Здравният министър поиска оставката на шефа а IV-та градска болница

Хоспитализация може и без тест, без "чисти болници", заяви проф. Ангелов
Обновена: 31 окт 2020 18:45 | 31 окт 2020 18:44, Петя Славова
107
Здравният министър поиска оставката на шефа а IV-та градска болница
Снимка: БГНЕС


Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който се намира под карантина в дома си заради контакт с премиера, който е с положителен тест за коронавирус,  написа гневен статус след репортаж на националната телевиция, в който столична болница отказва да приеме пациент с доказан COVID-19, който е докаран от линейка пред входа.

Още по темата

"Изгледах няколко пъти материала на БНТ "Как минава едно дежурство по време на COVID-19". Министерството е казало още в началото на пандемията “тест за коронавирусна инфекция не може да е условие за хоспитализация". Правило! Има шефове на болници, които продължават да се правят на неразбрали, няма писмена следа как искат от хората тестове, което обезсмисля всякаква проверка. В конкретния случай дори говорим за доказан COVID-19. Други мениджъри упорито отказват да откриват легла, пазят си "чисти болници". Няма да стане!",  пише в профила си в социалната мрежа проф. Костадин Ангелов.

След 20-те секунди, които чух по БНТ: Настоявам кметът Фандъкова да поиска оставката на директора на Четвърта градска. Има или няма организация и каква е тя – отговорен е мениджърът на лечебното заведение, заявява още проф. Ангелов.

“За отказващите да открият легла – вкарвам в НС законов текст, на чието основание такива болници няма да работят с НЗОК. Ок, "чиста болница", но без публично финансиране", заявява още здравният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Непрекъснато ни повтарят, че мерките не се спазват и ни размахват назидателно пръст. Не е вярно- почти всички ходят с маски. Гражданите са изпълнителни, пропуските са на разните щабове, които осем месеца не успяха да измислят логаритъм, по който да се действа, когато някой има съмнение, че е заразен. В метрото тържествен строг глас предупреждава да спазваме дистанция. И ето - пристига влакчето, а в него -г..з до г..з и лица , залепени за стъклата.
72
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
толкова ли е страшно носенето на маски, ако те могат да предотвратят смъртни случаи? лошо ли е да сме една идея по-предпазливи отколкото една идея по-безотговорни? лошо ли е да сме съпричастни със страховете на околните?... Преди да си отговорите на тези въпроси за себе си няколко интересни факта:Все още нямаме ефективно лечение за тежките случаи и смъртността при тях е близка до 50%.Вече се знае, че 30% от преболедувалите, дори и леко имат тежки остатъчни поражения.
71
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки да е с QR код на ревера си с неговите данни, хиляди камери следящи къде ходиш и с кой контактуваш, база данни за всеки и незабавна карантина при контакт. Дезинфектанти на всяка крачка и маски на безценица, жестоки глоби при неносене и неспазване на мерките, друг шанс няма.
70
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато преди месец правителствата в цяла Европа започнаха да вземат всякакви мерки за ограничаване, професор доктор Борисов, Ангелов и Вълчев бодрячески обясняваха, че всичко е наред. Разрешиха спортни мероприятия с публика на закрито, набутаха децата училища в които е невъзможно спазването на дистанция и по претъпканият градски транспорт. Починалата учителка от Севлиево остави 12 годишно сираче, тя беше изгубила съпруга си преди няколко години. Кой ще го гледа сега?
69
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тикво изспусна всичко извън контрол ,къде ти е щаба бе къде са осигурените места в болници ,къде е Ремдесивира
68
1
 
10
 
! Отговори
хигиена преди 3 години
С приказки не става, положението трябва от жълт да се премине към червен цвят
67
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пустият вирус- не само че се оказа че съществува, ами е много заразен (както го описваха в чужбина)! Ама Мангъров не смятал така...
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То направо ми иде да изключа телевизора, да спра да чета и да хвана горите Тилилейски, бах то'о живот дето се задава...
65
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 4 милиарда платени за непроизведени самолети колко ли тестове можеха да подсигурят, колко ли болници можеха да оборудват, колко ли автомобили за спешна помощ можеха да закупят?
64
5
 
14
 
! Отговори
Чистота преди 3 години
Защото са търговци, а не лекарипарите са определящи,
63
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тестове по 120 лв платени от хората живеещи в най-бедната държава в ЕС пандемия не се бори.Трябваше още в началото да насочите средства за безплатно тестване и контрол по училищата, които са едно от основните места за разпространение, а не калинките от МОН и РЗИ да си развяват байрака цяло лято по тузарски курорти и да преписват мерки от други държави, които са трудно приложими у нас.
62
1
 
27
 
! Отговори
Ванина преди 3 години
А какво направиха властимащите за здравеопазването от март насам? Осигуриха ли леглова база, предпазни средства за медиците ...а, да, те сами си ги закупиха. Защо не купиха линейки за Бърза помощ, а ламарини от САЩ, струващи милиарди.Защо не направят разследване защо ВИП пациенти се приемат в болници, финансирани от бг данъкоплатеца, без да са в тежко състояние, а другите се лекуват вкъщи?Да излязат и да кажат - места ще има за богоизбраните, плебсът да се оправя.
61
3
 
15
 
! Отговори
Чистота преди 3 години
От 30 години е така, Сега започва да си личи,БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ВЪН ТЪРГОВЦИТЕ ОТ ХРАМА
60
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой от 4-та градска болница няма да подаде оставка другарю нискочел министър. Утре точно във 10 часа сутринта ела и кажи на болните, че им отказваш финансиране и искаш при тях да се настанят болни от високозараззана болест обявена за световна опаснотст номер 1 във целия свят. Вземи иФандупкова със себе си, ние сме дали клетва да пазим здравето на хората, а не да ги тъпчем всякакви на едно място и да ги лъжем.
59
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко какво правят тези твои мушмуроци бе ? Ми..... те по зле от тебе ! В Китай досега да бяхте вече с оформени документи Пълен хаос бе човек ,нямаш ли някой по умен човек до тебе ???
58
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Д-р Ох. По времето на бай Тошо имаше само една правителствена болница в която лекуваха "богоизбраните"а сега се оказва че около половината болници в България са на"богоизбрани"които се правят на улави в тая критична ситуация.
57
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Частните болници незабавно да отворят ковид отделения, тези харчат 36% от парите за здравеопазване в България.
56
10
 
7
 
! Отговори
Д-р Ох... преди 3 години
Хаосът си е 30 години вече. Преди беше пък диктатура на Живков. И тогава какви ли не золуми се вършеха, но не се пишеха по вестниците и др. средства. Само успехи се отчитаха.
55
1
 
24
 
! Отговори
До57 преди 3 години
Не е нужно да ги затварят печалбарите от "частните"болници,просто НЗОК прекратява финансирането им!
54
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А оставка на Вълчев кога? Той докара това положение като остави учениците да разнасят заразата!