Концесионерът на Силистар все още не е във владение?

Министерството на туризма е на друго мнение
4
Концесионерът на Силистар все още не е във владение?
Снимка: БГНЕС

Плажът на Силистар и днес осъмна без спасители. В събота там се удавиха двама души, а две жени и две деца бяха спасени в бурното море.

Очевидецът на трагичния инцидент през уикенда Недко Недков е категоричен, че не е имало спасители, независимо, че плажът е бил пълен с хора.

"Изведнъж започнаха да се струпват много хора край скалите. Отидохме да видим какво става въпрос – оказа се, че има две жени, вкопчени в скалите, две деца бяха вътре – морето ги беше дръпнало доста на вътре. Мъж се опита да ги спаси и също се превърна в бедстващ. Бяхме с вързани ръце", разказа мъжът.

Той обясни, че помощ е дошла след 30 минути – спасители от съседен плаж. По същото време е дошла и линейка от Бургас.

Плажуващите са категорични, че ситуацията щеше да е различна, ако на Силистар е имало спасител и медицински екип.

Още по темата
Нов концесионер на плажа Силистар беше избран на 1 юли тази година. По неясни причини, договорът с него е сключен 4 август, в сила е влязъл на 4 септември, показва справка в Министерството на туризма.

Управителят на Силистар обясни за bTV, че спасители няма, защото Министерството на туризма не са им предали плажа лично.

"Договорът е подписан с предаване на 7 август. Имаме 1 месец по документи за влизане във владение и предаване лично от служители на министерството на плажа, като обект с преместваеми и спасителна служба с протокол, който при нас не съществува. Няма такъв подписан от нас протокол. Ние нямаме черно на бяло, че сме стопани на плажа. Има фирма до 15 септември да пази плажа, сключила договор с общината. Поради технически причини, днес разбрах, че не са били спасителите на място. Но това не е причина, защото техните отношения с общината, нас не ни влияе. Плажът се води безстопанствен в момента, защото на нас не ни е предаден с протокол", заяви Василев.
Силистар остана без концесионер в разгара на лятото

От Министерството на туризма обявиха, че концесионерът е длъжен да изпълнява задължителната си дейност от датата, от която договорът е влязъл в сила – 4 септември, а липсата на предавателния протокол не е условие за неизпълнение.

Назначена е проверка, очаква се концесионерът да бъде глобен.


4
Още по темата: Силистарудавени
Още от Снимка на деня
Лятото продължава и през септември, градусите остават високи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Сс преди 1 седмица
До Анонимен:
Ходи си на Слънчака дето не мирише на тиня и няма жаби🤣
Такива като вас селяци нямат място там!
3
0
 
2
 
! Отговори
Преди 3 години преди 1 седмица
... помня, че неква сърдита чичка ни искаше 20 камъка да паркираме пред входа. Толкова била таксата.
Явно са го сменили. Дано поне новия концесионер не тумби туристите с по 20 камъка за паркинг, щото по-назад има к-г Делфин където паркинга е 3лв.
2
3
 
8
 
! Отговори
х преди 1 седмица
Никой не е длъжен да ви спасява задника. Като ти е толкова акъла и не си знаеш възможностите...
1
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бил съм два пъти на тоя силистар.Единия път от любопитство да видя какво му е толкова прехваленото втория път поради принуда заради бившата да иддм да сидела много искаша д на отидохме видя и се убеди като и говорих.По гнусно масто няма.една отвратителна Gадна кална локва до морето един жабуняк крякат жабите вътре морише на тиня водорасляци понеже залива е затворен и винаги има вълни дори да е спокоино.Отива се до така наречения паркинг по един Gaden тесен път с чакъл и една мутра взима такса!