Улицата на занаятите в Търново става коледен базар

В "Марно поле" също ще има 25 дървени къщички
13 ное 2020 15:07, Анисия Иванова
0
Улицата на занаятите в Търново става коледен базар
Снимка: БГНЕС

Коледният базар във Велико Търново отваря врати на 27 ноември. За да се избегне струпването на хора и да се осигури социална дистанция базарът тази година ще е с две локации - в централния парк "Марно поле" и на Самоводската чаршия.

За първи път ще грейне Архитектурно-етнографски комплекс „Самоводска чаршия“. Над Улицата на занаятите ще блеснат пищни светлини и през целия декември ще се носи уханието на греяно вино с канела и топли коледни сладкиши. 12 къщички-павилиони ще се пълни с ръчни изработени подаръци и произведения на художествените занаяти, кулинарни изкушения, вина, пелин и месни деликатеси. В своите ателиета специални подаръци за Коледа ще предлагат и талантливите майстори-занаятчии от чаршията.

В парк "Марно поле" по традиция и тази година ще има 25 дървени къщички с богато разнообразие от коледна украса, играчки, сувенири, сезонни стоки, захарни изделия и още много празнични  изкушения.

Под внушителна естествена елха тук ще е Коледната поща, където джуджета ще приемат до 22 декември детските писма за Дядо Коледа. За да се получи отговор от Лапландия, писмата трябва да са с обратен адрес, съветват помощниците на белобрадия старец. За малките посетители много забавления до края на годината ще има в детския атракцион с виенско колело и въртележки, съобщава "Труд".

В една от къщичките ще е благотворителната коледна изложба-базар „Ние можем ХIV“ на ръкоделия, сувенири, картички и рисунки, изработени от потребителите на социални услуги от Община  Велико Търново.

В очакване на Коледа, когато хората стават по-добри и отварят сърцата си, когато доброто се оценява и възнаграждава с дарове, на базара по традиция ще се проведат и няколко благотворителни кампании.

Коледният базар се организира от Община Велко Търново и Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“ и ще бъде отворен всеки ден от 10,00 до 20,00 часа до 31 декември 2020 г.

При провеждането му ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки.


0
Още от Страната
Втори етап от акция "Зима": Глоби за неправилно пресичане
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари