Ким Чен-ун на парада: Ще продължим да засилваме армията си!

Северна Корея ще мобилизира целия си ядрен арсенал, ако бъде застрашена
Обновена: 10 окт 2020 18:22 | 10 окт 2020 18:20, Веселина Йорданова
151
Ким Чен-ун на парада: Ще продължим да засилваме армията си!
Снимка: БГНЕС

Северна Корея, която разполага с ядрено оръжие, ще продължи да засилва армията си, заяви днес севернокорейският лидер Ким Чен-ун на военен парад в Пхенян (в чест на 75-ата годишнина от основаването на Корейската трудова партия), предаде Франс прес.

Парадът бе излъчван пряко по севернокорейската държавна телевизия. Войници маршируваха по улиците на централен Пхенян и преминаха през главния площад на севернокорейската столица. Участващите в парада и зрителите нададоха радостни възгласи, когато Ким Чен-ун се появи на трибуната на сградата, от която държа речта си.

"Ще продължим да засилваме армията си с цел самоотбрана и ядрено сдържане", изтъкна Ким по време на речта си на днешния военен парад. КНДР разполага със средства за сдържане, които й позволяват да се противопостави на всякакви заплахи, категоричен бе севернокорейският лидер. В същото време той отбеляза, че севернокорейската военна мощ не е конкретно насочена срещу някого.

Ким предупреди, че страната му ще мобилизира целия си ядрен арсенал, ако бъде застрашена, предаде Асошиейтед прес. Въпреки това севернокорейският лидер се въздържа от директни критики срещу Вашингтон по време на днешния военен парад, който бе проведен по-малко от четири седмици преди американските президентски избори на 3 ноември.

Той предпочете да се фокусира върху послание към населението на собствената си страна, като призова севернокорейците да проявят твърдост в борбата с многобройните предизвикателства пред КНДР, сред които фигурират пандемията от коронавируса и тежките икономически санкции, въведени срещу Пхенян заради ядрената му програма.

Ким увери, че към настоящия момент в Северна Корея няма нито един човек, заразен с коронавирус, предаде Франс прес. Севернокорейският лидер пожела "добро здраве на всички хора по света, които страдат" от Ковид-19, и изрази надеждата си за сътрудничество с Южна Корея след края на пандемията от коронавируса.

"Надявам се, че свързаната с коронавируса криза ще бъде преодоляна", каза Ким, цитиран от ТАСС.
Лидерът на КНДР благодари на военните за помощта, която са оказали на населението при серията от опустошителни бури през лятото, и изрази задоволство от положените усилия за предотвратяване на появата на коронавируса в Северна Корея, предаде Ройтерс.

На военния парад в Пхенян присъстваха също сестрата на Ким Чен-ун, Ким Йо-чен, представители на севернокорейското правителство и високопоставени военни командири.

Корейската централна телеграфна агенция съобщи, че китайският президент е изпратил писмо на Ким, в което заявява, че Пекин ще продължи да защитава, укрепва и развива двустранните си отношения с Пхенян, предаде АП.

Освен това на парада беше показана и неизвестна досега междуконтинентална балистична ракета, по-голяма от всяка известна досега севернокорейска ракета. Тя беше превозвана на специална транспортна машина с най-малко 22 колела, съобщава Ройтерс. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още по темата: Северна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДианаКомунизма е по-зле от секта, комунистите избихте 100 милиона души. Тръгнете ли да правите комунизъм този път ще ядете гьостерицата.
52
3
 
2
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 49Никой няма да казва нищо - ако имаш нужда от нещо, ще го имаш и всеки ще работи според способностите си, според това което може и когато може и както може - това е Комунизмът! Комунизмът не предвижда наличието на комунисти! Комунистите са хора, които са решили да строят комунизъм, да пресекат спиралата на развитие за да стигнат по-бързо до комунизма от другите, които си ходят по естествения път..Само че, тези комунисти бяха елиминирани и на тяхно място днес стоят недостойни хора
51
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еврейте са едни глпаци много претенции имат ама чайниците ги биха в собствената им игра.
50
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДианаМи като ти харесва толкова комунизма отивай в Северна Корея да манифестираш.
49
0
 
1
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
До ДианаНай-хитрите - евреите, са направили свой комунизъм в кибуците.
48
3
 
