Кърджали ще има нова спортна зала за над 4 милиона лева

Красен Кралев и Караянчева направиха първата копка
36
Кърджали ще има нова спортна зала за над 4 милиона лева
Снимка: ММС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева, областният управител на Кърждали Никола Чанев и кметът на града Хасан Азис направиха първа копка на многофункционална спортна зала.

Финансирането на проекта беше осигурено през 2018 г., когато Министерски съвет отпусна 3 663 000 лв. за построяването на съоръжението, съобщиха от ММС.

Допълнителни 400 000 лв. ще бъдат отпуснати от бюджета на Министерството на младежта и спорта.

Многофункционалната спортна зала в Кърджали ще разполага с 1100 места и игрално поле с размери 20/40 м. Тя ще се използва както за тренировъчна и състезателна дейност от всички отборни спортове, тепихни спортове, бадминтон и всички видове гимнастика, така и за организирането на концерти, конференции и конгреси. Съоръжението ще разполага с тренировъчен блок със съблекални, две тренировъчни зали, складове, инсталации и паркинг.

“Постарали сме се проектът да е оптимален. Тук ще могат да се провеждат и международни състезания, защото залата ще отговаря на всички високи стандарти. Това е съоръжение, което със сигурност ще помогне за развитието на спорта в Кърджали. Благодаря на г-жа Цвета Караянчева и на г-н Чанев, че положиха усилия да се осигури финансирането за този проект. Благодаря и на Общинския съвет на Кърджали и кмета на града, че осигуриха терена, на който да бъде построена новата зала. С общите усилия на цялото общество това съоръжение ще бъде факт. Пожелавам много успехи на кърджалийските спортисти, много деца да тръгнат по пътя на нашите успели атлети, да се занимават с любимите си спортове и да ни радват”, заяви министър Кралев.

Председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева припомни, че преди година правителството отпусна 2,5 млн. лв. за изграждането на осветление, ремонт на козирката, реновиране на терена и поставяне на информационно табло на “Арена Арда”, за да може местният футболен отбор да играе мачовете си от Първа лига на собствен терен.

“Тази зала е поредното доказателство, че премиерът не разделя общините на мои и твои, защото във всяка една българска община живеят български граждани. Това съоръжение ще бъде не само за спортистите, то ще бъде и за онези активни граждани на Кърджали, които искат да развиват спортове. Кърджалийци заслужават и този жест от страна на правителството. Нека да си пожелаем след една година отново да сме тук и да се поздравим с откриването на залата. На добър час на строителите и се надявам, че всичко ще върви по ноти”, заяви Цвета Караянчева.

Областният управител Никола Чанев благодари на премиера Бойко Борисов и правителството за осигуреното финансиране. Той благодари и на Министерството на младежта и спорта за реализацията на този проект.

Кметът на Кърджали Хасан Азис изказа благодарност на Общинския съвет и ММС за стартирането на строителството на многофункционалната спортна зала. Той връчи официално разрешителното за строеж на министър Кралев преди първата копка.

Кралев, Караянчева и Чанев посетиха и манастирски комплекс “Свети Иван Предтеча”, за чийто строеж правителството отпусна общо 1 милион лева -  800 хиляди лева през 2015 г. и 200 хиляди лева през 2017 г.

Отец Николай, който служи в храма, подчерта, че помощта от правителството за възстановяването на манастирския комплекс е важна за православната общност в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
гербер преди 3 години
Еехааааа, пак ще се усвояват кинти с наши хора ! Държавата цъфти и връзва та само още спортни зали ни трябват
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ko stana s zalata na malkia Herkules, gotova li e?
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
I turska bania ima ve...sichki minavat parvo tam...posle na opashka v pasportna slujba za fotograf, posle na opashkata na benebebankata :-)))...posle pri koteto krai grila :-)))
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Cecke tva jackence na firma revolver made in china mnoo sexy, ma, ciala austria iska takiva jackenca da kupi na babichkite za razhodki v alpite :-)))...shiite po chabuk u hanoy i exportirvaite barabar smazkite! :-)))
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Na 22. Sichki selski i gradski kmetove i kmetki na zadaljitelni uchebni chasove po pluvane v zakritia hasanchov basein na izdrajka na kulturnia i ekoministara ( s parite ot recyclinga) , sichki obstinski darjavni slujiteli zadaljitelno na uchebni chasove po pluvane i pokrivane na normativ za vodni spasiteli v basein! :-) izpitite sa ot 8 do 23 fevruari 2021 s dokumental video, podvodni snimki, diplomi za spasiteli...:-)))
22
0
 
