Ким Чен-ун на парада: Ще продължим да засилваме армията си!

Северна Корея ще мобилизира целия си ядрен арсенал, ако бъде застрашена
Обновена: 10 окт 2020 18:22 | 10 окт 2020 18:20, Веселина Йорданова
151
Ким Чен-ун на парада: Ще продължим да засилваме армията си!
Снимка: БГНЕС

Северна Корея, която разполага с ядрено оръжие, ще продължи да засилва армията си, заяви днес севернокорейският лидер Ким Чен-ун на военен парад в Пхенян (в чест на 75-ата годишнина от основаването на Корейската трудова партия), предаде Франс прес.

Парадът бе излъчван пряко по севернокорейската държавна телевизия. Войници маршируваха по улиците на централен Пхенян и преминаха през главния площад на севернокорейската столица. Участващите в парада и зрителите нададоха радостни възгласи, когато Ким Чен-ун се появи на трибуната на сградата, от която държа речта си.

"Ще продължим да засилваме армията си с цел самоотбрана и ядрено сдържане", изтъкна Ким по време на речта си на днешния военен парад. КНДР разполага със средства за сдържане, които й позволяват да се противопостави на всякакви заплахи, категоричен бе севернокорейският лидер. В същото време той отбеляза, че севернокорейската военна мощ не е конкретно насочена срещу някого.

Ким предупреди, че страната му ще мобилизира целия си ядрен арсенал, ако бъде застрашена, предаде Асошиейтед прес. Въпреки това севернокорейският лидер се въздържа от директни критики срещу Вашингтон по време на днешния военен парад, който бе проведен по-малко от четири седмици преди американските президентски избори на 3 ноември.

Той предпочете да се фокусира върху послание към населението на собствената си страна, като призова севернокорейците да проявят твърдост в борбата с многобройните предизвикателства пред КНДР, сред които фигурират пандемията от коронавируса и тежките икономически санкции, въведени срещу Пхенян заради ядрената му програма.

Ким увери, че към настоящия момент в Северна Корея няма нито един човек, заразен с коронавирус, предаде Франс прес. Севернокорейският лидер пожела "добро здраве на всички хора по света, които страдат" от Ковид-19, и изрази надеждата си за сътрудничество с Южна Корея след края на пандемията от коронавируса.

"Надявам се, че свързаната с коронавируса криза ще бъде преодоляна", каза Ким, цитиран от ТАСС.
Лидерът на КНДР благодари на военните за помощта, която са оказали на населението при серията от опустошителни бури през лятото, и изрази задоволство от положените усилия за предотвратяване на появата на коронавируса в Северна Корея, предаде Ройтерс.

На военния парад в Пхенян присъстваха също сестрата на Ким Чен-ун, Ким Йо-чен, представители на севернокорейското правителство и високопоставени военни командири.

Корейската централна телеграфна агенция съобщи, че китайският президент е изпратил писмо на Ким, в което заявява, че Пекин ще продължи да защитава, укрепва и развива двустранните си отношения с Пхенян, предаде АП.

Освен това на парада беше показана и неизвестна досега междуконтинентална балистична ракета, по-голяма от всяка известна досега севернокорейска ракета. Тя беше превозвана на специална транспортна машина с най-малко 22 колела, съобщава Ройтерс. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още по темата: Северна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
3
 
! Отговори
Патриархат!/На 100% преди 3 години
До Дидка(Диана)Дидке ти освен простовата си дърта май щом помниш още комунизма?!
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя жив ли е?
31
1
 
2
 
! Отговори
7 преди 3 години
До Анонимен Набожните също целуват портрети !
30
1
 
5
 
! Отговори
8 преди 3 години
Нямаме никаква информация за Корея и всички приказки по неин адрес са фантазни ! Вижда се само , че е военизирана до абсурд и нищо повече ! Това няма нищо общо с комунизма , а е един суперавторитарен режим от азиатски тип Нима в Япония императорът не е обожествяван ! Каква е разликата и с английската кралска фамилия , която е наследствена също ?
29
2
 
2
 
! Отговори
6 преди 3 години
До Умнико , а защо не фалира Китай например !
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДианаСамо ненормалник може да си помисли, че комунизма е нещо хубаво. И тогава и сега са се ужасявали еднакво от него. Умните. Пpoстите и тогава и сега целуват портрети.
27
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Един истински държавник!ПП. Нищо общо с тиквата или оная злобна истерия хилъри.
26
4
 
