Изписаха мъж с пневмония, почина в колата на дъщеря си

Мъжът е издъхнал на път за друго лечебно заведение
Обновена: 2 дек 2020 10:02 | 2 дек 2020 10:02, Ния Христова
94
Изписаха мъж с пневмония, почина в колата на дъщеря си
Снимка: Pixabay

Мъж, който е бил хоспитализиран заради изгарания, е издъхнал часове след изписването му от болницата в Берковица. 

Той е имал рентгенова снимка, доказваща, че е с пневмония, но не му е бил направен тест за COVID-19, съобщи bTV.
 
Вероника Младенова, дъщеря на починалия мъж, обясни, че от болницата са отказали да го хоспитализират.
 
"Изпратиха ме да му правя PCR тест и ме обвиниха, че не съм им казала, че е с коронавирус", разказа тя. 
 
Вероника сподели още, че при постъпването на баща й е нямал никакви симптоми на коронавирус. 
 
От болницата са му направили снимка и са установили, че има двойна бронхопневмония. 
 
"Оказа се, че вътрешното отделение е пълно - нашата болница е малка, има десет легла. В COVID отделението, което е разкрито към болницата, бяха също запълнени дванайсет легла", обясни д-р Емил Дойков, който е началник на отделението по хирургия в МБАЛ-Берковица.
 
Прокуристът на болницата също потвърждава, че към 16 ноември не е имало свободни места. 
 
Лекарят е преценил, че състоянието на мъжа позволява той да бъде транспортиран в друго лечебно заведение с неспециализиран транспорт и го изписва. 
 
Вероника взима направление за настаняване в друга болница и потегля с колата си към Монтана. Не успява да стигне, защото баща й издъхва в превозното средство.
 
Тя е категорична, че ще си потърси правата и не смята, че всички лекари се държат така. 
 
"Определено към мен обаче отношението беше нечовешко", сподели още тя.

94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
4
 
! Отговори
ТЪРСЕТЕ ПРАВАТА и ЗА преди 1 месец
От сега да се знае КОЙ и КОЛКО ще ПЛАЩА обезщетение ЗА СМЪРТ ПРИЧИНЕНА от ВАКСИНА.
93
2
 
1
 
! Отговори
ЧОВЕК КАТО ЗНАЕ преди 1 месец
Как може да умре и да си е плащал години наред здравни осигуровки
Как може да мизерства на пенсия независимо каква заплата е имал и внасял осигуровки.

Хората трябва да станат по-независими от натрапваните и некачествени социални услуги от държавата.

Човек да разчита най-вече на себе си НЕ на държавата. ЗАТОВА ТРЯБВА ДА ПАДНАТ част от РОБСКИТЕ ОКОВИ ВЪРХУ ХОРАТА с повече СВОБОДИ ВСЕКИ САМ ДА СЕ СПАСЯВА И ОЦЕЛЯВА. Кой с пачки пари да си плаща, друг без пари сам вкъщи или на полето.
92
0
 
2
 
! Отговори
Обективно преди 1 месец
ПРОСТО Е. П А З Е Т Е СЕ. ВСИЧКО Е ВЪВ ВАШИТЕ СОБСТВЕНИ РЪЦЕ.
91
2
 
1
 
! Отговори
999 преди 1 месец
Също така, истината е, че човекът МНОГО е закъснял , за да дойде с двойна бронхопневмония. Мерки се вдемат НАВРЕМЕ. ПЪРВИТЕ 6 ДНИ СА ПРОПУСНАТИ.
90
4
 
4
 
! Отговори
КО преди 1 месец
Ква е тая болница с 20 легла бре? Я закривай и докторята да вървят на строежа да носят тухли. И без това не стават за доктори, видно е. Берковица да се закрие болницата веднага. Здрав да си, ша умреш там ако отидеш...
89
3
 
4
 
! Отговори
999 преди 1 месец
Истината е, че ако го бяха приели човека, сега щахте да пишете, ЧЕ Е ПОЧИНАЛ НА СТЪЛБИТЕ. ЗАЩОТО ГОРЕ ПИШЕ, ЧЕ НЕ Е ИМАЛО СВОБОДНИ ЛЕГЛА. ВТОРО - ЦЯЛОТО ОГДЕЛЕНИЕ СЕГА ЩЕШЕ ДА Е ЗАТНОРЕНО ПОРАДИ 14 ДНЕВНА КАРАНТИНА. ДА, ИСТИНАТА НЕ Е ПРИЯТНА.
88
8
 
13
 
! Отговори
аматьори сте преди 1 месец
Обръщам се кам всички лекари !!
Ако някой от моето семейство почине поради ваша грешка , ще ви режа на парчета да знаете.
Ще ви изк0рма очите докато сте живи.
87
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каквото и да пише тролажът, фактите са едни - мъж, наритан от болница, в която "лекуващите" са били наясно, че е тежко болен, с двустраннапневмония, установена с рентген!
Толкоз!
Разследване реално дори се съмнявам, че ще се направи, у нас не работят така, ако няма нещо политическо. Обаче хората проумяха,че който може, следва да се спасява от територията, в която си само длъжник, но права нямаш!
86
5
 
