Инфекционист: Активността на вируса - още година и половина

Коронавирусът не протича по-леко, коментира проф. Стойчева
28 ное 2020 15:00, Петя Славова
71
Инфекционист: Активността на вируса - още година и половина
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пациентите, които постъпват в болница с коронавирус, са много тежки. Това са хора с много тежки придружаващи заболявания. За съжаление, тази инфекция извежда извън контрол хронични заболявания като диабет, проблеми с бъбреците и белия дроб. Това са рискови фактори с висока значимост. За съжаление, не можем да помогнем на всички. Голяма част от тях загиват".

Още по темата

Така коментира пред bTV високата смъртност от пандемията в България инфекционистът от болница "Свети Георги" в Пловдив проф. Марияна Стойчева.

104 легла за COVID пациенти има в болница "Свети Георги". "Оставили сме много малко легла за други болни с различни заболявания, защото случаите на хебатит и менингит също не спират".

По нейни думи превръщането на болница "Св. Мина" в Пловдив в специализирано лечебно заведение за болни с коронавирус е щяло да облекчи положението, но все пак "Свети Георги" е най-голямата болница в града и през нея са минали 900 пациенти с COVID-19.

Непрекъснато се обсъждат варианти за откриване на нови легла за болни с коронавирусна инфекция. Още сега функционират 37 легла в другата ни база, съобщи лекарят.

"Не споделям мненията, че инфекцията нараства като количество, но протича по-леко. Нямам такива наблюдения. Напротив, броят на хоспитализираните нараства непрекъснато. Това е от необходимост. Ние не приемаме леко болни. Ние приемаме само пациент, които се нуждаят от дихателна реанимация, тоест с допълнителна кислородна терапия, и пациенти с придружаващи заболявания, които са декомпенсирани", заяви проф. Стойчева.

"Много се надявам и вярвам, че мерките ще имат ефект, защото това е единственият доказан начин за ограничаване на заразата", заяви инфекционистът, който възлага големи надежди върху новите ваксини.

Според последните изследвания на световни учени се очаква активността на вируса да продължи още година и половина, разкри проф. Стойчева.


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
5
 
! Отговори
Бибо преди 2 месеца
ЗАЩО ТОВА НЕ ГО КАЗАХ ТЕ ПРЕДИ 7 МЕС? ЗАЩО НЕ СТЕ ПРЕДУПРЕДИЛИ ГЛАВОЧИТЕ. ЗА ТОВА, ЧЕ ЩЕ БЪДЕ ТЕКА ИНФЕКЦИЯ КОЯТО Е СИЛНА СЛОЖНА??? МОЖЕ БИ НЕ ВИ ПОСЛУШАХА???? ВЗИМАЙТЕ(ДОКТОРИТЕ) В СВОИТЕ РЪЦЕ ПОЛУЖЕНИЕТО ЗА ТОВА СТЕ УЧЕЛИ. НЕ ПРАВЕТЕ ПОЖАРНИКАР ВИРОСОЛОГ ДОКТОР.ПРОСТО И ЯСНО НАМЕРЕТЕ МУ МЯСТО ВЪВ НЯКОЯ СПЕЦИАЛНА КЛИНИКА... БЛАГОДАРЯ.
17
6
 
1
 
! Отговори
Бау преди 2 месеца
До до 7 Бау
ти да не мислиш, че ние хората работим с божествена светлина ? Човека е просто една сложна машина. Няма проблем до някъде да се тества така ...
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да дават пари на първата линия, по възможност и на другите обаче. Пише се хепатит, не хебатит.
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След 2 године смъртността от глад ще е по-голяма. Ама нали всичко е Корона сега, та няма да я усетим
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Икономиката ще се върне на нивата преди след 10 години.
13
2
 
3
 
! Отговори
до 7 Бау преди 2 месеца
Със суперкомпютър ли се тества човешка ваксина? Хахах.
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зависи колко време ваксина трябва да се произведе и на каква цена. Ако е скъпа колкото теста, само най-богатите ще оцелеят.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Еми то не остана. С тез мерки може и до две години да го докарат наще тикви.Важно е германските вериги да работят а само българския бизнес да затваря.
10
7
 
4
 
! Отговори
111 преди 2 месеца
Платени инфекционисти и всякъкви мижитуpки се изказват. Илюминатите контролират повечето медии и пропагандират с платени хора.
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Специалистите които наистина разбират (а не разни мними телевизионни звезди), ви го казаха още в самото начало че това чудо ще продължи 2 години...
От пролетта на 2022г. нещата ще започнат да се нормализират
8
3
 
1
 
! Отговори
до Сатанисти преди 2 месеца
С твоя мозък дори незнам как си успял да се научиш да пишеш.
7
5
 
1
 
! Отговори
Бау преди 2 месеца
До до Бау
пуснаха тестове със суперкомпютри, за да симулират различни варианти. Ще видим, ако лекарите рискуват - ще рискувам и аз.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На базата на кои и какви точно изследвания учените,и кои точно учени,са решили,че ще шества вируса още година и половина?!
5
2
 
8
 
! Отговори
до Бау преди 2 месеца
Пожелавам ти много здраве с ваксината. Ваксина на 5-6 месеца може да има много неприятни изненади включително и смърт до няколко години. Една ваксина се тества 10 години.
4
0
 
6
 
! Отговори
Stalinista преди 2 месеца
От сега фармацифтичните корпорации не дават никакви гаранции. Не могат да отговорят дали ваксинирани могат да заразят други, странични ефекти, как ще действа за хора с други заболявания. Надпреварата е не за човешкото здраве, а за милиарди. 100 години след испанския грип все още няма напълно ефективни ваксини
3
6
 
7
 
! Отговори
Бау преди 2 месеца
До Сатанисти
просо е доста по-интелигентна от теб. За това ти изглежда странно :D
2
8
 
7
 
! Отговори
Сатанисти преди 2 месеца
Тази врачка ли е, че така убедително се изказва? Ето заради такива некадърници хората не са лекувани правилно за съответните им заболявания и са оставени да умират с измислени диагнози.
1
7
 
7
 
! Отговори
Бау преди 2 месеца
и аз възлагам големи надежди на ваксините, иначе ще си го влачим години и живота няма да се върне в предишното си състояние. :(