2
 
! Отговори
Спортист преди 3 години
Кърджали може да имат нова зала , но Карадайъ няма да е научил още български език ! А пък Фигурантът казал, че веднага след изборите ще събори залата, защото не може Борисов да строи само . Не може така ! И аз мога да правя нещо - ето ,"коремното" ми е по-добро от "коремното" на Борисов !"
21
1
 
3
 
! Отговори
Кмета преди 3 години
Дано в Кърджали не получат дежавю и тази зала да не стане излишна, както новия басейн, за който от Община обявиха, че нямали пари да го поддържат! И тук риторичния въпрос как за нова зала има 4 милиона, а няма 20-30 хил. на месец за да поддържат басейна?
20
2
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
Е толкова ли не намериха некой лев за една турска баня да правим ибрик шадраван сикиш. Зали басейни спортни глупости.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пф че то осветление в града няма
18
2
 
3
 
! Отговори
Тая слива преди 3 години
Се изказа неправилно асфалта след първата зима се разпада.
17
2
 
7
 
! Отговори
Стефан преди 3 години
Е това е пример за наглост, дебелоочие и безцеремонна кражба. Запустяват училища, читалища, къщи /хората бягат от България/, а те с наши пари спортни зали във всеки град....то салоните по физическо в училищата са развалини....
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от пиари на това Герберско правителство! Това Кърджалийско подцинковано тенеке и там ли си прави пиар Кърджалийци Пак да гласуват за тази мракобесническа партия от бивши комунисти? Е няма да мине този път! ОСТАВКА МУТРИ И НАГЛЕЦИ ВЕДНАГА! ОСТАВКА!
15
3
 
8
 
! Отговори
А какво преди 3 години
става на стадиона в с. Гулийка? Онова село, дето има 137 (сто трийсет и седем) жители!Помните ли?Една спорта министЕрка-филолог им го постои. Името й сме забравили и стадиончето - също. Само дето ние плащаме и ще плащаме.Краде се с 200
14
4
 
4
 
! Отговори
Шенол преди 3 години
Анаааа. Ай сиканааа. Браво Наще. ДПС форевер
13
2
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ ТЪПНЯ ПОРЕДНА преди 3 години
КОЛКО Й ПЛАТИ БОКО НА ***, ЗА ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА СИ ПЛЮЕ НА СУРАТА И ДА СЕ ПОЯВЯВА НА ПУБЛИЧНИ МЕСТА И ДА МУ ПРАВИ ПР. НЕ ПО-МАЛКО ОТ ЕДИН МИЛИОН, ЩОМ КАТО САМО ЗА ЕДНО ЯКЕНЦЕ ПЛАЩА 2100 ЛВ. ВСЕКИ ДЕН Е С НОВИ СКЪПИ ТОАЛЕТИ И БИЖУТА, А БЕДНИТЕ С ПОЛИРАНИ МОЗЪЦИ ФЕНОВЕ НА ГЕРБ ТРУДНО СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ. НО НЯМА ДА СИ МИЯТ ПО ЕДНА ГОДИНА РЪЦЕТЕ, КОИТО СА ДОКОСНАЛИ РЪЦЕТЕ НА БОЖЕСТВОТО БОКО, БУДА ИЛИ КАКТО Е ТАМ. ОТВРАТ!
12
1
 
1
 
! Отговори
ков-ид -20 преди 3 години
стройте бомбоубежища бре,не храни- май-ков-19
11
1
 
8
 
! Отговори
Доган Дръндареску преди 3 години
Ашколсун, електората трябва да е трениран , за да тича към урните до година и да "фърля" едно за цвета, пет на мен!
10
3
 
9
 
! Отговори
кромуел оли преди 3 години
Народ няма,строят глупости,абе ей тюфл....и света върви ядр.конфликт бе ши ва сринат с строителството барабар,ще се чудите къде да скрийте
9
1
 
4
 
! Отговори
нйи преди 3 години
Има си хас и да няма.Смеят ли?А порциите?
8
0
 
5
 
! Отговори
хах преди 3 години
Защо нова, не може ли да пренесат някоя стара, да не я изхвърляме?