На фона на криза: Нелегално точат вода в Бургас

Тръбите са пробити, от дупките - маркучи
4 дек 2020 14:30, Анисия Иванова
23
На фона на криза: Нелегално точат вода в Бургас
Снимка: БГНЕС

Шест тръби от водопреносната мрежа на територията на бургаския квартал "Победа" са пробити незаконно.

Преди година и половина бе спряно водоподаването към нередовни абонати в кварталаа заради натрупан дълг в размер на около 100 000 лева.

Към направените дупки са прикрепени маркучи, от които денонощно и безконтролно се излива с пълен дебит питейна вода. Тръбите се намират на улица "Тамара", а маркучите са отведени към четири съседни на нея улици. Това съобщи общественият посредник на Община Бургас Тодор Стамболиев след получен сигнал от граждани.

Стамболиев е изпратил писма до директора на ВиК-Бургас, директора на местната полиция и кмета Димитър Николов за предприемане на незабавни мерки за отстраняване на течовете и установяване на виновните лица.

Явно нередовните абонати нямат намерение да платят задълженията си и предпочитат да потребяват вода незаконно, отново без да плащат. В настоящата ситуация, в която Бургас е заплашен от водна криза, това е сериозно нарушение на законите в нашата страна, които са еднакви за всички и всеки е длъжен да ги спазва, каза Стамболиев, цитиран от БНР.

От ВиК-Бургас съобщиха, че всички незаконно монтирани устройства за крадене на вода от водопреносната мрежа ще бъдат елиминирани. Екипи на дружеството са на място и работят по случая.
 


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
БПФ преди 1 месец
Нека тулупът, дето се води "главен прокурор" да каже защо законът не се прилага... защото според 234в от Наказателния кодекс, незаконното присъединяване към ВиК мрежата се наказва с глоба до 20 000 лв и затвор !!! И не съм видял някъде да пише, че НК не се отнася за гнусотняшката нaпаст !!!
20
1
 
3
 
! Отговори
sofeto преди 1 месец
Потеклото е без значение!
Всички в БГ краднем и ще краднем докато не изберем на власт такива които да ни принудят "и с малце кютек" да спазваме върховенсто на закона и наредбите!
19
1
 
5
 
! Отговори
полковник Колев преди 1 месец
Докато в БГ има роми и евреи,нещата няма да се оправят никога!!!
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ромите са достатъчно интелигентни,за да разберат,че става въпрос за пари и българските политици са крадливи и лъжливи и затова директно им казват:виж какво тия глупости за демокрация,върховенство на закона,толерантност,образование и просперитет ги разправяйте на българите...на нас ромите само парите ни интересуват и ако искаш да гласувам за теб развързвай кесията,давай пачките с мангизите и ми се махай от главата!
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те в Бургас пробиват тръбопровод с гориво и точат ,вие се вайкате за вода.
16
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

не само в ущърб на гласоподавателите на герб,но и на самото вмро...в момента и красимир каракачанов и валери симеонов търсят подкрепа сред ромите,за да минат 4 процентната граница.да не се самозалъгваме ромите вече са фактор в българската политика.
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Г-н К. Каракачанов написа много хубава Концепция за борба с ромската престъпност. Защо я скриха да събира прах, а не я гласуваха в НС за да се прилага?
Защото е в ущърб на гласоподавателите на ГЕРБ!
14
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ромите в българия,които вече са близо 1 млн и половина(интересно защо страната крие истинския им брой като казва,че бряот на ромите е около 400 000) категорично отказват да плащат каквото и да било на тази държава-комунални услуги(вода,ток),а също така осигуровки за пенсия и здраве,данъци и т.н. и т.н.
13
6
 
4
 
! Отговори
фен на танас преди 1 месец
И в ЕРПтата беше така ама сега нъцки. Държавата или поне нашата е лош стопанин на всичко. Ако ВИК дружествата бяха частни нямаше да е така.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
спокойни бъдете г-да българи,след няколко дни красимир каракачанов и валери симеонов ще изпратят тези от квартал победа на "заслужена" ски почивка на банско и боровец с ваучери от нашите данъци.така че кражбите на ток,вода ще спрат за няколко седмици докато са на почивка...
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЗНачи има криза и водна и престъпническа на източвачи на вода.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
v pernik bilo zaradi stomanenata firma, ama tiho che stomana i vinkel mogat bum bum bum...i da utilizirvat lesno bg offshorni orajia
9
0
 
14
 
! Отговори
Тошо преди 1 месец
Всеки който източва, дали вода, дали алкохол, дали евросредства, дали национални такива, дали доверието на хората и дали и последното им левче, да си зададе въпроса....КОЙ ще плаща всичко това и .... да си отговори откровено сам, за да ми спести идването с дебелата дряновица!
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И в Перник беше същото - над 230 незаконни включвания към фабрики и фирми.
И после защо обвиняват някой друг ?!
Самите граждани крадат, а после се сърдят на кмет, правителство и държава.
7
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе що стана с 'най-хубавия" град за живеене и с "най-успешния" кмет Митю Вафлата.То е лесно да кметуваш,когато Баце,респ.Доган,ти наливат пари за асфалт,а пък ти в замяна харизваш Росенец на ***.Но не всичко на тоя свят се постига с пари.Много често трябва и акъл.Невиждан хаос в здравеопазването в Бургас,а сега и водна криза.За отвратителната миризма в града да не говорим.Да ти пикам на хубавия град,присъединил всички околни села в радиус от 20 км.
6
2
 
20
 
! Отговори
miko преди 1 месец
Това е в цяла България и в най-малкото село дори.
Пълна трагедия е ВиК сектора.
Не за уволнение, а за разстрел са всички работещи там от началника до обущака.
5
1
 
21
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 месец
До минувач
И еднтие и другите са защитени от закона !!!
Лошото е, че и законът не ги лови, пак ние ще плащаме!!!
Още по-лошото е, че и законът ни забранява да се защитим и от едните и от другите !!!
4
2
 
24
 
! Отговори
Сретан преди 1 месец
Те са избирателите. Нито плащат нито имат намерение, а само точат държавата живеейки на социални помощи- куци,сляпи,с астми, диабетици, с по 4-5 деца,като майката е е непълнолетна и нейната майка получава за нея детски.Това е България. След 10-15г.те ще са повече от нас.Няма расизъм,ни най малко, а само да се научат да работят.Как ще се интегрират не виждам.
3
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
бургаския квартал "Победа"
Пак светло-виолетовите...
2
4
 
42
 
! Отговори
минувач преди 1 месец
Едни източват държавата за милиарди, други ВИК за левчета. Каква е разликата - и на първите и на вторите им се 'разминава' - сметката плащат данъкоплатците!