4
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До анонимен 24Не обиждай комунизма! Ти знаеш ли какво е това комунизъм?! Това е нещо, за което не можеш дори да си представиш, особено след като нашите "комунисти" го заровиха под тонове кал...Когато е открито, че следващият обществен строй на Земята ще бъде Комунизъм, екзалтацията в света е била толкова голяма, че хората направо откачили! Много хора решили тогава, че този строй може да се достигне по-бързо като се използва факта, че човекът има разум - жестока грешка!Човекът е повече чувства
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднъж Обама и Тръмп разговаряли помежду си. Обама му казал, че нещата със Северна Корея са много зле и очаква в най-скоро време да избухне война между САЩ и КНДР. Тръмп го слушал, слушал и в един момент го попитал: "а опита ли да поговориш с него?" Обама се замислил. Президента Тръмп постигна разбиране с Ким и двамата предотвратиха ядрена война. Президента Тръмп сдобри Израел с ЮАЕ и Бахрен, а между Сърбия и Косово беше подписан мирен договор. Не заслужавал нобел, а?
24
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Въоръжени са до зъби, и нищо че са озъбени от глад. Така се строи комунизма."Да, иначе какво имаш - купуваш чертежи на американски самолети, американски компании източват природните ти богатства, а 80% от населението мизерства. Голямата разлика. Присмял се хърбел на щърбел...
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Освен това на парада беше показана и неизвестна досега междуконтинентална балистична ракета, по-голяма от всяка известна досега севернокорейска ракета."Няколко заварчика с достатънчо листове ламарина и съответната боя после може да хвърлят в потрес краварите, хахаха.
22
5
 
10
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Една от последните свободни и независими страни в света !!!! Респект , другарю Ким!!!!! Продължавай да караш плъховете да треперят от военната мощ на гордия севернокорейски народ !!!
21
4
 
5
 
! Отговори
Ким не изучава преди 3 години
историята-не се пита какво срути СССР.В каквото и информационно затъмнениеда държи народа,той ще научи истината за света и ще поиска да си изясни коее по-добро за него-кошерното битие и харченето на пари за оръжия,или свободната воля.Доктрината Бжежински за гонката във въоръженията фалира СССР и доведе до неговия и на соц блока край.Докога ще издържи С.Корея?Колкото и малки да сануждите на хората,това са 25 млн,техните мечти само за правене на оръжия ли са?Ако е добре,защо са сами в света?
20
2
 
1
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 21Така ли, бе?! Сигурно си излезнал нелегално от там, та не са те преброили...М.амка му - млогу умен вирус!
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДианаНа всичкото отгоре и коронавирус имат!
18
9
 
4
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 10Не мисля, че северно-корейците са наистина културни и възпитани щом не могат да се справят с тоталитаризма - и културата и възпитанието са отлични инструменти за постигане на прогрес, но това явно не се случва там...Все пак, добре е, че поне нямат коронавирус!
17
5
 
1
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Патриархат!/На 100%При най-задълбочено научно изследване на просто.тиите ти, поставяйки те в праисторическа ера, стигам до заключение, че много те е яд, че не можеш да ми кажеш "копче"! Не може един *** да живее, пък и с претенции, в 21ви век, сори! Като не можеш да говориш дори конкретно, да не говорим за някаква си мисъл, по-добре си трай или ходи да гониш бизоните...Празни приказки - на пазара! Кажи поне едно нещо което съм казала тук и което не е вярно! Но..Не можеш! Само празнословие
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Ким!Така се ръководи държава..с труд,ред и дисциплина!Браво, че засилва армията си?? Икономиката и е пълен провал. Който се готви за война няма да сее домати.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая седмица не сте обявявали поредната смърт на Чим Чен Чун. Що така?
14
2
 
2
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Ким-Прас-УнВъпросът не е да пусне властта, а да управлява като истински политик, водещ страната по правилния път към прогреса. Това не е никак трудно ако наистина си комунист, защото Комунизмът е движение, не тоталитаризъм и блато - ако близките му наистина искат да стигнат до Комунизма, трябва да се закачат на буксир за Запада, който е далеч по-напред по пътя към Комунизма от тяхното буксиращо, заблатено и миришещо на мухъл общество...Страхът не е стимулатор на Прогрес, а знак че бъркаш