Тръгва ремонтът на пътя от ГКПП "Гюешево" до София

Основен ремонт не е правен от повече от 20 години
21 сеп 2020 08:20, Елка Василева
13
Тръгва ремонтът на пътя от ГКПП "Гюешево" до София
Снимка: архив, БГНЕС

До дни ще започне ремонтът на над 12 километра от международния път от границата със Северна Македония до Кюстендил-Радомир-Перник и София през Конявска планина, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

В някои участъци по трасето не се правени ремонти повече от 20 години.

Първокласният път е основна транспортна артерия с национално значение и осигурява връзка с ГКПП "Гюешево", като той е и доста натоварен. Отсечката между с. Вратца и Кюстендил не е ремонтирана основно от 23 години.

В недобро състояние е и участъкът през Конявската планина - от Коняво до село Цървеняно, който е ремонтиран частично през 2006 и 2009 г., а при село Цървеняно пътят е високорисков заради големия наклон на трасето, предаде БНР.

Проектът за ремонт предвижда цялостна подмяна на асфалтовата настилка и подобряване на отводняването на пътя. Отсечката ще е и с нова хоризонтална маркировка и пътни знаци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"предвижда цялостна подмяна на асфалтовата настилка", "Отсечката ще е и с нова хоризонтална маркировка" ... ами нормално, след като сложат асфалт, да му сложат малко боя отгоре ...
10
0
 
5
 
! Отговори
АРХИТЕКТА преди 3 години
Защо продължават да изолират нас и македонците с умишлено забавяне на проектите за магистрала свърваща Македония и България. Има много механизми за финансиране и от ЕС, всичко мирише на *** работа от проруски политици ъ нас.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7Провери какво четеш. Петохан кога ремонтираха? Сега правят Мездра-Ботевград. Започнаха Видин - Враца. Август към морето видях усилено да се довършва магистрала Хемус. При Шумен страхотни пътища. Обхода на Габрово и Велико Търново. Връзката с Русе. Ще бутнат герберите и няма да се разберат за комисионните както при Тройната и всичко отново ще спре. Накрая някой Гагаузов ще направи"Ст.Загора-Чирпан", или ще ми"ремонтират"осветлението на някой тунел като Топли дол като при Орешарски.
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СчетоводителА каква ли е комисионнта на тези дето ще свалят "крадливите"гербери? След като нито пари, нито ремонт! Какви ли чекмеджета имат те? По 25, по 50, по 75 години проекти или липса на поддръжка. Не е имало крадене и икономиката е цъфтяла. Нещо поне на мен не ми се връзват нещата. Лятото имах възможнист да наблювам ремонта на един от виадуктите до нас на магистрала Тракия. Видях го в какво състояние бе преди ремонта. Виждам го сега. Ако не бяха"крадливите"ГЕРБ виадукти щяха да падат!
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София е центъра на вселената ... всички пътища водят на там. Едно ремонтче нещо в Северна България не съм чул ... или щото те там софиянци не ходят и няма нужда от ремонти... държавата се превърна само в един град.
6
2
 
7
 
! Отговори
ВЕСИ преди 3 години
Само 12 км ?!!! От Гюешево до Кюстендил са 20 км.!!! Какъв ремонт до София ?!!!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе чета и чужда медия амадо сега не съм видял новина, че някъде щели да правят ремонт на път... това е нещо нормално и не му е мястото в медиите.
4
9
 
6
 
! Отговори
Счетоводител преди 3 години
И комисионата от 240 милиона е...
3
3
 
7
 
! Отговори
Бибитко от Банкя преди 3 години
Очаквайте ме скоро .
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май нещо на теб не ти е наред главата!
1
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оня психопат дето сам си кара, сам се вози, сам се снима и сам си говори, ще стриймва ли от там.