Учителка от Шумен загуби битката с коронавируса

Под карантина е сестра й, която също преподава в училището
37
Учителка от Шумен загуби битката с коронавируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Учителка от Професионалната гимназия по облекло, хранене и химични технологии "Асен Златаров" в Шумен почина след 10-дневна битка с новия коронавирус.

Тя е преподавала на деца със специални образователни потребности.

Училището поема разходите за погребението на преподавателката, съобщи за Радио Шумен директорът на гимназията Веселин Тодоров.

В училището днес на проверка бяха от РЗИ и РУО в Шумен, които направиха предписание на пълна дезинфекция на сградата.

Под карантина е и сестрата на починалата, която е учителка в същото училище. Тодоров съобщи, че още двама учители са в карантина.

“В предписанията е включено едно голямо санитарно почистване и дезинфекция на гимназията в петък след обяд и в събота след обяд. Защото една такава дезинфекция изисква 48 часа и училището не трябва да бъде посещавано“, обясни Тодоров.

От РЗИ обаче са категорични, че дезинфекция на училищната сграда трябва да се направи веднага.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До кой я уби? Поклон пред паметта и но има и нещо друго. Този вирус може да циркулира 2-3 години още какво правим тогава. Трябва ли да има затваряне на държавата и какво ще стане с тази държава. А що се отнася за онлайн обучението е мижи ке те лажем. Трябва да се научим да живеем с този вирус както с останалите които циркулират. Нима грипните епидемии не са също опасни за хората???
34
1
 
0
 
! Отговори
кой я уби? преди 3 години
Министрите, които пуснах присъствено обучение +Сама си е виновна -Напред науката е слънце и изисква жертви.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според теорията на националсоциалистите ,,непълноценните,, хора с придружаващи заболявания не заслужават шанс.
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров е нашият МенГеле.Нямало нужда да се пазим от вируса и пропагандира опитът с хора.Да сме били боледували поголовно,та после да остане ,,здраво поколение,, с имунитет.Колко познато.
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При децата смъртни случаи на практика няма. Да, децата още нямат диабет, нямат хипертония, нямат инфаркти, нямат онкологични проблеми. И те не умират, а изкарват Ковида без симптоми. Значи всички представяни като съпътстващи заболявания, не са съпътстващи, а основни. Човек с диабет умира от диабет преди всичко, човек с автоимунни реакции умира от тези реакции преди всичко и т.н.
30
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше заразени полицаи, да затворим ли полицията? Фандъкова сподели, че 10 процента от машинистите в метрото са под карантина, да затворим и метрото?Десет курсанти във военният университет са под карантина, да затворим и армията? Бойко Борисов е заразен, да затворим и Министерски съвет? Депутати са с коронавирус, да зотворим и Народното събрание? Никой нищо повече не трябва да затваря.
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Споко, друже, въпрос на време е да провериш колко си здрав и как действа вирусът с хора в твоето състояние. Успех в проверката!
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 22.Учителското съсловие, както всяко друго съсловие, трябва да ходи на работа. Учителите не са в по-голям риск от касиерите в големите магазини или фармацевтите в аптеките, или полицаите, или почти всеки друг. Защо не ти прави впечатление починалия полски шофьор на ТИР в Перник. Или и транспортът трябва да спре.
27
8
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Не разбирате ли простата законоверност?Докторите получават извънредни коронавирусни пари. Естествено, че със всички сили ще подържат измамата, дори с цената на някой и друг уморен в интензивното не щастник.
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров ви каза, да не ходите в болницата, ама... паниката е безкрайна.
25
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са заболявания , с които хората може да живеят до дълбока старост . И астма , и диабет , и сърдечни заболявания . Ама се появява коронавирусът и ги довършва за седмица------Глупости.Аз също имам астма и 20кг в повече и никакъв вирус не ме е хванал. Не разбраха ли тези тьпанари, че като отидат в болница, ще ги уморят за попълване на статистиката? Който не е вдянал за какво става въпрос и вярва на телевизора, сам си е виновен.
24
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто някои нямат късмет.Така е решил господ.
23
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20.Това не са заболявания, с които човек може да живее до дълбока старост. Това са заболявания, които са основна причина за смъртност. Тези заболявания правят човек особено податлив при всяко отклонение в околната среда. Дори рязко застудяване на времето е вредно и може да бъде фатално за тези много болни хора.
22
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ви ли е срам, заради някакви несретници и горди бродяги, прежалихте лекарското и учителското съсловие.
21
3
 
18
 
! Отговори
Илиян преди 3 години
Горката женица, поне получи безплатно изпращане! Нека да тежи на съвеста на тоя .....министър!
20
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ко?! Не?! 11на 49 години е жената , с диабет Защо има хора ,които им е толкова трудно да проумеят . Това са заболявания , с които хората може да живеят до дълбока старост . И астма , и диабет , и сърдечни заболявания . Ама се появява коронавирусът и ги довършва за седмица
19
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата дори и болни не ги изследват. Хванаха няколко реално болни, но без симптоми ходещи деца на училище само заради критично вече състояние на родителите. И после се чудят за бройки Ще пренесат заразата в семействата си и ще загубят близки. Няма да са осакатени образователно, но може да останат без някой близък.Ако това е родител, образованието им в дългосрочен план пак ще е под въпрос, заради финансовата страна на въпроса.Вече набират студенти да заместват учителите, които паднат в тая неравна битка със заразата.Друг е въпросът и доколко хора, които все още нямат диплома могат пълно
18
13
 
14
 
! Отговори
The Real Бай Иван преди 3 години
Най-ужасното е, че има още мангъри и мангъзи дето смятат, че такъв вирус не съществува. Кога налапат маркуча и ги помпат с компресора с най-голямо удоволствие ще ида да даря малко урина за тях. Колкото литра искат. Може венозно да си я слагат, може и да я пият. В нея също има антитела ... надявам се.
17
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб унищожи страната и икономически и физически
16
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ква битка бря,хвърлила е топа,но се съмнявам да от вируса