Заради пандемията: Къщи за гости сложени на тезгяха за продан

Печеливши са само обектите по морето заради отлива от Гърция
26 ное 2020 15:37, Анисия Иванова
65
Заради пандемията: Къщи за гости сложени на тезгяха за продан
Снимка: БГНЕС

Вече има обяви за продажбата на къщи за гости у нас, пандемията се отрази сериозно на сектора. Това каза Вероника Кънева, председател на Асоциацията на къщите за гости, в предаването “Бизнес старт” с водещ Христо Николов.

Кънева посочи, че за момента единствените спечелили от кризата у нас са къщите за гости по Черноморието заради множеството изисквания за посещение на Гърция през лятото, които доведоха до отлив на български туристи към страната.

Още по темата

По отношение на новите мерки за овладяване на пандемията гостът посочи, че пряко работата на къщите за гости няма да бъде засегната, тъй като не се налага затварянето им, а капацитетът на тези места често е до 15 човека - максималният брой хора, които могат да се събират на частни тържества.

"Резервациите намаляват още от миналия месец след ръста на новозаразени с коронавирус", каза тя пред Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на госта къщите за гости остават празни за осми декември, липсват и резервациите за тиймбилдинги. За Нова година обаче всички са резервирани още от септември, стана ясно от разговора.

Кънева призова за мерки в подкрепа на собствениците на къщи за гости. Тя посочи, че мярката по програмата за конкурентоспособност има изискване, според което бизнес с оборот под 30 хиляди лева не може да се възползва.

“Къща за гости, която има заетост лятото 2-3 месеца и зимата по празниците няма как да направи такъв оборот”, заяви гостът.

Целия разговор - във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
24
 
! Отговори
ГОЛАТА ИСТИНА преди 3 години
Нека си погледнат цените тези къщи за гости.Не може нощувка в балканска къща да струва повече от нощувка в приличен европейски хотел. Условия, обслужване, цена... никога не са били балансирани. Мен лично ме губят, като клиент. Предлагат едно ГОЛЯМО нищо, срещу шапка пари.
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми Хемингуей е казал - всичко далече от морето е провинция :))) Да не се обиждат от Софето, така го е казал :) Иначе се очакваше балона да се спука, хората предпочитат сами да си правят къщите, новите кооперции не са по вкуса им :)
11
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези къщи за гости не бяха ли направени с европари?И сега като ги продадат,400 хилядарки ще отидат в джобовете на тия,които се уредиха с тях.Демек,държавата им е направила един много хубав подарък.,
10
0
 
8
 
! Отговори
ЕДИ ЩО СИ ! преди 3 години
Подарявам къща за госке , плащам данъкЪ , тока и водата , още 10г. !
9
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тогава връщат и взетите еврофондове с лихва.
8
0
 
16
 
! Отговори
всичко е обратно преди 3 години
''Уш'' цените на имотите ''скочили'' , и мнооОоого били търсени ...Само че вече в доста държави ОКОЛО нас , са с 30 % надолЕ ! надяй се коньо , за зелена трева .
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
''мярката по програмата за конкурентоспособност има изискване, според което бизнес с оборот под 30 хиляди лева не може да се възползва.''Не е само при къщите за гости липсата на помощ от държавата.Има и други с под 30 000лв годишен оборот и стотинка не ни е дала държавата,нито при предишното затваряне нито сега.Все едно ние не съществуваме и не плащаме данъци!Мащеха не е държава това!
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Построени с откраднати пари от европейските,от неуки колибари близки до управляващата върхушка.
5
0
 
31
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
КУПУВАМ КЪЩА ЗА ГОСТИ ДО 2000 ЛЕВА. САМО СЕРИОЗНИ ОБАЖДАНИЯ
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мла, пак банките ще спечелят.Нищо ново на територията.
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи вчера статия, че били много търсени а пък днес "На тезгяха"...........После що хората не ви вярват и не знаят на кой свят са.То вие не знаете на кой свят сте та кво или остава друг да ви разбере...
2
0
 
29
 
! Отговори
35864 преди 3 години
Рзагеле, да заметат злоупотребите си...
1
1
 
37
 
! Отговори
ахааа преди 3 години
Ами така е, когато къщите са повече от гостите.Не е от ''пандемията''.