Натоварен трафик и на граничен пункт "Кулата"

Преминаването на границата отнемаше около час
5 сеп 2020 22:12, Анисия Иванова
2
Натоварен трафик и на граничен пункт "Кулата"
Снимка: БГНЕС

Натоварен трафик и на граничен пункт „Кулата". Преди няколко часа се образува тапа от гръцка страна за влизащите в България. Интензивен е трафикът и в обратна посока, съобщи Нова тв.

Още в сутрешните часове броят на автомобилите, които се отправят в посока Гърция изглеждаше достатъчен, за да се образуват колони. Именно това се случи в по-късните часове на деня. Преминаването на границата отнемаше около час.

"Не ни притеснява, свикнали сме, не ни прави вече впечатление. Това, което видяхме вчера по телевизията, ни плашеше, но сега не”, коментира един от шофьорите.

В посока от Гърция към България опашката се оформи в следобедните часове.

Тя достигна около километър. По данни на българките власти основната причина е недобрата организация на гръцките власти. В днешния ден те бяха отделили един човек, който се грижеше за проверката на документите на прибиращите се от Гърция.

В петък още преди обед имаше задръствания на южната ни граница. Дългото чакане продължи и вечерта. Излизането от тапата на „Кулата” отнемаше около 2-3 часа, а още 30 минути пътуващите трябваше да изчакат на самата граница, за да им бъдат проверени всички необходими документи за влизане в Гърция.

Очаква се трафикът в следващите дни в посока България отново да бъде засилен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Митко преди 3 години
На влизане БГ митница проверява документите. Те правят тапите като карат шофьорите да слизат на гише, вписват номера и модела на колата и сканират лични карти и паспорти. Гръцките власти нямат отношение към влизащите в БГ. Преди 2 седмици беше същото. В 13 часа решиха да правят тази простотия и за 30 мин направиха 1 км опашка.