Директорът на свищовската болница по спешност е транспортиран в София

Заразен е с COVID-19, след като влезе като доброволец там
23 ное 2020 07:50, Анисия Иванова
44

Директорът на Свищовската болница беше докаран в София по спешност, след като състоянието му рязко се е влошило. Той влезе в лечебното заведение като доброволец, след което се зарази с COVID-19.

"Състоянието на директора на болницата тази нощ се влоши. Има изключително висока температура - 39,5 градуса. Наложи се спешно да го транспортираме до София. Към момента е стабилен", заяви кметът на Свищов Генчо Генчев пред Bulgaria ON AIR.

"В момента има двама млади доброволци, студентите по медицина, които работят в ковид отделението. Има четири медицински сестри в отделението, двама санитари в момента екип от двама лекари, които остават да дежурят. Завеждащият отделението д-р Иванова минава на 24-часов режим с постоянен престой в лечебното заведение, тъй като в противен случай цялото отделение по вътрешни болести ще остане без специалист", каза още той.


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И от к`во "пазят" тогава маските и "защитните" костюми?! Сюр бюлюк медици се изпозаразиха и починаха, а от тях по-оборудвани и "защитени" принципно няма!
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Бойко Методиев Борисов Представи си Как се лекуват хората в Свищов
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще го лутат ли между 10 болници в София, или всичко е уредено с връзки?

"Героите" са направили поредният "героизъм", уреждайки Голям шеф.
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За директорите няма ли стъпало на стълбището?

Нали няма места?
36
0
 
3
 
! Отговори
Един преди 2 месеца
Един то назначените "капиталисти". Големият Химкомбинат, гордостта на града, който даваше хляб не само на свищовлии, но и на хора от околните села, изнасяше продукция в цяла Европа, днес е лилипут, в който някой се прави на велик! Свищов с нищо не е по-различен от всички останали български градове - разруха във всички сфери, неграмотни и примитивни политкомисари властват, а мнозинството се чуди как да оцелява, да изхрани и изучи децата си!
35
1
 
3
 
! Отговори
До Свищовлии преди 2 месеца
В тоя ред на мисли нещо няма ли да кажете за великият "капиталист" Дачев?
34
0
 
3
 
! Отговори
До: Свищовлия преди 2 месеца
Същото каквото направи онзи хубавец орешенския счетоводител, който е подсъдим по един куп дела, но все иска да бъде кмет, а сега май е и общински съветник! Няма как да си излязъл от нищото, да нямаш грам управленски опит и подходящо образование и да искаш да решаваш съдбите на цял един град. Някой от пишещите добре е припомнил, че Свищов беше процъфтяващ град, с болница, поминък и добро образование, но всичко беше разрушено от необразовани политкомисари, под маската на демокрация и реформи.
33
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мисля че тия данни са привлечени ...проверете колко починали има за 2018 г.от плевмония и подобни инфекции ,много много ,и никой не говори за близките минали години и да сравнят с 19 и 20 година
32
2
 
14
 
! Отговори
Дзивко преди 2 месеца
Лъсна колко ни е зле здравната система, втори по смъртност и 13ти по заразяване означава, че системата не работи, кой квото ще да си говори но здравеопазването по соца може да не беше луксозно, но достъпно, не случайно американци ходят в Куба. Парите се крадат, а на младите доктори не им се дават пари и те бягат, нека ги ожвържат с договор поне за 10 години, но и да са прилично платени
31
0
 
15
 
! Отговори
Свищовлия преди 2 месеца
Предният(4 мандата) а и този кмет Генчо Генчев (вече втори мандат) какво направиха за общинската болница? Едно голяма НИЩО, освен комисионни и източване...
Сега Генчев реве по медиите като ощипана девойка за лекари. Такива в отделението НЯМА. Добре, че са ДВАМАТА ДОБРОВОЛЦИ третокурсници. С най-добри чувства и признателност към тях, но те още не са завършили...
Втори мандат кмет, а се моли на държавата за подмяна на довеждащия водопровод - каква кражба се очертава...
Сега и за лекари...
30
5
 
11
 
! Отговори
пфффф преди 2 месеца
До Анонимен
Май нещо не си разбрал ми се струва.Депутатите от БСП дойдоха да си направят снимки пред болницата а не да стоят докато има нужда.Щракнаха се, хапнаха, пийнаха по едно каберне и айде обратно у софето.
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Депутатите от ГРОБ няма ли помогнат...например Лъчо Мозъка...
28
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не че нещо, ама защо не се лекува в поверената му болница?Колко хора да речем от Свищов ако се влошат ще имат щастието да бъдат лекувани в София?
27
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Къде са депутатите от БСП дето обещаха да стоят докато има нужда
26
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Вся Власт Съветам" - лозунг от 1968г. на стената на училищна стая.
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен (20)

Не си прав. Промяна има. Но за съжаление тази промяна е пълна разруха и на това, което имаше. Кризата покрай COVID-19 показа, че ние нямаме здравеопазване. Политиците си живеят в свой собствен свят, за тях важат други правила.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В България всичко се решава и финансира от София. От лица , които незнаят нищо за населено место и поминакът му. Това е така защото им е по лесно и отковорността е на колектива от партията.
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е нали е осигурен със защитни средства? Как стана заразяването?
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Виена е с население почти колко София , но с десетки самостоятелни общини. Не се управлява от един кмет.
21
2
 
4
 
! Отговори
До: АНОНИМНИЯ преди 2 месеца
Явно сте от онези неграмотници, които повтарят нищо незначещи клишета! Ако четяхте други езици, освен матерния си, ако се интересувахте от това, което става по света, нямаше да пишете пропагандни клишета.