Девет починали и 143 новозаразени с коронавирус

49 души се намират в интензивно отделение
15 сеп 2020 06:45, Петя Славова
97
Девет починали и 143 новозаразени с коронавирус
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

143 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас при направени 3 163 PCR тестове. Това показват данните на Единния информационен портал.

Още по темата

В момента активните случаи в страната са 4 402. Хоспитализирани са 730 души, а в интенизвно отделение се намират 49. Починали са 9 души в последното денонощие и така общият брой на жертвите на COVID-19 у нас е 729. Излекуваните са 163.

Най-много случаи има в Бургас - 24. Следва що Кърджали с 19, Стара Загора - 15, София и Благоевград са с по 12 и Пловдив - с 10.

Останалите новозаразени по райони са: Варна и Сливен - с по 8, София-област, Враца и Шумен - с по 5, Русе и Добрич - с по 4, Ямбол - 3, Велико Търново и Плевен - с по 2. С по 1 заразен са градовете Кюстендил, Монтана, Смолян, Търговище и Хасково.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
2
 
! Отговори
ЛОГИЧНО преди 3 години
Прави впечатление всекидневно големият брой заразени от вируса и това не е случайно, като се отчете, че голяма част от гражданите в превозните средства и в магазините поставят предпазните маски, покривайки само устата, без да покриват носа, а точно през носа проклетият вирус попада в белия дроб. Хора, спазвайте спазвайте указанията, прочитани във превозните средства на градския транспорт! бг
83
0
 
1
 
! Отговори
Бургас преди 3 години
Преди десетина дни глуповатият ни и корумпиран кмет организира тържества/ явно за да влезат пари в джоба му/. Сега сме на пъво място по заразени. Господи кога ще си прибереш версиите.
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господи, наистина ли бъркате и месите вирус със заболяване /каквото е пневмонията/?Това направи интернет - всякаква пап лач пише каквото й хрумне на акъла. Пардон - на безакълието.
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак почнаха с надписванията и съчиненията на бройки.Само че малко останаха безумците, които да им вярват вече.
80
4
 
0
 
! Отговори
! преди 3 години
Много разбирачи тук бе. COVID19 е най смъртоносната пандемия в човешката история. Но кой да вярва когато вярвате на някакви си мангъровци от колкото на г-н Борисов и НОЩ.
79
5
 
4
 
! Отговори
1000 преди 3 години
Няма как коронавирусът да е по-смъртоносен от пневмонията. Пневмония е общ термин, който означава на инфекция на белите дробове. Един от опасните ефекти на коронавируса е именно пневмония.
78
7
 
7
 
! Отговори
Стига сте писали преди 3 години
лъжи *** нещастни!!! 1. Вируса не е по-опасен от грипа2. 85% от хората имат имунитет3. Тестовете не доказват заболяване4. Дори случаите на положителни тестове намаляха5. Случите на действителни заболели никога не са били на ниво епидемия камо ли пандемия6. Маските не предпазват и никога не са предпазвали от вируси а от бактериални инфекции и то само когато се сменят на 2 часа
77
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът не прилича на грипния вирус, нито прилича на пневмонията. Смъртността от него е много по-висока в сравнение с грипа и пневмонията. Лошото е, че малко се знае за този коронавирус и почти нищо не се знае за дългосрочните последици за заразилите се.
76
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коронавирусът е в пъти по-смъртоносен от грипа и е по-смъртоносен от пневмонията. В България 60% от хората над 18 години са с наднормено тегло, а някои казват да ги отпишем, понеже са хронично болни
75
5
 
5
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Вирус като пневмония, смъртоносен но не толкова. Хората умират от хронични болсети изострени от корона вируса, не единствено от корона.
74
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Факт е, че тази епидемия си е страшна, а и вируса е непознат и затова пролетта прекалиха с мерките, а и те не са адекватни. Някои казват, че по морето никакви мерки не се спазвали, но всички знаем, че няма нормални хора отишли на почивка на море в България.
73
4
 
3
 
! Отговори
Тодоров преди 3 години
До АнонименСлучайно да знаете, че застраховка живот не се изплаща по време на официално обявена пандемия? Да сте чели нещо за екзозомите, които организма на човек отделя при болест? Да сте чели, че според Световната банка, пандемията ще приключи 2025 г., за което имат разчетни документи от тази година? Вземете прочетете нещо все пак. Съвпадението в годините е чиста случайност. https://dnes.bg/koronavirus/2020/09/14/szo-prez-oktomvri-i-noemvri-shte-ima-po-visoka-smyrtnost.462786
72
6
 
18
 
! Отговори
щек преди 3 години
Факт е, че не е толкова страшно и това повдига въпросът защо толкова ни сдухаха пролетта - от некомпетенция, от мания, заради конкретен план...Аз залагам на първото. Казвам, че е факт защото всеки излязъл от София ( не съм ходил по другите големи градове скоро и не знам) вижда, че никъде не се спазват никакви препоръки. Морските курорти са като средата на 90те - ***, едвам ходиш, в София 68 дни протести, а пролетта не ми даваха да си заведа детето в парка... и кво сега??
71
5
 
13
 
! Отговори
Цифри преди 3 години
Данните, които пускат за заразени, бр. тестове, починали не дават никаква смислена информация, освен ориентировъчен процент каква част от населението би могло да е заразено. Важно е къде са направени тестове, какви групи са обхванали, в кои болници са починалите. Защото оставам с впечатление, че само във ВМА има адекватно лечение.
70
6
 
16
 
! Отговори
до 61 преди 3 години
*** им кажи на семействата на починалите, че няма проблеми. Съединител!
69
6
 
3
 
! Отговори
11 преди 3 години
До За един приятелЕстествено, че няма опасност - ти да си видял опечени вируси да шават?
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 44А ти откъде знаеш, че няма?
67
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 16За кого е "явна измама"? За лудите поддръжници на конспирациите, дето са ги отвличали извънземни ли? Ех, чугунени глави, само повтаряте червените опорки!
66
6
 
4
 
! Отговори
За един приятел преди 3 години
А пропо-руската ваксина е създадена точно в този център, в който е възникнал пожара...Голям късмет ,голяма случайност!
65
6
 
26
 
! Отговори
Смех преди 3 години
Зимата ще е интересна - гладни безработни, гладни пенсионери, окрадена хазна и Боко избегал при черепа в Дубай. Коронавируса ще ви е най-малкия проблем.