17
 
! Отговори
наблюдател преди 1 месец
това правителство с "мерките" упражнява абсолютен ГЕНОЦИД на българските граждани! кой оцелее....загубили са всякакво чуство, всичко е едни числа и статистика, но зад тях стоят човешки животи и съдби! а за говорещата глава ББ дори не желая да коментирам да се вози в джипката по пътищата и да ръси простотии -срам !
85
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тук един непрекъснато пише, как близките били виновни, че не са поставили диагноза и как лекарите на първа линия нямали никаква вина, системата била такава. Гну.сно!
84
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Близките не са нормативно задължени да поставят диагнози и да лекуват тежко болен човек.
За сметка на това лечебните заведения и лекарите са. И когато не го правят и то при явни наличия на тежко заболяване, открито по отношение на настанени за лечение в болница хора, а ги наритват на пътя, е налице престъпление, а когато това се случва често, както стана у нас, е налице престъпен геноцид!
83
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И ето че пак коронавируса е виновен за престъпното безхаберие на здравната ни ситема. Човека не е бил с положителен тест и го наритват, защото коронавирусната пътека се плаща добре а те имали само 20 места за да точат касата.
Ако не си няко, или някой на някой в бг си умрял.
82
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А, "биолог", имаш време - нали затуй ти плащат - да си пишеш глупостите и да им изпълняваш поръчките.
Никой не е длъжен да се тества сам! Но щом е в лечебно заведение там са длъжни да му направят нужните изследвания. Особено при наличие на двустранна пневмония - длъжни са да го изследват, да го лекуват, а ако не могат - със специализиран транспорт да го закарат до друга болница, където могат.
Та оправданията, дето сте ги мислили, са плоски и не чинят.
Вижте там "щаба" нещо друго.
81
11
 
5
 
! Отговори
Биолог преди 1 месец
Нямам време да се занимавам повече тук с форумни идиoти, които вече се и обидиха. Рентген (вероятно там нямат и скенер) потвърждава пневномията. Но има достатъчно характерни смптоми, които няма как да не се забележат от близките. Написах го само със съвет поне за един нормален човек, който ако проумее логиката, ще се погрижи за близкия си и може да му спаси живота. За състоянието на здравната система не са виновни хората на първа линия, това разберете!
80
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И да пишеш, наименовал се "биолог", и да изпълняваш поръчки на лидера си - все едно - хората няма да ти се вържа. Те са наясно кой е виновен за положението и това е всеки ***,управлявал държавата и сектора здравеопазване последните 20 години.
Няма толкова мизерна държава, която абдикира дори от тестване и лечение на собствените си граждани, на тези, дето си плащат осигуровки и данъци. Липсата на тест не е оправдание за престъплението, извършено срещу този човек и близките му.
79
5
 
7
 
! Отговори
Биолог преди 1 месец
И да цъкате минуси, това е положението. Казвам го за някой, който може с pcr тест да спаси живота на близкия си. Лятото и на мой близък с пневмония отказваха болнично лечение. На следващия ден веднага се намери легло като имаше отрицателен тест. Това е и във ваш интерес, въпреки 100-те лева, защото иначе близкият ви ще го шибнат в някой изолатор и докато му излезе резултата от безплатния тест, може и да не е жив.
78
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лекарите в болницата били обидени, че дъщерята не е поставила диагноза на баща си и да им я съобщи. После го пратили да си търси място в болница с "неспециализиран транспорт", което на обикновен човешки език означава, че просто са го изритали от болницата и са го оставили да умре.
77
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лекарят, на който това му е професия бил "преценил, че състоянието му позволява да бъде преместен", а вие по-долу пишете как дъщерята трябвало да е наясно какво точно се случва с баща й.
76
0
 
18
 
! Отговори
Маскираният евец преди 1 месец
както сега оправдават колапса на здравната система с вируса, така догодина ще оправдават водната криза със сушата, помнете ми думата. Никой да не си и помисля да им търси отговорност поради некадърност. Единствен шанс е при нормално следващо правителство да бъдат разследвани и съдени
75
2
 
17
 
! Отговори
"Биолог" 7 преди 1 месец
Нито си биолог, нито медик.
А и грамотен очевидно не си, та не си дочел, че двустранната пневмония на човека е установена със снимка в болницата. Бил е в болница, за Бога!
Каква дъщеря и защо да знае? Тя да няма рентген вкъщи и да не е медицинско лице?
Или, викате, да направим всяко жилище - лазарет, да се лекуваме, че да не тежим на бюджета и ... да си плащаме редово данъците и осигуровките, а?!
Айде по-сериозно и тролажа, че се излагате много!