Пускат движението между "Горубляне" и "Младост"

Трасето осигурява връзка с АМ "Струма" и АМ "Тракия"
6 сеп 2020 20:24, Петя Славова
26
Пускат движението между "Горубляне" и "Младост"
Снимка: БГНЕС

За улеснение на очаквания интензивен трафик в края на трите почивни дни утре /7 септември/ в 6:30 ч. се възстановява движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път /СОП/ в реконструиращия се 6 км участък между ж.к. "Младост" и автомагистрала "Тракия". Преминаването ще се осъществява двупосочно в платното, в което не се извършват строителни дейности, и ще се регулира със светофарна уредба при Горубляне, Герман и Лозен.

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост и да спазват стриктно поставената сигнализация. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Реконструкцията на 6 километровото трасе стартира през октомври м.г. Отсечката между ж.к. "Младост" и кв. "Горубляне" беше затворена на 14 юни т. г. за разрушаване на стария надлез при 40-ти км и изграждането на нов. Двулентовият път се разширява в две платна с по 3 ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари.

С новото трасе на Софийския околовръстен път ще се осигури връзка между автомагистралите "Струма" и "Тракия", ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет. Срокът за завършване на модернизацията е пролетта на 2021 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** някой снимал чекмедже с кюлчета, пистолет и пачки евро, и обявил, че са на ББ. Ами при него сме на излишък. Строи се повсеместно. Не се появяват гагаузки вълни като тези на Ст.Загора-Чирпан. Не падат тавани на още не пуснат терминал. Не виси на заседнал лифт при откриване му. Съживи проекти от преди 70-години! Тези дето искат сега да го сменят нали бяха на власт? Защо не го направиха те? А техните снимки на банкови сейфове и офшорни фирми? Ако се появят? Та кой е по-крадлив?
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МяуКогато отчуждят имотите и минат всички дела по тях. Питай фигуранта защо върна поправката на закона с която за обществен интерес се одържавяваше терена и след това, ако има спор за цената се ходеше в съда. Сега извиване на ръце, протакане. А докато не са ясни терените, не може и да се проектира. Това забави и довършването на това трасе. Бавни и тромави отчуждителни процедури и след това строителство на юруш. Помним БСП какъв банер бяха сложили след къговото преди местните избори. Гнусно!
19
6
 
4
 
! Отговори
Савов преди 3 години
Ей, ужасна комунистическа пасмина !Само знае да хейти и нищо друго !Какво лошо има в това, че с парите ни се прави нещо хубаво, което ще е от полза за всички.Спомням си времената преди 15-20 години, когато пак плащахме данъци, но нищо не се правеше.Тогава беше голямото крадене.А вие сега обладани от вечната злоба в главите си, драскате глупости за което някой ви е платил.Сложете ръка на сърцето си (ако имате такова) и бъдете честни!Това е истината !Другото са лъжи и манипулации !
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце и Юрданка нема ли да резнат лентата на старото платно. Верно не е ремонтирано, но все пак ще пуснат да се движим по него за няколко дни.
17
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е не е като ВЕЦ а построен от Бсп и Дпс с цена над милиард лева с главен инжинер Доганчу със заплата над милион лева. С техните кржби не чекмедже,а цели банки си напълниха с пари. Не е и като прословутото Водно огледало в Кърджали чието предназначение е все още неясно, но струваше над 150 мл лева,но това е положението. Бойко строи пореден път по който протестерите ще карат с кеф към морето. Явно е,че всички крадат,но червените направо оглозгват до кокал.
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най се кефя на построенотп от Костов и Орешарски . Нито друса, нито светофари има. Софиянски още повръща от излапаното по околовръстното.За Жан.... нямам думи.....
15
3
 
5
 
! Отговори
Да 15 преди 3 години
До М да аВярно е, имаше нужда. А парите добре си го казал.... мноого добре похарчени пари, има и за чекмеджето....
14
1
 
4
 
! Отговори
Тези пари преди 3 години
са от националното чекмедже.
13
6
 
12
 
! Отговори
Бойко преди 3 години
Спешно търся стенна секция с чекмеджета! Всичко е препълнено! Васко, помагай!
12
3
 
14
 
! Отговори
М да а преди 3 години
Имаше нужда от тази отсечка, добре похарчени пари, в проект улесняващ ежедневието на всички
11
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5 мяу"Кога ще се направи отсечката от Бъкстон до кръговото при Люлин,че там е мъката?"========Ако БСП превземе властта - НИКОГА!!! Защото "асфалтът не се яде", нали знаеш?! Ще сънуваш ти "хвалипръцкото"
10
2
 
10
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
До БауНяма кой да построй повече от НЕГО, страшен турбосер е!
9
1
 
10
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
До TolioИ аз като Магарешки, не чета...........само подписвам.
8
2
 
9
 
! Отговори
Tolio преди 3 години
До тъй де,или не знаеш да четеш или ни си схванал прочетеното,хората ти пишат ,че е временно за да се приберат хората от почивка и отварят само едното платно и ,че до пролетта идната година ите завършат всичко.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано успеят да отлеят бетонните части преди мразовете, все пак...
6
4
 
12
 
! Отговори
Пускай ударно, баце преди 3 години
Че не се знае кога ще ти е последният работен ден.
5
15
 
12
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Кога ще се направи отсечката от Бъкстон до кръговото при Люлин,че там е мъката?Това тук е колкото хвалипръцкото да каже,че ТОЙ мноооого е построил.
4
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, можеше да си кажете, че се пуска движението по стария път, по който движението ще е по-зле отпреди, защото паралелно вървят строителни работи. Ако вървят, де... Ако не са свършили парите.
3
13
 
6
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
''ще се регулира със светофарна уредба при Горубляне, Герман и Лозен''-ВСЕ ЕДНО НИЩО НЕ Е НАПРАВЕНО.
2
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Ако няма какво да кажеш.............пишкай и лягай.........допустимо е.