БСП предлага нов модел за управление на водните ресурси

Думите "свиквайте, защото не вали" са цинизъм, смята Нинова
4 окт 2020 15:24, Анисия Иванова
84
БСП предлага нов модел за управление на водните ресурси
Снимка: БСП

Водата и управлението на водните ресурси продължават да са един от основните проблеми в България. Те имат сериозно въздействие върху социалния живот, екологията и икономиката на страната. Решаването им е един от основните елементи за възстановяването и развитието на държавата. Правителството на Бойко Борисов се провали и в този сектор, смята лидерът на БСП Корнелия Нинова.

От пресцентъра на партията напомнят, че министър от кабинета "Борисов 2", при откъснати язовирни стени и наводнения, заяви: "Свиквайте с наводненията, климатът се променя".

"Днес премиерът по повод  безводието казва - "свиквайте без вода, защото вече не вали както преди". Това не е политика, а отказ от нея. Така заради некомпетентното и корумпирано правителство стихията отнася къщите и в същото време в 21 век има хиляди хора без достъп до вода. Няма как да се свиква с подобен цинизъм. Водата е национално благо, до което всеки българин трябва да има достъп, а вместо това - голяма част от него изтича в земята", смята Нинова.

Осигуряването на чиста вода, въздух и земя е задължение на всяко управление. Това може да стане по следния начин, твърдят от Левицата.

1. ВиК секторът става приоритетна държавна политика и отговорност (сега отговорностите са разпиляни между  общини, областни управители и поне 4 министерства и куп агенции).
2. Прави се цялостен национален план, а не се кърпи на парче.
3. Осигуряват се публични инвестиции за възстановяване на водопреносната мрежа, пречиствателни станции и напоителни системи. И не се краде от тях. Тук е мястото да попитаме премиера какво стана с държавния ВиК холдинг с 1 млрд. капитал. Нито холдингът заработи, нито капитал има.
 4. Въвежда се драстичен контрол върху експлоатацията на язовири и прекратяване  на концесиите на неизрядните концесионери .
5. Същото се случва на замърсителите на реките и водоемите и редица други мерки.

Предлагаме нов модел за управление на водните ресурси с грижа за природата и хората едновременно, категорични са от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо сега?! Имахте си кабинет, ама тогава разваляхте седянки само, нали?
35
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Празни приказки, но платена , И най обикновенният човек в Бг. знае, че мрежата е за подмяна и е с много теч и загуби. Но кой ще се захване да сменя, като е скъпо и не носи печалба.
34
1
 
26
 
! Отговори
въпросче преди 3 години
е защо не го приложиха тоя модел до като бяха на власт ?
33
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво им е новото на крушовишките "предложения"?Че нали тъкмо за това, плюс още куп други мерки се мъчат да направят и ГЕРБ, но на всяка крачка се сблъскват с непреодолима стена от "нейни" или догански мутри?Ха да те видим теб, като седнеш в стола на Боко, как ще се оправяи със собствените си спонсори!Простащина, наглост, лицемерие и популизъм означават отдавна оср...н авторитет и поредния фалит на държавата!
32
0
 
19
 
! Отговори
само минавам преди 3 години
Да знаете има двама човека, които разбират от водни ресурси на България.Първият е както казава Мустафа Карадайъ - Нашият почетен председател, него светейшество, най добрият от добрите Ахмет Доган!А вторият явно е Курнито Нинова. Ама Корни къде си тръгнала срещу най виликият из между великите хидро - инженери на страната ни! Всяка жаба да си знае гьола!
31
32
 
1
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Браво на Нинова! Истински далновиден политик!!Ето защо България ще гласува за БСП
30
2
 
24
 
! Отговори
Карачанаков преди 3 години
Ей тука ти е силата акъли да даваш днес разбираш от водни ресурси утре от магистрали,аз пък ще те питам за бездомните кучета и плодящите се римляни
29
1
 
21
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Новият модел на Корнелия е Дионисий Зарята да прави всекидневни молебени за дъжд.
28
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За вецовете на ДПС нито дума?
27
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крушовицата май забравя, че където и да пипнеш и каквото и да поискаш да оправиш, все се сблъсква човек с някой *** от нейните червени спонсори - за ВСИЧКИТЕ ѝ предложения ББ опява от години, ама НЕ, не може - тук ВиК, там не-знам-си-що-си или производство на наш човек, Борисов да дойде в НС...Крушов...це, погледни какво прави в Австрия една истински КОНСТРУКТИВНА опозиция - не с бабикянска литература, ялови напъни да додрапа до властта, доноси в ЕК и компромати, а с разумни предложения.
26
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странно, но най-много проблеми има там където по реките и водоемите има "червени" вецове.
25
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много поздрави от премиера на Белгия за вас кумандели, Зелената партия на транссексуалните ви подкрепя.
24
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това което предлага БСП е прах в очите на хората. По време на червения тих преврат / 1944-1960г./ БКП сега БСП. УНИЩОЖИ СТОТИЦИ КЪЩИ ИМОТИ И НАПРАВИ ЯЗОВИРИ. СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ОСТАНАХА БЕЗ ИМОТИ И ЗАПОЧНАХА ЖИВОТА ОТ НУЛАТА. Сега тези язовири са заплаха за всичко живо. Е как да им вярваме?!
23
3
 
17
 
! Отговори
ДАААА преди 3 години
Нелка прави ветер на Баце и става пълноводие и разцвет!
22
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цинзъм е партия дето е убила 70 000 българи и откраднала земята и имотите на хората за да строи панелки и вецове да поучава другите.
21
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дай на червената Мафия да разпределя ресурси...по "браЦки" !
20
3
 
24
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Корни, подмокрянето е по важно за тебе! Другото е недостижимо.
19
2
 
15
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 18Прав си, че г-жата малко си е поразчесала ума и като ново начало не е лошо - лошото е какво има в този ум, значи...Поне засега явно от там излизат само неща в интервала от змии и гущери до бръмбари и ***, значи...
18
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте само как се е снимала! Курнелке няма да станеш премиер на България, ако ще турско да стане, не се напъвай да не вземеш да се изпуснеш
17
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тази национална предателка лично искам да и нацеля няколко развалени домата в суратя!