Най-младите лекари в болницата на д-р Хубчев срещу COVID-19

Болницата се връща в ритъм след загубата на проф. Георги Хубчев
19 окт 2020 22:30, Ния Христова
6
Най-младите лекари в болницата на д-р Хубчев срещу COVID-19
Снимка: Pixabay
Професионалният празник на колегите на проф. д-р Георги Хубчев, който беше един от най-добрите онкогинеколози у нас, е тъжен. Той почина миналата седмица, след като загуби битката с коронавируса.
 
С цел да предпазят медицинския персонал в бургаската болница на първа линия ще застанат най-младите лекари, предаде bTV.
 
Ръководителката на COVID отделението е само на 28 години.
 
Колегите на д-р Хубчев казват, че сякаш гръбнакът на болницата си е отишъл.
Още по темата
 
Д-р Сашо Георгиоски разбира, че е заразен с COVID-19 в същия ден, в който и професор Хубчев е диагностициран.
 
"С много силни болки, без да имам травма или някаква причина за това, сериозно изпотяване на 12-13 градуса температура", споделя д-р Георгиоски. Той вече е изкарал болестта и е отново на работа за първото секцио след карантината.
 
Д-р Милена Миленова е едва на 28 години и ръководи новото COVID отделение. 
 
"Чисто физическо е много тежко и това беше причината в "Дева Мария" да преценят младите лекари да поемат физически работата, а зад нас всъщност стоят много опитни глави, които мислят заедно с нас", казва младата лекарка. 
 
"Отделението го напълнихме буквално за около 3 часа. От момента, в който обявихме, че работим, до вечерта беше пълно", обясни д-р Стефан Касабов, управител на УМБАЛ "Дева Мария".

6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Totenkopf преди 1 месец
"а зад нас всъщност стоят много опитни глави, които мислят заедно с нас", казва младата лекарка." Хахахахах, каква дълбока мисъл само ахахах ще се пръсна
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нов антирекорд от 1024 заразени.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото ПОВЕЧЕ проби, толкова ПОВЕЧЕ заразени!! Време е за "домашен арест" на матряла!? Но това няма да стане, защото идат избори. Ще броим след изборите колко матрял е оживял!?!