Ким Чен-ун на парада: Ще продължим да засилваме армията си!

Северна Корея ще мобилизира целия си ядрен арсенал, ако бъде застрашена
Обновена: 10 окт 2020 18:22 | 10 окт 2020 18:20, Веселина Йорданова
151
Ким Чен-ун на парада: Ще продължим да засилваме армията си!
Снимка: БГНЕС

Северна Корея, която разполага с ядрено оръжие, ще продължи да засилва армията си, заяви днес севернокорейският лидер Ким Чен-ун на военен парад в Пхенян (в чест на 75-ата годишнина от основаването на Корейската трудова партия), предаде Франс прес.

Парадът бе излъчван пряко по севернокорейската държавна телевизия. Войници маршируваха по улиците на централен Пхенян и преминаха през главния площад на севернокорейската столица. Участващите в парада и зрителите нададоха радостни възгласи, когато Ким Чен-ун се появи на трибуната на сградата, от която държа речта си.

"Ще продължим да засилваме армията си с цел самоотбрана и ядрено сдържане", изтъкна Ким по време на речта си на днешния военен парад. КНДР разполага със средства за сдържане, които й позволяват да се противопостави на всякакви заплахи, категоричен бе севернокорейският лидер. В същото време той отбеляза, че севернокорейската военна мощ не е конкретно насочена срещу някого.

Ким предупреди, че страната му ще мобилизира целия си ядрен арсенал, ако бъде застрашена, предаде Асошиейтед прес. Въпреки това севернокорейският лидер се въздържа от директни критики срещу Вашингтон по време на днешния военен парад, който бе проведен по-малко от четири седмици преди американските президентски избори на 3 ноември.

Той предпочете да се фокусира върху послание към населението на собствената си страна, като призова севернокорейците да проявят твърдост в борбата с многобройните предизвикателства пред КНДР, сред които фигурират пандемията от коронавируса и тежките икономически санкции, въведени срещу Пхенян заради ядрената му програма.

Ким увери, че към настоящия момент в Северна Корея няма нито един човек, заразен с коронавирус, предаде Франс прес. Севернокорейският лидер пожела "добро здраве на всички хора по света, които страдат" от Ковид-19, и изрази надеждата си за сътрудничество с Южна Корея след края на пандемията от коронавируса.

"Надявам се, че свързаната с коронавируса криза ще бъде преодоляна", каза Ким, цитиран от ТАСС.
Лидерът на КНДР благодари на военните за помощта, която са оказали на населението при серията от опустошителни бури през лятото, и изрази задоволство от положените усилия за предотвратяване на появата на коронавируса в Северна Корея, предаде Ройтерс.

На военния парад в Пхенян присъстваха също сестрата на Ким Чен-ун, Ким Йо-чен, представители на севернокорейското правителство и високопоставени военни командири.

Корейската централна телеграфна агенция съобщи, че китайският президент е изпратил писмо на Ким, в което заявява, че Пекин ще продължи да защитава, укрепва и развива двустранните си отношения с Пхенян, предаде АП.

