Доказаха, че БЦЖ ваксината ни действа срещу коронавируса

Това показва проучване в Нидерландия
9 сеп 2020 20:21, Петя Славова
35

След проучвания в Нидерландия, задължителната у нас БЦЖ ваксина показа, че е мощен имуностимулатор, което е от основно значение при борбата с COVID-19, предава Bulgaria ON AIR.

Още в началото на пандемията експерти в Австралия забелязват, че в региони, в които се провежда ваксиниране срещу туберкулоза, ръстът на заболели от COVID-19 е сравнително нисък.

БЦЖ ваксината стимулира нашия клетъчен имунитет, подготвя имунната система много по-лесно да реагира на всички други ваксини. Нидерландия потвърди това откритие след направено проучване, в което са били ваксинирани голяма група лекари и студенти по медицина.

Ваксинирането срещу туберкулоза у нас е задължително. А България може да се похвали, че е една от малкото държави, които произвеждат най-качествената БЦЖ ваксина, която се изнася в над 100 страни в света. Засега няма открита универсална ваксина срещу COVID-19.

Клиничните тестове на експерименталната ваксина за COVID-19 на Оксфорд и фармацевтичната компания "Астра Зенека" временно е бяха спрени. Причината е поява на страничен ефект при един от пациентите. Не е ясно каква точно е била нежеланата реакция, но се очаква човекът да се възстанови. От фармацевтичната компания заявиха, че спирането на изпитанията е рутинна процедура при появата страничен ефект.


35
Още от Страната
Доброволци и лесничеи за борбата с огъня над Девин
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
5% преди 1 седмица
И в БГ както и навсякъде другаде 5 от 100 души умират. Просто на някой тук не им пука докато не им дойде до главата. Това е.
30
5
 
5
 
! Отговори
Доц. Дамян Илиев преди 1 седмица
Наличието на бум "загинали" от COVID-19 в България през последните две-три седмици прави на пух и прах заключението на холандските колеги. Язък че са дали пари на вятъра за научни изследвания.
29
0
 
6
 
! Отговори
off преди 1 седмица
Баща ми е 42 набор и има ваксина БЦЖ ,като много малък са го ваксинирали така че са я слагали преди 51
28
13
 
10
 
! Отговори
От 21 преди 1 седмица
Слагайте минуси,но още от 46-та година тая ваксина БЦЖ е съществувала и е станала задължителна. Защо тогава толковй възрастни хора България има умрели от короната? Не би трябвало дори да развиват симптоми,ако ваксината както казват е създала имунитет. Нещо грешат,ама не смеят да си го признаят учените
27
6
 
9
 
! Отговори
Munchen_DE преди 1 седмица
"Засега няма открита универсална ваксина срещу COVID-19."
Кой ви каза, че няма? Има, дори е на пазара вече! Докато се правим, че някои страни не съществуват и го играем коне с капаци, няма да има оправия! Не важи само за България, а за целия ЕС!
Говори се за втора вълна, по над 8000 заразени има само за днес в Испания и Франция, а се правим на много оригинални и чакаме чичо Сам да ни спасява?!
26
2
 
4
 
! Отговори
До Влади преди 1 седмица
Влади, БЦЖ ваксинацията в България е задължителна след 1951 година т.е всички над 69 годишна възраст вероятно не са ваксинирани. Това е връзката.
25
1
 
2
 
! Отговори
до Влади преди 1 седмица
Ваксината да съжаление не действа през целия живот на човека, бавно губи действие с годините като за всеки е индивидулно, някъде за около 60 години поддържа имунитета в най-добрия случай
24
0
 
2
 
! Отговори
до 22 преди 1 седмица
при милиард и над 300 милиона население, по малко от 80 000 починали, трудно се забелязват
23
1
 
3
 
! Отговори
Влади преди 1 седмица
Ми така е, имаше доста болни в нашата фирма, с които бях в постоянен контакт и не се заразих. Има нещо вярно в тази ваксина, може би . Но не универсално. Старите са задължително ваксинирани, но има много заразени в социални домове . Нещо не се напипва истината...
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гледсм само умрелите в Италия 15%, пет пъти повече от Индия.
21
8
 
6
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 1 седмица
Последно ваксината,която е била за туберкулоза става и за короновирус? Досега пък как не са го разбрали нашите учени. Да ме извиняват, ама мислех,че са създали нова ваксина,защото бяха на крачка уж.
20
0
 
13
 
! Отговори
до 1 преди 1 седмица
Ваксината BCG /Bacillus Calmette–Guérin/ е използвана за първи път в медицината през 1921 г. така че е грешно са се схваща че я е разработила д-р Сребра Родопска, просто тя е разработила българския и вариант, тъй като щамовете които се използват у нас са различни от тия на запад.
19
9
 
3
 
! Отговори
Олеле преди 1 седмица
И колко да е трайността на тази ваксина, че последната ми ваксинация беше ппеди 30 години и повече???? Дали ще ми действа още как мислите??? ТУК ИДЕЯТА Е ДА СЕ ВАКСИНИРАТЕ СЕГА С БЦЖ УЖ ПРОТИВ КОВИД....БЪРЗАЙТЕ, ЧЕ ЩЕ СВЪРШИ!!!!
18
1
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 1 седмица
И какво 1 на 30000. Какво толкова е станало? Всяка ваксина е надеждна на макс 80-90% и има инциденти в 0,01- 0,05%
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Спряната ваксина на астра занека и Оксфорд е тази от която бяхме поръчали 2 милиона дози?
Страничния ефект е незначителен, един от тестерите е получил възпаление на гръбначния мозък. става весело
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 13

Даже не си правите елементарен труд да прочетете нещо по въпроса, а дращите каквото ви дойде на акъла.
15
0
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 седмица
Всичко е индивидуално ДНК.Има някои ,които умират от настинка.Има втори,които умират от алергии,трети умират от грип....и така до 1000.1001-вите умират от клетъчно износване-с една дума от старост!
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 13

Тцъ. Привиждат ти се царски времена. Във Франция е специализирала от 1948 г. и на основата на френската ваксина е разработила българската. Първите имунизации започват 1951 г.
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
и БЦЖ-то е от това време!
------

БСЖ е отпреди Втората световна.
Българска лекарка е работила във Франция в лабораторията на откривателите и я е донесла.
Първите имунизации почват още по царско време.
12
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това са пълни тьпотии, кетъчен имунитет...