Годе Делчев изпраща починалия от COVID-19 д-р Милан Първанов

Другият анестезиолог от болницата д-р Мария Радойкова подаде оставка
21 сеп 2020 16:42, Анисия Иванова
10

Гоце Делчев изпраща в последния му път починалия от COVID-19 д-р Милан Първанов. Началникът на реанимацията загуби битката за живот на 59 години. Болницата спешно търси анестезиолог. Лекарите са притеснени, че болницата на практика остава без работещо отделение по реанимация.

Kато изключителен човек и професионалист описват д-р Първанов колегите му, работили рамо до рамо с него.

Още по темата

"Болницата загуби може би най-добрия професионалист, най-всеотдайния човек, най-добрия приятел. Аз лично работя 29 години с него рамо до рамо, винаги съм разчитала на него, винаги сме били един добър екип, в последните години, когато останаха по-малко анестезиолози сме си помагали и подкрепяли. Без него болницата няма да бъде същата", каза д-р Мария Радойкова пред Bulgaria ON AIR.

Д-р Първанов бил единственият с постоянен договор като анестезиолог. Други лекари идвали да помагат почасово.

"Болницата ще продължи да работи, намерили сме варианти, с които да подсигурим реанимацията поне в близките дни до края на месеца, след което ще правим график с наличните колеги, които не са малко - те са четири човека, разчитам на доктор Радойкова да поеме неговата длъжност и отговорност към обществото в Гоце Делчев и другите лекари имаме двама лекари от София, един от Благоевград", заяви д-р Петър Филибев, управител на МБАЛ "Иван Скендеров" - Гоце Делчев.

Д-р Радойкова обаче днес подаде молба за напускане. Така управата е изправена пред предизвикателството да намери лекари, които да работят в отделението. В момента лекуващите се пациенти с COVID-19 са около 40.

Кметът пък настоява здравните власти да упражнят по-строг контрол в ресторанти и магазини по отношение на противоепидемичните мерки.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лека му пръст на човека! Дано скоро се отървем от този гаден вирус!
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бог ще прости и на Анисчето за печатната грешка в заглавието.
4
0
 
4
 
! Отговори
избирател преди 1 месец
Бог да го прости човека!!!
не разбрах само,кой го изпраща?!
3
3
 
3
 
! Отговори
Ковидиот 2 преди 1 месец
До 2: Има. Не ги пишат по новините. Не е важно, че е умрял. Важно е, че е умрял от ковид.
2
19
 
12
 
! Отговори
Ковидиот преди 1 месец
Има ли в последните месеци доктор умрял от нещо различно от Ковид? Май не!? Скоро същото ще стане и с даскалите. Причина за смъртта - коронавирус, придружаващо заболяване-инфаркт на миокарда. За роднините- 2000 лв. за Бог да прости.
1
1
 
17
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 месец
БОГ да го прости