0
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
До БРАВО!Така лиии,колкоо...интерессноо.
47
7
 
2
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 50Защо мислиш, че демокрацията не е присъща за комунизма! Още през 1946г. Георги Димитров, идвайки в България, сигнализира за това колко е фатална липсата на демокрация по пътя към комунизма, но никой не го слуша тогава, а той умира скоро след това...Говориш сякаш комунизмът е секта, която може и да се направи, може и да не се направи - нямаш идея какво е точно комунизмът! Но по принцип Истината работи и да се правиш на сляп не води до решение на проблеми! БСП не са комунисти!...
46
4
 
4
 
! Отговори
БРАВО! преди 3 години
Тоя клоун все още живее във феодализма. Няма никаква разлика между него, Радев, Нинова и рускинята със змийските очи.
45
3
 
3
 
! Отговори
открий приликите преди 3 години
Ким Чен-унБоко Ти-квун
44
5
 
4
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До ХахахаКитай не са прецакали никого! Те са лъжци и мошеници, достигнали до някъде благодарение на лъжи, кражби, лицемерие, подлизурство..Всички техни постижения са откраднати западни технологии-те не са изобретили или открили нищо нито в науката нито в технологиите, нито никъде!Ето за това САЩ не могат да се съгласят с първенството на Китай в Световната икономика!Русия и соц.лагера са достатъчно почтени за да излезнат от студената война и да тръгнат по верен път..Китай още воюва с капитализма
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДианаАбе ти нали беше демократка, даже громеше бсп, пък сега стана комунистка. Ужас. Маркс е бил псевдофилософ. Маркс е писал, че славяните трябва да бъдат претопени в революционния хoлокост. Той не ги е считал за хора. И е бил толкова злобен, че целия е бил покрит с цирeи. Не е работил и един ден, бил е женен за богата аристократка, която го е издържала. А комунизма се провали и ще се проваля всеки път. Защото не работи. Набийте си го в празните бoлшевишки тикви най-накрая.
42
5
 
2
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 43Комунизмът не е секта, а обществен строй, който ни чака някъде в бъдещето ако до тогава човечеството не се самоунищожи или не бъде унищожено...Той не се постига съзнателно от човека, а е резултат от развитието на човешкото общество...Комунизмът не изисква липсата на Бог! Руските революционери са измислили че няма Бог, защото руснаците са били много силно вярващи, до такава степен, че не били склонни да мислят и действат сами - чакали Бог да направи всичко за тях!
41
1
 
7
 
! Отговори
брао преди 3 години
брао на ким и чен и ун,да държи кравите под стрес, куба ги държа 50 год.
40
1
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Китай може и да фалира с гръм и трясък може и метеорит да удари земята и всички да изчезнат но е факт че ви бха и ебха а товя връщане няма.Прецакаха ли ви прецакаха ви и да се нсрете сте прецакани.
39
6
 
3
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До 6Китай също ще фалира, защото е чисто капиталистическа държава, а капитализмът се характеризира с кризите си...Сигурно Китай ще фалира със страшен трясък, защото колкото по-отвисоко паднеш, толкова по-силен е удара...Комунизмът в Китай е само параван, прикриващ жесток тоталитаризъм в условията на пазарна икономика. Това, което работи е Истината и тя не работи в полза на Китай...
38
4
 
3
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
На 47 години съм и помниме добрите неща от комунизма !!!!!! За жалост на родните фашаги не всички комунисти са дърти пенсионери !!! Могат да завъртят калашника ако се наложи хахахахах
37
2
 
0
 
! Отговори
очевидец преди 3 години
Някой пишат че в Северна Корея нямат ориз и гладуват.Като гледам снимката там преяждат. Е някой.
36
0
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Малкият Ким го чакат да умира-той паради прави пущината!
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще засилва, къф му е проблема? 50-години голомор , свикнали са със системното недохранване
34
3
 
0
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 31Комунизмът е обществен строй при който важи правилото: от всекиго според способностите, на всекиго според потрбностите. Т.е. вече сме минали първобитно-общинния строй, феодалния строй и т.н. и след последния строй - капитализма ще дойде комунизма... Някога, в началото, тези, които са се ужасявали са били богатите, които са се страхували, че ще им вземат имотите - така са представяли нещата тогавашните политици! Но всъщност годините потвърдиха, че фирмите си имат свой живот