От днес: Два зелени коридора за възрастни хора

В посочените часове се допускат само лица над 65 години
14 ное 2020 07:30, Петя Славова
163
От днес: Два зелени коридора за възрастни хора
Снимка: БГНЕС

Здравният министър коригира заповедта си, с която се казва кога възрастните хора могат да пазаруват, предаде БГНЕС.

Още по темата


В сила от събота, 14 ноември, магазините за хранителни стоки трябва така да организират работата си, че да не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 13.30 и 16.30 часа. В посочените часове ще се допускат само лица на и над 65-годишна възраст.

Друга новост е, че възрастните ще имат на разлопожение два “зелени коридора” за посещение на аптека.

Аптеките така трябва да организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 8.00 и 10.00 часа и 13.30 и 16.30 часа. В посочените часове ще се допускат само лица на и над 65-годишна възраст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм министър, но да си стоят вкъщи - все ще се намери кой да им напазарува.
67
2
 
12
 
! Отговори
ТЕМА за РАЗМИСЪЛ преди 3 години
Пенсиите се получават от седмо число на месеца, защо коридора е всеки ден, като към края на месеца и началото на следващия, сериозният размер от по 120-150 ОЙРО пенсия ще е само бегъл спомен?
66
5
 
28
 
! Отговори
GB0 преди 3 години
Към 12..."тези стари хора по цял ден в магазините ли ще шетат? Три часа ще обикалят? Нали целта е да не стоят толкова по магазина, а да са вкъщи..."Не 3 часа. Те могат по цял ден. Не им се забранява! Изчиства се от пазаруващи от другите възрасти! Т.е. ние имаме червени коридори!Ние сме ограничени!Пенсионерите пак ще си пазаруват с нас през останалото време!
65
2
 
15
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
КРИДОРИТЕ СА ЗА ОСТАНАЛИТЕ НЕ ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ. МЛАДИТЕ ДА МУ МИСЛЯТ. ДА СИ ТЪРСЯТ КОРИДОРА. КАКТО ВИЖДАМ НЕ САМО ВЪЗДРАСТНИ...... ИМА И МНОГО ПОД 65 ГОД..... БЕЗ ПРИДРУЖАВАЩИ....
64
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човекът каза: по една ракия и на работа...Аз съм шофьор и редовно го правя, за да съм здрав и свободен, защото работата дава свобода, тъй де die Arbeit macht frei...,трябва да разберат най сетне тия ***...по добре с ракия и работа, отколкото без ракия и пак работа. то пари все няма....всъщност защо ракията е толкова скъпа напоследък...а цигарите и те пазят от корона..тъй знам аз...Аз съм подготвен значи..и щастлив съм, дет вика Бойко. Ех живот...както се пее в песента...
63
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 1989 до сега не си спомням по-смешно ( и крадливо ) управление и министри,
62
4
 
25
 
! Отговори
Болярин преди 3 години
За магазина ОК , но ако се налага спешно нещо от аптека, какво правим. Вие не сте го измислили. В аптека трябва да има коридор - само един - сутрин например, да могат възрастните да го комбинират лесно с другия. Нямам против коридорите, но малко мисъл да се сложи
61
4
 
20
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Електорат е това... Избори идат. ***. По-*** заповед не сте мислили. А в градския транспорт, в един момент и там ли по часове ще сме?
60
6
 
42
 
! Отговори
Вики преди 3 години
Тази мярка единствено цели да настрои по - младите срещу по - старите.И ще го постигне. Дано до понеделник я отменят.
59
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В магазините се спазва дистанция. Защо са нужни тези коридори? Защо трябва работещите да се съобразяват с някакви измислени коридори? Всеки има различно работно време.
58
1
 
10
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Електорат е ъоеа... Избори идат. ***. По-*** заповед не сте мислили. А в градския транспорт, в един момент и там ли по часове ще сме?
57
11
 
5
 
! Отговори
не е лошо преди 3 години
Щом коридора за възрастните в хранителните магазини е от 13.30 до 16.30 е добре измислено.
56
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната глупост която тиквите успяха да измислят след много напъване.
55
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забрана за пазаруване на възрастните изобщо.Естественият подбор ще реши проблема. Възрастните измират от глад а не от вируса. И хоп няма пандемия. Пък и пенсионната система ще се разтовари.. Предлагам и други мерки: алкохол и цигари с дотации от държавата, на практика да се раздават безплатно. Лекарства да се облагат с нови високи данъците, защото са много евтини. Няма нужда от лекари и нова реформа на здравеопазването. Всичко там функционира отлично. Който не му харесва, ей на : Терминал 2.
54
3
 
13
 
! Отговори
Мария Рептилиата преди 3 години
Яжте пасти и тихо!
53
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А спомняте ли си Вожда как се тупаше по гърдите като Кинг КОнг за "успешните" мерки? А спомняте ли си кой ги отмени? А спомняте ли си че за икономиката за Премиера по-важни бяха чалготеките? А други спомени нямате ли? Или МЪГЛАТА вече ви е обгърнала?
52
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам и не вярвам на ушите си
51
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
любимото занимание на Банкянския......, стария римски принцип за управление на плебеите, Разделяй и владей". Ето сега ви скара млади и стари а той доволен си кара пикапа.
50
4
 
12
 
! Отговори
Габито преди 3 години
Да се затворят заведенията. Това ще оправи нещата.
49
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е бъдещето. Пълен контрол над индивида. Вече ще ни налагат определено време при отиване до магазина, или разходка в парка. Както е в Китай, където буквално на всяка крачка в градовете има камери. Следи се всяко движение на всеки човек, какво прави и какво върши в дадения момент. Това сега е подготовка за бъдещето на човечеството. Най-важното нещо ще ни отнемат - това е свободата. Разбираемо е, че има опасен вирус и се взимат някакви мерки, но дали това е правилният начин?