Проверяват училище след клип, в който учител удря дете

Преподавателката, посегнала на момичето е неин класен ръководите
16 ное 2020 22:21, Петя Славова
55

Започва проверка в училището в разложкото село Горно Драглище, след разпространен видеоклип в социалните мрежи. На него се вижда как учителка удря ученичка по време на час.

Учителката, посегнала на момичето е неин класен ръководител. На кадрите до нея се вижда и учителката по английски език.  

"Отивам до тоалетната, мия се слушам трясък на вратата и викам-край. Това стъкло падна, защото ни е случвало долу ни падна стъкло по краката на едно детенце и се изплаших и тя викаше, тя се караше на госпожата, повдигаше тон на госпожата. И аз влизам и ѝ се карам съответно, какво правиш, Диана, какво се случва, тя се смее срещу мен в лицето ми", казва Райка Калоянова-Фаразова, класен ръководител на Диана.
Диана е в 7 клас. Учителите ѝ разказват, че е с проблемно поведение и от години се борят да я вкарат в правия път.

"Чиста съм пред съвестта си, защото не съм посегнала с толкова резки движения и ѝ разпилях само косата. В момента, в който ядосано ѝ се скарах реших, че има преграда и трябва да не я прескачам и мисля, че не съм я прескочила", посочва още преподавателката.

Още по темата

"Тя се държи много невъзпитано с неуважение. Винаги  "госпожо, ти ми кажи къде да пиша, не Вие". Сега аз точно вече думите не си спомням какви бяха, но бяха обидни. Тя по принцип така се обръща към нас учителите, въпреки че винаги гледаме да ѝ помагаме с каквото можем, напътстваме я, но думите, които тя употребява спрямо нас учителите, просто не са ѝ за казване", твърди Мария Узунова, преподавател по английски език.

Въпреки проблемите с ученичката, директорът не одобрява постъпката на класния ръководител.

"Отидох, проверих, да, вратата беше изкъртена. Пратиха ми виновната ученичка. Аз разговарях с нея, тя се държа меко казано отвратително. За конкретния случай, аз не одобрявам действията на Фаразова. Не е това начина, по който трябва да се действа. На първо място за нас педагозите стои опазването живота и здравето на децата, има други начини", обяснява Бойчо Пукнев, директор на ОУ "Неофит Рилски“ в с.Горно Драглище.

Майката на Диана не пожела да коментира случая.  

Днес в училището влязоха проверяващи, предава Bulgaria ON AIR.

"Да окажем методическа помощ на директора, на колегите учители при такива и подобни  ситуации какво да е тяхното поведение и действия. Искаме в същото време да сработи и  механизмът за противодействие на училищния тормоз". обяснява Ивайло Златанов, началник РУО Благоевград.

Учителите и учениците вече са дали писмени показания, предстои директорът на училището да реши дали и как ще накаже учителката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
до 31 преди 3 години
31-ВИ, въртиш, сучиш, пак за ДО ревеш! Майките и бащите работят, работата на учителите е в училището! Ако момичето е с проблеми, да търсят помощ, не директорката да си заравя главата, а учителката да истерясва и да пердаши децата! Една мед. сестра с висше образование взема наполовина заплата, по 12 часа нощни смени дава, да не би да е по-лесно!?
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с това едно време какво било що било. Ми било е вече не е. Ако беше толкова хубаво още щеше да е така. Много хора трябва да спрат да мислят какво било през соца и да порастнат. Не да казват само какво трябва да се прави ами и да вземат да го направят, не да чакат на някои друг. Повечето от тия агресивни деца са ваши деца, не учителите а вие трябва да си ги възпитавате.
35
2
 
6
 
! Отговори
6 преди 3 години
Мъдрости : " Един бит струва колкото двама не бити !","Един бой оправя , на два увреждат !" "Битя бит ...!"Явно момичето е с умсвено увреждане и за такива си има специални програми ! Това не е обикновен случай на вандализъм -не правете генерални заключения !
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И пълна забрана за телефони на малките неблагодарници в училищата. Да си го държат в шкафче, и ако го извади по време на час, да си търси друго училище.
33
0
 
15
 
! Отговори
4678 преди 3 години
И с това какво постигат? Криле ще им дадат на такива беснеещи ученици и главно на родителите им, като представят на цял народ по телевизията колко виновна е учителката, че се опитва да въведе ред и как нея ще наказват. За останалите деца поне помислиха ли, че сред тях има и такива, които са отишли там да учат, а не да разбиват врати.
32
2
 
1
 
! Отговори
БРЦК преди 3 години
Номер 46 осъзнай се пишеш глупости . Българите не са метежници . Учениците са продукт на ДЕМОКРАЦИЯТА И ХАРТИЕНИТЕ ПАРИ . Ти си кантра на промяната като искаш стой в калта
31
0
 