Освен това на парада беше показана и неизвестна досега междуконтинентална балистична ракета, по-голяма от всяка известна досега севернокорейска ракета. Тя беше превозвана на специална транспортна машина с най-малко 22 колела, съобщава Ройтерс. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още по темата: Северна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът на Съединените американски щати мистър Доналд Тръмп се похвали в социалните мрежи, че е получил по дипламатическата поща писмо от своя северно-корейски колега другаря Ун.
72
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демокрацията и евроатлантизма са най-добрата система, но българите са прости и пречат на деморкацията вече 30 години да дойде защото си мечтаят за Северна Корея и за Маркс.
71
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЕ то се вижда колко ти е интелекта на теб като подкрепяш марксисти. Поредния тъпyнгер. Маркс няма да те направи богат.
70
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Северна Корея е световна икономическа и военна сила с която дори САЩ се съобразяват, докато България я подритват като мpъcна изтривалка. Военни технологии не се развиват с глад и мизерия. Глад, мизерия и несправедливост има в България. А Северна Корея въпреки трудностите и жестоките искономически санкции се справя и не се навеждат на никой.
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКак ще дойде като само чечтаете за Северна Корея и за Маркс. Стани от дивана и ходи да работиш и да се развиваш и може и теб да те споходи светло евроатлантическо бъдеще. Тъпyнгери.
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ние ще си правим гей-паради и ще приемем Истанбулската конвенция защото господарите от Брюксел приеха резлюция, че ще ни дърпат ушите ако не приемем Истанбулската конвенция и хомосексуалните бракове.
67
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Анонимен, Диана те превъзхожда интелектуално около 10 пъти. Така че ходи да разправяш вицове на баба си.
66
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво става със светлото европатлантическо бъдеще, защо вече 30 години не идва, ами пенсионерите роват в кофите за огризки от храна и два милиона българи отидоха на Запад да работят евтини черноработници и да проституират? Кога да очакваме светлото евроатлантическо бъдеще?
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДианаЗа вас марксистите комунизма е все някъде там в бъдещето. Рейгън разказваше един виц: двама руснаци се разхождат и единия попитал другия: това ли е комунизма? Достигнахме ли комунизма? О не - отговорил другия - нещата ще станат много по-зле!
64
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДианаМаркс цял живот е лежал и мързелувал и го е изхранвала жена му. И разни мързеливи неудачници, като него, взели че му прочели прoстoтиите за капитала и решили и те да станат марксисти за да крадът от богатите, които са създали нещо. Брата на плeшото Ленин го убили за терористична дейност и той от яд станал марксист да си отмъщава на Русия. Бащата на Сталин бил алкохолик и го прeбивал като кyчe и той решил да си отмъщава на света. Марксизма е религия за неудачници.
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Диана!
62
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Достойна за уважение държава със силен лидер.
61
4
 
6
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 59 и 62Северна Корея не е комунистическа страна! Там на власт е насилието, уравновеловката, несправедливостта, лъжата и мръсотията - както беше при нас! - нали виждаш БСП какви ги правят, какво излезе от тях като махнаха маските си на комунисти...Комунистите наистина избиха много хора и с това затвориха пътя си напред...Аз и за това смятам, че най-добре е да си ходим по пътя - не можеш да вярваш на политици днес!...А негодницата БСП трябва да се махне изобщо от политиката - БСП ВЪН
60
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само като чуят за Ким или само като той кихне и *** се побъркват от страх!
59
3
 
4
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До 58 Евреите са лоши политици, но са умни хора - Маркс е достатъчно умен да установи законите на развитие на обществото, но е лош политик да начертае пътя към него с политически средства...Това че хората му повярваха като на политик е голямата грешка на човечеството! Но е възможно и неговите политически писания да почиват на отмъстителни чувства - евреите са много отмъстителни хора, отмъстителни в мозъка на костите си, в подсъзнанието си...Знае ли човек?...
58
1
 
2
 
! Отговори
До 66 преди 3 години
Слаб си! Не се пробвай да коментираш неща за които нямаш умствен капацитет. Това е за хора с мозък но при тебе липсва такъв
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 66Изми ли кeнeфитe сeлски? Айде че ако те спипа шефа ти пак ще те спyка от бой.
56
2
 
2
 
! Отговори
До 64 преди 3 години
Ае чупката беКелеш
55
1
 
3
 
! Отговори
До 63 преди 3 години
От тебе ли и такиваГендари кат тебе? Ще се скриеш в миша дупка бе при първия изстрел и ще напълниш дамските си прашки с стомашно преработена храна
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АхахахаЗадръстен, за такива като тебе КНДР са идеал за държава, знам знам. Аре марш да целуваш портрета на грозника Ленин.