Спазват ли се "зелените коридори" за възрастни хора?

Между 8 и 10 часа може да пазаруват само хора над 65 години
Обновена: 9 ное 2020 10:01 | 9 ное 2020 10:00, Петя Славова
30
Спазват ли се "зелените коридори" за възрастни хора?
Снимка: БГНЕС

Една от малкото по-строги мерки, които бяха върнати у нас за борба с разпространението на коронавируса, са "зелените коридори" за пазаруване в магазините за възрастните хора.

Препоръката е хората над 65-години да пазаруват в интервала межд 8-10 часа сутринта.

В първия ден от въвеждането на мярката в големите магазини се забелязват и млади хора, но техният брой бе значително по-малък, предаде Нова тв

"Тази мярка е прекрасна и навременна, защото вътре вече няма натрупване, спазва се дистанция, пазаруването е по-спокойно", смята възрастен господин, пазарувал в магазина.

Сред другите мерки бе да се забрани на деца под 18 години да посещават моловете без възрастен придружител. 


30
Още от Страната
Да има информационна система за свободни COVID легла в реално време
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 седмици
До Анонимен 10 Ааа, не съм съгласен от 13 часа . След обяд спим. Единствено това удоволствие ни остана.
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ако се въведе "зелен коридор" с цел за опазване на възрастните и той е забранен за останалите възрасти, тогава през останалото време ще трябва да се забрани на възрастните да посещават магазините! иначе се обезсмисля начинанието!
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Най-възрастните могат да пазаруват през целия ден, а останалите също през целия ден без двата часа определени само за най-възрастните. По мое мнение този интервал 08:00-10:00 е най- неудачния от всички. Много магазини отварят след 08:00, след 08:30 или в 09:00 и след което започват да зареждат рафтовете.
26
0
 
4
 
! Отговори
ДО 17 преди 2 седмици
ТОВА Е РЕШЕНИЕ НА ФАНДЪКОВА И НА ОБЩИНСКИЯ ЩАБ И НЕ КАСАЕ ВАРНА ПЛОВДИВ ИЛИ БУРГАС - ЧЕТЕТЕ БЕ ХОРА - ЧЕТЕТЕ !!!
25
2
 
4
 
! Отговори
днес преди 2 седмици
В интервала 8-10 ч магазините НЕ са заредени само стоки от предишни дни и празни рафтове на промо стоки
24
3
 
1
 
! Отговори
АНОНОИМЕН 13 преди 2 седмици
Здравейте,
Само за информация в БАНКИ, магазини,аптеки и по улиците само възрастни хора.
Учениците от 1 клас он- лайн!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Това не е истина .
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
boiche, durugoto foto ot nekoi zlaten pokriv li ste e...kak remontirvash zlatnite plusove?
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В нашето градче има Лидл и Тмаркет. Отварят в 8. Аз и да искам не мога да ида по-рано, за да си купя закуска. Ядох руска салата за закуска. Няма да умра - не. Но към топлите витрини на Лидл бабите не 'сягат и хубавите кроасанчета отиват зян.
21
4
 
12
 
! Отговори
70г. преди 2 седмици
До всички умници и плювачи -И ВИЕ ЩЕ О СТАРЕЕТЕ СЕРСЕМИ !!!!АКО Е КАЗАЛ ГОСПОД!!!!!!
20
11
 
10
 
! Отговори
Евала преди 2 седмици
Гледам отпреди: До 10ч. само дъртунгели, след 10 пак дъртунгели и тук-там някой по-млад. Какви зелени коридори, какви 5 лева?
Една пък искаше коридорът им да е следобед, щото през зимата тогава не било хлъзгаво и пр. глупости.
Ти му правиш добро, то гледа да ти се качи на главата! Като ония, черните „май.ки”.
19
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И пак са недовлни, искат часовете между 14 и 16, защото тогава, моля ви се, месото било прясно! Като специално заради теб се ограничават всички други, не можеш да имаш никакви претенции, ще си пазаруваш в указаното време и ще си траеш.
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако ще е от 10 до 12 ще си пазарувам закуска за преди работа. Ако обаче коридора е от 8 до 10 ще си закусвам вкъщи някоя филия с нещо намазано и няма да им правя оборот тогава на магазините и съответно на държавата чрез данъците от продажбите. Щом не се съобразяват,че от 8 до 10 хората ходят на работа и си пазаруват за там тогава минаваме на домашна храна.
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 16 Провинцията

