Втори протест на превозвачи на границата с Гърция

Те настояват за отваряне на пункта "Илинден – Ексохи"
25 авг 2020 08:20, Ния Христова
6
Втори протест на превозвачи на границата с Гърция
Снимка: БГНЕС
За втори път превозвачи и търговци се събират за протест на пункта "Илинден – Ексохи". Той все още е затворен от гръцките власти заради пандемията.
 
От бранша настояват бариерите да бъдат вдигнати за тировете, защото за водачите им дори не се изисква PCR-тест. Затворената граница удължава пътя им до "Кулата", който е единственият отворен пункт.
 
Вчера премиерът Бойко Борисов също поиска от Гърция да облекчи преминаването през границата. Засега превозвачите не планират блокади на пътя към "Илинден".
 

6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
vlady преди 1 година
Да представят исканията си пред архиепископ Хорен Аракелян.
5
0
 
2
 
! Отговори
Биха могли да преди 1 година
протестират и срещу:корона вируса;това че нямя още 7 ГКПП;наличиетона паваж в някои градски улици;електрическата мрежа от 110 волта в САЩ;лявото движение по пътищата във ВБр,Австралия,Япония и други страни;забраната да се събират повече от 6 човека в Испания...А Гърция ще им каже:имаме мерки срещу корона вируса и това е наше суверенно решение.Ако неви харесва,не идвайте.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те и да го блокират пътя за Илинден, гърците така и така вече са го блокирали.
3
0
 
4
 
! Отговори
Информацийката преди 1 година
е малко остаряла. Точно тази сутрин така наречените превозвачи казаха по една ТВ, че се канят да блокират важно кръстовище. Глупаво и излишно! Кръстовището е в България, не в Гърция. Пука им на гърците. Трябва реципрочност. Иначе няма да ги интересува. Нашето МВнР няма никаква тежест в Европа.
2
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
На тези византийци, трябва остро да им се постави въпроса за тези дискраминационни мерки! Крайно време е пълен бойкот на гръцките курорти, докато не паднат исканите тестове! Трябва и ние да поискаме за гърци не само тест, но и....... ЯМР снимка!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърците са ни приятели, верно.