Плевен няма да прави "чисти болници", заразените намаляват

От 491 легла за лечение на пациенти с COVID са заети 201
19 ное 2020 19:19, Анисия Иванова
7
Плевен няма да прави "чисти болници", заразените намаляват
Снимка: БГНЕС

В региона на Плевен засега не се налага определяне на така наречените "чисти болници", реши Областният оперативен щаб за борба с COVID-19, който заседава под ръководството на областния управител Мирослав Петров.

Повод за решението бе писмо от министъра на здравеопазването, свързано с определяне на лечебни заведения, които да ангажират пълния си капацитет със заразени с короновирусна инфекция, както и да се определят други лечебници като "чисти болници".

Капацитетът на здравната система в област Плевен е достатъчен за осигуряване необходимите медицински грижи за нуждаещите се от хоспитализация, са категорични от щаба. От осигурените 491 легла за лечение на пациенти, заразени COVID-19, са заети 201.

Темповете на нарастване броя на заразените и хоспитализираните намаляват.

Щабът е решил още от следващата седмица във всяко учебно заведение да започне да се прилага алгоритъм с графици за редуване на учениците за присъствено обучение. Децата, записани за задължително предучилищно образование в целодневна, полудневна и почасова организация в детска градина, до края на 2020 г. да могат да отсъстват по желание на родителя след уведомяване на директора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Намаляват защото тези с леки симптоми си трайкат ,само които пририта търси доктори,пълна анархия ,без маски ,пълни пазари ,блъсканици ,който устиска е късметлия,няма РЗИ няма полиция ,заспали кметове безотговорни и мало =мни хора .
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баща ми е началник *** ковид отделение в Плевен. Нещата са хипер зше. Умират ицмлади хора. Половината лекари са болница сестрите са на пенсионна възраст. Нека е добре положението. Лекари с 30г стаж в отделения с тежко болни реват като малко деца след дежурство от стреса и болката че губят пациенти без да могат да направят нищо. Иначе всичко е наред....
4
1
 
6
 
! Отговори
ответен удар преди 3 години
При желание бихте могли да научите веднага имената на поне ДВЕ плевенски болници , които Н И К О Г А и при никакви обстоятелства няма да станат #ковид - бази !!!! Просто се пазете - както позволява разбирането и възпитанието на всекиго !
3
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодаря на докторите аз би на море ни на планина ходя и без короната на благодаряи на доцент Кунчев наи вече
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво! Ето в Плевен решиха проблема. за какво са им болници като хората млрат по стълбищата, а по-съзнателните -у дома си
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видяхме ви алгоритъма. Хората ***, като *** по стълбите на болниците а вир и децата искате да набутате. Престъпници!