Не ти схващаме оплакването. Важи за всички градове,селца и паланки. Не само за София.
16
4
 
6
 
! Отговори
ПРОВИНЦИЯТА ..... преди 2 седмици
АЛО СОФИЯ - ЗАЩО НЕ СПОМЕНЕТЕ ЧЕ ТОВА СТАВА ВЪПРОС САМО ЗА ВАС - ВСЕ ПАК ВИЕ НЕ СТЕ БЪЛГАРИЯ И НЕ ВСИЧКИ ЗАПОЧВАТ РАБОТА В 9.00 ЧАСА !!! ДНЕВНАТА СМЯНА В СТРАНАТА ЗА РАБОТЕЩИТЕ Е ОТ 8.00 ДО 17.00 ЧАСА !!!
15
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Възрастните но все още държеливи пенсионери които са доста голяма група не спазват никакви правила и само се оплакват но са много нечестни ако стане някаква разправия винаги вземат нечестната страна която обикновено е силната страна, често те са "лъжесвидетели" защото така са ги приучавали в социализма и комунизма но за съжаление наблюдавам това и при младите хора да не говорим за ромските общности. Средното поколение е притиснато и разделено една част са също доста заблудени но поне работят..
14
7
 
10
 
! Отговори
яко преди 2 седмици
Възрастните хора трябва да бъдат приканвани да пазаруват точно по време на този коридор, защото те не се съобразяват с по младите и с работещите и са доста арогантни. Тези форуми са за това да се чуе гласа на всички а не управниците да се правят на глухи и само да им увеличават пенсиите, добре но защо по медиите не се изисква от тях и от ромите да спазват дистанция поне тя не струва пари. Работещи пенсионери като портиери и охранители също са много арогантно защото разбират че яко ги толерират
13
5
 
14
 
! Отговори
Защо си чешете.. преди 2 седмици
... езиците само. Гледам хората се напъват да разсъждават кога на кой ще му е най-удобно, а в същото време на никой не му пука, нито за коридори, нито за мерки. Вчера съм правил седмичен пазар в 14:00 ... Еми имаше поне 10 пенсионера, които кретаха едвам едвам със списъците си , имаше дори и такива без маски. Това ни е национален проблем, независимо от закони, мерки, ограничения, всеки си мисли за тарикат...аз за малко, аз не съм, то за мен не важи. Българина правила в Б-я не спазва...
12
6
 
22
 
! Отговори
??? преди 2 седмици
Само дето възрастните хора си ходят когато си поискат на магазина че някои ходят и по 100 пъти на ден. Значи те могат да пазаруват и след 10 а ние трябва да им даваме коридори сутрин и да чакаме да стане определен час. Младите не пазили дистанция, а дъртите щото пазят видиш ли те се бутат още повече в теб по опашките за да те изпреварят.
11
16
 
12
 
! Отговори
възмутен преди 2 седмици
Абсолютно не е правилно дъртите да пазаруват в определен отрязък от време. 1. Те могат да пазаруват по всяко време...а младите --- не.... И без това повечето дърти са арогантни, нагли, нечистоплътни и миризливи.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 8

Това за жените в отпуска по майчинство е вярно, те излизат с децата си след 10.00 ч.
Значи най-разумно ще е пенсионерите да могат да пазаруват в ранните следобедни часове. След 13.300 ч. е свършила всяка обедна почивка.
От 13.30 ч. до 15.30 ч. старците могат да пазаруват. Така май ще е най-добре.