Още легла за COVID -19 иска болницата в Гоце Делчев

Най-голям проблем в района са сватбите, смята управителят й
15 окт 2020 14:18, Анисия Иванова
10
Още легла за COVID -19 иска болницата в Гоце Делчев
Снимка: БГНЕС

Разкриване на десет допълнителни легла за лечение на пациенти с COVID -19 е поискало ръководството на МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев, каза управителят на лечебното заведение д-р Петър Филибев.

От месеци лечебното заведение е най-натовареното в областта. В периода от май до края на септември в него са лекувани близо 400 пациенти с COVID -19. Имаме постоянно около тридесет пациенти, всеки един от тях остава за 10-14 дни, понякога и повече, каза още д-р Петър Филибев.

В момента капацитетът на инфекциозното отделение, където се настаняват пациенти с коронавирус, е запълнен. Настанени за лечение са над тридесет пациенти, 24 от тях са в инфекциозното отделение, двама са в по-тежко състояние и са в отделението по реанимация на гоцеделчевската болница, настанени има и във вътрешно отделение.

Д-р Филибев посочи, че с разкриване на десет допълнителни легла се изчерпват възможностите на лечебното заведение. Обсъждат се варианти, в случай че се увеличи броят на заболелите, те да бъдат пренасочвани. Най-близките лечебни заведения са в Разлог и в Благоевград, но там също няма много свободни места, допълни управителят на болницата в Гоце Делчев пред БТА.

Управителят на болницата в Гоце Делчев призова хората да спазват дистанция и да носят маски в търговските обекти. Той определи като най-голям проблем за здравната инспекция и за болницата сватбите в района, при които има струпване на стотици хора.

"Тук са по триста, петстотин, шестстотин човека, там няма как да се носи маска и да се спазва дистанция, но ако могат, нека да го правят", призова д-р Филибев.


10
Още от Страната
Инициатива за опазване на старите гори в България с награда от ЕК
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
В Гоцеделчевската болница държат здрави хора по 10-14 дни за да вземат парите, защо се оплакват, какво лекуват. Колкото до сватбите - сватби правят само ромите и помаците. Направете си извода какви са болните.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Лелеее какви са тези сватби по 600 човека бе, направо падам. То като Оскарите!!!
6
0
 
1
 
! Отговори
Оффффф преди 6 дни
Да звъннат на Коцката, той раздава леглата.
Друго не върши,по цял ден с една *** пресмята легла.
5
1
 
3
 
! Отговори
Кви хора са тия преди 6 дни
Аз като се жених, никой не разбра. Дори на мен ми съобщиха след две седмици.
4
1
 
8
 
! Отговори
Вагина преди 6 дни
До Ванина

Защо скоро няма да има места и във другите болници?Защото Бойче закри много от тях ли?
3
3
 
5
 
! Отговори
Ванина преди 6 дни
Ами засега места няма в Гоце Делчев, а скоро и в другите болници. Който има средства, ще се лекува в частна болница, другите на естествен подбор.
2
1
 
8
 
! Отговори
а сега де преди 6 дни
*** без сватба, трудна работа!Нали трябва да покажат колко са спечелили в чужбина.
1
1
 
7
 
! Отговори
офф преди 6 дни
Ами нали това бе целта на карантината и КПП. Да разширят и увеличат заразно болните отделения. Кво ни занимавате сега с проблемите на болниците?