Откриват 50 нови места в приюта за бездомни във Варна

През зимния период средно се приютяват 200-250 души
9 дек 2020 01:00, Ния Христова
11
Откриват 50 нови места в приюта за бездомни във Варна
Снимка: Pixabay
В приютът за временно настаняване на бездомници във Варна ще бъдат открити още 50 места, решиха членовете на общинската ПК "Социални дейности и жилищна политика", предаде Монитор.
 
Община Варна подаде проектно предложение за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 за разкриване на социална услуга "Приют" с капацитет от 50 места.
 
"През октомври 2019 г. Община Варна подписа административен договор за ремонт и реконструкция на Приют за временно настаняване на бездомни лица и на Кризисен център. Административният договор обхваща двете крила на общежитията, които се намират на ул. "Петко Стайнов" 7, в сградата на бившия СУПЦ "Анастасия д-р Железкова".
 
Към този момент в едно от общежитията Община Варна финансира социална услуга "Приют", която е с капацитет от 100 места.
 
"Имаме покана от заместник-министъра на труда и социалната политика да кандидатстваме и да разкрием нова услуга с капацитет 50 места, като двете услуги ще са в същото общежитие", поясни шефката на общинската дирекция "Социални дейности" Таня Василева.
 
Новата услуга ще стартира след завършване на ремонтните дейности на общежитието през април 2022 г. В продължение на 18 месеца, до края на 2023 г., тя ще бъде финансирана по ОП "Развитие на човешките ресурси", след което ще стане държавно делегирана дейност.
 
"Варна има потребност от тази услуга, тъй като през зимния период в Приюта за временно настаняване се приютяват средно около 200-250 души без дом", каза още Василева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
При бай Ви Тошо бездомни нямаше! Кой не скача е червен...
8
1
 
4
 
! Отговори
Еврогей натовец преди 3 години
Путинови фейкови новини за просперираща и благоденстваща еврогейска България!!!
7
1
 
3
 
! Отговори
8 преди 3 години
До Анонимен Демокрация т.е. Капитализъм като скрита форма на фашизъм !Няма грешка!
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ...и това е БългарияПод комунистическото робство! По-добре да е турско!
5
7
 
1
 
! Отговори
...и това е България преди 3 години
Под мъдрото ръководство на БКП - народните предатели....
4
1
 
8
 
! Отговори
Теди преди 3 години
Това не е изход да бъдат евтаназирани хора ,защото били клошари, а им трябва помощ и подкрепа докато са живи. Той Господ на всички ни ще затвори очите рано или късно - не са виновни казината а като общо състоянието- безработица,болести конкуренция ,не е толкова лесно понякога
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ само казината са виновни, г-жо или г-н 3!Знаете ли колко семейства има, които зарязват близките си на произвола, гонят ги от къщи, заграбват и продават вещите им за пари и пр.Оставят ги без подкрепа, бездомни, и това безотговорно отношение ги е съпътствало още от детството им!От такива безхаберни родители и семейства в криза произлизат тези нещастни хора, нямало е кой да се погрижи за тях.Не всички са престъпници, лентяи.В БГ още не се третира като престъпление насилието в сем.
2
2
 
13
 
! Отговори
Усмихнатият Голмайст преди 3 години
Номер 2 , имай малко човещинка и състрадателност. Знам , че е неприятно да ги виждаш, но чак да ги приспиват...Почти съм убеден, че не си сериозен и просто си го написал да привлечеш внимание. Във Варна живея и виждам , че има някакво развитие в това отношение. Клошар утре може да е всеки един от нас. Виновни до голяма степен за това са КАЗИНАТА. На всеки 100 метра има заличка. Да всеки си има глава и никой не те кара насила, но според мен закачиш ли се и си край.
1
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бездомните би трябвало да ги събират в лагери и ако никой не ги потърси 90 дни да ги приспиват хуманно.Пълно е в София с клошари возят се в трамвайте тролейте трупат отпадъци миришат лошо събират се да се напиват уринират заедно и да избухват с торбите извадено от кофите.Очевидно е че някой хора завинаги ще си останат в кофите защо да пречат на останалите граждани?