12
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Естествено, всички антибългарски, антиевропейски и антихристиянски български медии, воглаве с Нова Телевизия (което е шампион по омраза, идейки реч за нормалните Българи), ще скочат на кръв задето една учителка си е позволила да си свърши работата напук на цялата политкоректност и е дала урок по дисциплина на едно гаменче-полудиваче, от етносът със забраненото име. Ако поредния лилaв "младеж" обаче беше заклал и обрал поредния Български пенсионер, естествено щеше да се замете под килима! Ясно е!
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ СЕ УЧУДВАЙТЕ КАКВО ПРАВЯТ УЧЕНИЦИТЕ ИЗОБЩО- ТЕ ИМАТ НЕУКРЕПНАЛА ПСИХИКА, А ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ ИМ ДАДЕ "ДОБЪР ПРИМЕР" С МЕТЕЖНИЦИТЕ КОИТО ЦЯЛО ЛЯТО ВЪРШАХА И БЕЗЧИНСТВАХА ИЗ СОФИЯ- НЕ ПОЩАДИХА НИЩО И НИКОЙ- СЕГА ТЕПЪРВА ЩЕ ЖЪНЕМ ДОБРИТЕ РЕЗУЛТАТИ НА "ОБЕДИНИТЕЛЯ" НА НАЦИЯТА. ВСИЧКО ЩЕ РЕФЛЕКТИРА ВЪРХУ УЧИТЕЛИТЕ, А НЕРВИТЕ НА НИКОГО НЕ СА ОТ ЖЕЛЯЗО, УЧИТЕЛИТЕ ПРЕГАРЯТ ОТ АРОГАНТНОСТТА НА ДЕЦАТА. ВИЖТЕ ВЕЧЕ КАК СЕ ЧУПЯТ ПЕЙКИ И СЪОРЪЖЕНИЯ В ДЕТСКИТЕ КЪТОВЕ.
29
2
 
8
 
! Отговори
джави преди 3 години
На 10 ноември беше взривен всякакъв критичен и морален кодекс.Критерии вече нямаше,освен че парица е царица.
28
1
 
24
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
Някой да направи петиция, че аз не разбирам как и да подкрепим учителката. Така трябва да се действа с проблемните деца.И майката не да реве "Ама нека види цяла България, как ми бият детето" а да вземе и да си възпитава детето в тях. Директора - мишка. Изостави учителката, само и само да си запази заплатката.Ако съм аз - детето го изключвам от училище. И наверемето знате как беше. Отиваш в друго училище, ама не те вземат, щот си изключен от предното - демек си проблемен ученик и не те вземат.
27
3
 
20
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
Подкрепям учителката. Бой им трябва на днешните. И нас ни биеха като правим бели в училище. И не само това - Имаше Детска Педагогическа Стая. Отиваш там с вашите, обаче вътре вкарват само тебе. И те почват - излизаш като котенце. И вашите знаят къв дърмон ядеш вътре, но нищо не могат да кажат - щот си виновен и трябва да те накажат. И така трябва. Ако това не помогне - Трудово Възпитателно Училище. Е там вече няма как да не станеш човек. На бабаит ще се правиш, а? Мамоооооу, бой бой и пак бой.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Родителите на тези деца държат за присъствено обучение, не им се занимава с тях у дома и предпочитат да ги пратят по училищата.
25
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подкрепям учителката 10000000%.Нека да се направи общонародно допитване да видим колко ще защитят този keлeш?
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно такива са методите, ако не е даскала днес, ще е улицата утре ;)
23
8
 
5
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Едно време са ви намаляли поведението за щяло и не щяло. Доста често заради пълни глупости. Поне за мен са пълни глупости като човек роден през 90те.
22
1
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До Христо ХристовАз съм '77 набор и бях малък, като падна бай Тошо, ама помня си соца де, не е като да не помня какво беше. А това за дънките как ги режели и им подстригвали косите баща ми го е казвал. Ама по наше време беше супер айляк, никой не те закачаше за нищо. И аз бях с дълга коса и се барах Хеви Метъл и носех обаче дънкено сафари на Rifle с унгарски значки на Iron Majden, Motorhead и Judas Priest, нищо че бях някакво малко *** :)))
21
4
 
3
 
! Отговори
Теди преди 3 години
На демона Николина Димова Недева много и пречеха , че едно детенце на 3 години яло бисквити и направило трохи- чудеше се как да се заяде с хората. Сега да мете Ада.
20
17
 
27
 
! Отговори
до 32 преди 3 години
Каква дисциплина? Какъв 10 ноември, бе памперс? Да те арестуват защото имаш по-дълга коса от войнишка каска и и да ти бият печати на коленете, че ти е късала полата ли наричаш дисциплина? Или да е новина, че има олио в магазина? Да носиш дънки "Рила" и да се чудиш как да си измиеш краката, че ги правеха с някаква неизвестна боя и после ходиш като африканец? Да няма едно кило картофи откъде да си купиш? Да чакаш за един скапан "москвич" 15 години? Ей! смени си памперса. Тогава се наричаха пелени!
19
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първото нещо ,което беше разрушено още на другия ден след 10 ноември е дисциплината. Дисциплината въобще. Децата гледаха как се палят сгради,вършат се безобразия,убийства и няма наказание. Премахнаха поведението като оценка на дисциплината и нещата хептен загрубяха. Сигурно не знаете,че допреди 10 ноември можеш да имаш пълна шестица от дипломата ,но ако имаш намалено поведение не можеш да кандидатстваш.Просто и ясно. И отиваш трудовак. И така....
18
1
 
2
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 3 години
Уважаемият- министър, на- здравето,...Е- подканен, да- се- оттегли, и- изчака, делото- сй....Ноември 2020 година ....