Жители на Калофер блокираха за кратко Подбалканския път

Недоволството е заради качеството на водата
4
Жители на Калофер блокираха за кратко Подбалканския път
Снимка: БГНЕС

Жителите на Калофер блокираха за кратко Подбалканския път заради стар проблем с водоснабдяването и лошото качество на питейната вода.

Първоначално те се събраха в центъра на града, където бяха донесли кофи с мръсна вода, и показаха какво е качеството на водата, която тече от чешмите им. Калоферци се оплакват, че има аварии по водопровода, а водата е мътна, мирише на тиня и няма налягане, предаде БТА.

Те настояват за смяна на цялата водопроводна мрежа, за да бъде решен проблемът с качеството на водата. Освен това искат от ВиК Пловдив да изпълнят поет стар ангажимент и да сменят водопроводните тръби на три улици в Калофер. Ремонтът е трябвало да приключи в края на август, но въобще не е започвал.

"Каквато е в реката, такава е и в чешмите, защото нямаме и пречиствателна станция", каза кметът на Калофер Румен Стоянов, който също е сред протестиращите.

Той допълни, че ако до 10 дни няма реакция от отговорните институции, жителите на Калофер ще блокират за неопределено време Подбалканския път.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Shark преди 8 месеца
И що за кратко? Никой не ги е отразил!
3
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 8 месеца
Преди изборите едно лице обикаляше и правеше първи копки на водопроводи в община Карлово. Като го преизбрахте за 4 път, идете в общината и му поискайте лично сметка.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
haydutini
1
1
 
6
 
! Отговори
Елемаг преди 8 месеца
Важно е БАце какво е казал.Какви сте па вие от Калофер и с вашата вода?Ей ,не му виждате успехите и това е.