Втори протест на превозвачи на границата с Гърция

Те настояват за отваряне на пункта "Илинден – Ексохи"
25 авг 2020 08:20, Ния Христова
6
Втори протест на превозвачи на границата с Гърция
Снимка: БГНЕС
За втори път превозвачи и търговци се събират за протест на пункта "Илинден – Ексохи". Той все още е затворен от гръцките власти заради пандемията.
 
От бранша настояват бариерите да бъдат вдигнати за тировете, защото за водачите им дори не се изисква PCR-тест. Затворената граница удължава пътя им до "Кулата", който е единственият отворен пункт.
 
Вчера премиерът Бойко Борисов също поиска от Гърция да облекчи преминаването през границата. Засега превозвачите не планират блокади на пътя към "Илинден".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Да представят исканията си пред архиепископ Хорен Аракелян.
5
0
 
2
 
! Отговори
Биха могли да преди 3 години
протестират и срещу:корона вируса;това че нямя още 7 ГКПП;наличиетона паваж в някои градски улици;електрическата мрежа от 110 волта в САЩ;лявото движение по пътищата във ВБр,Австралия,Япония и други страни;забраната да се събират повече от 6 човека в Испания...А Гърция ще им каже:имаме мерки срещу корона вируса и това е наше суверенно решение.Ако неви харесва,не идвайте.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и да го блокират пътя за Илинден, гърците така и така вече са го блокирали.
3
0
 
4
 
! Отговори
Информацийката преди 3 години
е малко остаряла. Точно тази сутрин така наречените превозвачи казаха по една ТВ, че се канят да блокират важно кръстовище. Глупаво и излишно! Кръстовището е в България, не в Гърция. Пука им на гърците. Трябва реципрочност. Иначе няма да ги интересува. Нашето МВнР няма никаква тежест в Европа.
2
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 3 години
На тези византийци, трябва остро да им се постави въпроса за тези дискраминационни мерки! Крайно време е пълен бойкот на гръцките курорти, докато не паднат исканите тестове! Трябва и ние да поискаме за гърци не само тест, но и....... ЯМР снимка!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците са ни приятели, верно.