Здравният министър поиска оставката на шефа а IV-та градска болница

Хоспитализация може и без тест, без "чисти болници", заяви проф. Ангелов
Обновена: 31 окт 2020 18:45 | 31 окт 2020 18:44, Петя Славова
107
Здравният министър поиска оставката на шефа а IV-та градска болница
Снимка: БГНЕС


Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който се намира под карантина в дома си заради контакт с премиера, който е с положителен тест за коронавирус,  написа гневен статус след репортаж на националната телевиция, в който столична болница отказва да приеме пациент с доказан COVID-19, който е докаран от линейка пред входа.

Още по темата

"Изгледах няколко пъти материала на БНТ "Как минава едно дежурство по време на COVID-19". Министерството е казало още в началото на пандемията “тест за коронавирусна инфекция не може да е условие за хоспитализация". Правило! Има шефове на болници, които продължават да се правят на неразбрали, няма писмена следа как искат от хората тестове, което обезсмисля всякаква проверка. В конкретния случай дори говорим за доказан COVID-19. Други мениджъри упорито отказват да откриват легла, пазят си "чисти болници". Няма да стане!",  пише в профила си в социалната мрежа проф. Костадин Ангелов.

След 20-те секунди, които чух по БНТ: Настоявам кметът Фандъкова да поиска оставката на директора на Четвърта градска. Има или няма организация и каква е тя – отговорен е мениджърът на лечебното заведение, заявява още проф. Ангелов.

“За отказващите да открият легла – вкарвам в НС законов текст, на чието основание такива болници няма да работят с НЗОК. Ок, "чиста болница", но без публично финансиране", заявява още здравният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В този управленски словесен смог бъркотията е пълна.Ако управлявах автомобила си, както тези "управляват" държавата под вещото ръководство на скрилия се вкъщи "строител на магистрали, зали и не помня какво още", да съм се изпотрепал по пътищата. Нито образователна система, нито здравна, съдебна и каква ли не имаме на добро ниво в държавата си, младите и не само те бягат навън, пътищата в страната с малки изключения са плачевни ...Псевдоуправляван самотек ...
52
9
 
8
 
! Отговори
ПЪЛЕН ХАОС преди 3 години
А аз настоявам PCR тестове да се извършват само на хора, които са проявили симптоми, и по преценка на лекар и след диференциална диагноза, със съмнения за COVID-19!Никакви такива "контактни лица" и други измишльотини!Само тогава ще спре този хаос и харчене на излишни средства!
51
4
 
9
 
! Отговори
Пародия преди 3 години
Важното е Министерчето е открило место за Курнелата. Сега чака оставката на Баце да е министър при Курнелата. Останалите балъци да падат да се лекуват при Мангъра.
50
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това трябва да се прекрати. Затворете всички частни болници! Докато има частни болници ще е така. Приватизираха болниците от 1992г. Лекарите работят до обед в държавна болница-след обед в частна.Схемите са ясни.Пренасочват пациенти със скъпите клинични пътеки в частните болници.Като октоподи са.Главната сестра и докторите въртят схемите с лекарства и консумативи.Изнася се от държавната болница и се вкарва в частната.Не може да си пазят чисти болниците!Затворете ги!Приватизацията фалира България.
49
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само седмица след началото на учебната година Чехия премина психологическата граница от 1000 нови случая за ден. Това стана на 8 септември. Последваха десетина дни, в които броят на заразените дневно се движеше малко под и над хиляда. На 17 септември числата отново подскочиха 3125 нови случаи на COVID-19 само за ден. На 21 септември министърът на здравеопазването Адам Войтех подаде оставка. Той каза, че иска да освободи място за някой, който може да направи повече.Последвай примера му!
48
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той е проблема! Той трябва да си даде оставката като не може да я организира здравната система. Писна ни от некадърници!
47
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бабикян да ги лекува
46
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата дори и болни не ги изследват. Хванаха няколко реално болни, но без симптоми ходещи деца на училище само заради критично вече състояние на родителите. И после се чудят за бройките. Ще пренесат заразата в семействата си и ще загубят близки. Няма да са осакатени образователно, но може да останат без някой близък.Ако това е родител, образованието им в дългосрочен план пак ще е под въпрос, заради финансовата страна на въпроса.
45
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега требваше да сте разработили процедура за личните лекари, това наистина е абсурд просто, миналата седмица се обаждама на джи пито и казвам детето има темпрература, а тя ми вика "закарайте го за тест за ковид или викнете спешна помощ" :)))какво да го коментирам.......
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давай тогава в ковид отделенията да лягат здрави хораЩе уволни Директора без да иска обясненияПроблемът ще си остане.Кодексът на труда е редно да се спази.
43
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бяха направили училищата онлайн за големите, посещение само от малките и то по 15 в клас на две смени, ако университетите преподаваха онлайн сега щяхме да имаме 4% заболеваемост, но калинките в МОНи РЗИ проспаха лятото. Е, сега умниците нека дават съвет как да запази икономиката с болни работници, как да запазят лекарите и учителите, как да има почиващи по хотелите, на които са им свършили парите от ходене по доктори. Питай те ги от къде ще вземете доктори и учители, че са на свършване!
42
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пьрво ти си подаи отставката - неадекватник , заради вашите смешни мерки , болниците са в това сьстояние
41
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При Тодор Живков българите разполагаха с една от най-добрите здравни системи, здравеопазване на световно ниво достъпно за абсолютно всеки!
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо лично, просто бизнес с публични средства!
39
1
 
8
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Министеро нема вид на професор...
38
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Линейката що не е закарала пациента в Правителствена, нали здравето е за всеки - каквото за премиера, такова и за останалите?Или не е вярно?"Колкото властта и парите са за всеки, толкова и здравето. В 21 век дори няма такова нещо като право на жилище за всеки, какво здраве за всеки? Както винаги ще оцелеят тези с пари и власт и толкова.
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво очаквате от Болниците които превърнахте в Търговски дружества?Положението е изтървано отдавна.
36
1
 
5
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Най-опасните ковид-заразени са ментално ковид-заразените, те за разлика от физически заразените, са неизлечими!
35
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що не го уволни директно , а трябва да му иска оставката!!!!
34
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болниците трябва да бъдат абсолютно чисти от заразени със Ковид-19. Правителството да каже какво прави цяло лято и не оборудва 2-3 сгради само за заразени със Ковид-19 Не може хората със пневмония и рак на бeлия дроб да лежат до тези със Ковид-19. Ако има такава заповед то това е опит за убийство над болните страдащи от съпътстващи заболявания, които умират от вируса. Вие като идете до болницaта ще искате ли около вас да се разкарват Ковид заразени ?