Сама, без багаж и в кръв... Мистериозната Мария в с. Калугерово

Тя е от Латвия, намирали я в различни държави
9
Сама, без багаж и в кръв... Мистериозната Мария в с. Калугерово
Снимка: БГНЕС

Мистериозна жена, появила се като от нищото, накара жителите на пазарджишкото село Калугерово да започнат лично разследване, съобщи БНР. Младата жена дошла в селото сама, без багаж и с кръв по ръцете и  започнала да обикаля улиците.

Местните я забелязали и установили, че жената има нужда от подкрепа, затова ѝ дали храна и дрехи. След тридневно скитане по улиците, калугеровци й осигурили и подслон. Едната вечер я подслонили в манастира, друга вечер в местна къща, после в информационния център на селото.

От кметството веднага сигнализирали за случая в полицията. Проверката установила, че жената се казва Мария, на 38 години е и е от Латвия, има редовни документи за самоличност. Не е обявена за издирване.

Сега жителите на Калугерово не знаят какво да правят с Мария, която пък отказва всякакъв контакт с тях, а по думите им поведението й е странно. Властите също не знаят къде да настанят жената и прехвърлят местните, търсещи решение, от телефон на телефон.

Единственото което Мария споделила било, че е била в Мароко и е приела исляма.

За съдействие са потърсени и латвийските медии. Те потвърдили, че случаят им е известен, жената е била обявена за издирване през 2016 година, през годините ту е изчезвала, ту я намирали, обикаляла различни държави. Според семейството ѝ има психично заболяване. Близките й поискали българския адрес, за да й изпратят лекарства. Местните пък се чудят защо семейството й не желае да си я прибере.

Сега кризисният център в Пещера се е съгласил да приеме Мария. Очаква се българските власти да задвижат екстрадирането ѝ. Полицията е започнала разследване на случая.


9
Още от Страната
От днес стартира дарителска кампания за кръвна плазма в Пловдив
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щом има живи роднини да ги намерят и да им я върнат.
Все пак те най-добре могат да се грижат за нея.
7
1
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 5 преди 1 седмица
На основание, че в момента над 40 000 български граждани с доказани психиатрични проблеми, са оставени извън здравните заведения и само от тях самите или от близките им зависи дали ще си пият редовно лекарствата.
Ако приемем и тази латвийка, рискуваме да се окажем в ситуация, сходна с тази
с ромския проблем - през 60-те години бай Тошо събрал тук над 360 000 от тях от съседни държави и въз основана този факт някакъв словак предложи ромите от цяла Европа да бъдат събрани в България!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
O. Henry
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Очаква се българските власти да задвижат екстрадирането ѝ.
-----

Интересно, на какво основание ще я екстрадират?
4
2
 
9
 
! Отговори
До 2 преди 1 седмица
Ти улучи десетката за сцепването но не е в Турция а Мароко
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Страшна сензация,та си няма еша!Жената е с най-обикновена шизофрения,също така широко разпространена и сред нашите географски ширини.Ако сте по-наблюдателни и се огледате наоколо ще видите колко много шизофреници има около нас. Яя
2
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На тая са й сцепили това в Турция
1
7
 
21
 
! Отговори
снайпера преди 1 седмица
Приела исляма па я бутат в църквата, вместо да я сложат в джамия.