400,де.Хеле пък тея в Банско.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Гърция и за Турция,чартарите не са отменени.Само за БГ-то са ги отменили.Сигурно се страхуват нашия МП да не праска с 200.Не че хотелиерите по спа курортите не ги правната с 400,де.Хеле пък тея в Банско.
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега вместо евтаназия,измислиха корона вирус и "подкараха"старите хора на конвеер в душегубките,наречени старчески дом.
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност,Германия искаше да превърне България в старчески дом за немските старци за дa спести на възрастните си семейства разходите за гледане на болен член от семейството.Там до преди месец плащаха по 4000 еврака на месеца на нашите болногледачки.Затова и мед.сестрите в България вече са кът.Може да е за добро.
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност,Германия искаше да превърне България в старчески дом за немските старци за дa спести на възрастните си семейства разходите за гледане на болен член от семейството.Там до преди месец плащаха по 4000 евтаназията на месеца нашите болногледачки.Затова и мед.сестрите в България вече са кът.Може да е за добро.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Между другото за тестовете, много бавно почнаха, но в момента сме в средното ниво за Европа с близо 1000 на 1милион на ден. Направих сравнение и се изненадах. Примерно Швейцария през уикенда имаше 4000 теста, а вчера 10000, Което е съизмеримо. Има още доста примери. Говоря за последните 2 месеца, преди това е трагедия.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 18 Кой брой тестове не обявяват ??? Днес са над 8500? Иначе да затваряш граници има смисъл за държава като .. примерно Нова Зеландия, където вирус почти няма. Ама в Германия? Малко закъсняло, те си имат достатъчно вътре в държавата.
22
2
 
13
 
! Отговори
Bon преди 3 години
Чудесно, ами кого ще дерат сега мутро-бъзнесмените по.... морието?
21
3
 
30
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Ползата от коронавирусът е, че се показа грозното лице на ЕС. Тоест, че няма никакъв ЕС. Че има едно голямо лицемерие. Европейски мошеници.