Убиват ли бракониери бременни диви кози в Пирин?

От природния парк разследват сигнал на еколога Тома Белев
38
 Убиват ли бракониери бременни диви кози в Пирин?
Снимка: Facebook

Екологът Тома Белев публикува шокиращи снимки на убити бременни диви кози.

"Извинявам се за снимките, но снимките са си снимки. Изпратиха ми ги преди малко. От Пирин - район Каменица. Всъщност откъдето и да са - да убиеш женско бременно животно е варварство. Да убиеш 14 диви кози е голямо варварство. Уроди. Не само тези дето са стреляли. Но и тези дето управляват опазването на природата, но не различават бук от дъб. И тези дето раздават ловни концесии на ръба на националните паркове. И онези дето гласуват бюджета на парковете, който плаща заплата от 600 лева на рейнджърите да гонят бракониери", написа Белев.

"Видяхме потресаващите снимки и веднага се самосезирахме и започнахме проверка. Уведомихме прокуратурите в Разлог и Сандански. Опитваме се да се свържем и с г-н Белев, за да ни даде повече информация. Това е ужасяващо престъпление, където и да се е случило", коментира директорът на НП "Пирин" Росен Баненски, цитира от "24 часа".

Той обаче съвсем не е сигурен, че снимките са от Пирин или от България. На тях няма заден план, за да се разпознае някаква местност. Баненски е категоричен още, че в момента в посочения от Белев район има над 1 метър сняг, а на снимките е съвсем малко. Другото, което не е логично е, че в момента е любовният период на козите и те се заплождат, няма как да са бременни.

"Досега не сме получавали никакъв сигнал за такъв бракониерски лов. Г-н Белев не ни ги е пратил, а ги е пуснал в социалните мрежи, но ние сме длъжни да разследваме всеки такъв сигнал, защото това е ужасяващо", допълни Баненски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
5
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Пак измислените истории на Томата. *** кво друго да очакваме от него!?
29
0
 
7
 
! Отговори
Г. Осиновителя преди 3 години
Като гледам камуфлажа на ловците ми се струва че са от Кавказ?
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тома Белев пак ви хвърли в румънските върбалаци , ама ще изкара некой лев
27
8
 
4
 
! Отговори
SS преди 3 години
Мечтая си за едър африкански дивеч.И по спец за голямата петица.Бил съм в Африка преди години като военен инструктор и сапьор но освен крадливи и пакостливи макаци и павиани друго не видях.Прострелвах си AUG-га и убих към десетина от тях.Ей така за кеф.И защото ми е малка пишк-ата.Там нямаше еколози иначе и те щяха да дадът фира.Пък те какво да правят там където се стреля?
26
4
 
5
 
! Отговори
SS преди 3 години
Мечтая си за едър африкански дивеч.И по спец за голямата петица.Бил съм в Африка преди години като военен инструктор и сапьор но освен крадливи и пакостливи макаци и павиани друго не видях.Прострелвах си AUG-га и убих към десетина от тях.Ей така за кеф.И защото ми е малка ***.Там нямаше еколози иначе и те щяха да дадът фира.Пък те какво да правят там където се стреля?
25
6
 
15
 
! Отговори
dr преди 3 години
Този Белев е един скапан ***!! Големият еколог на приказки, а когато по-минаата година при големите пожари в Благоевградско нямаше нито един от неговите "еколози" да помага на горските и пожарникарите!!! А когато горските в Пиринско искаха помощ за да унищожават боровете поразени от короядите-Белев се покри и горските изнемогваха!!! А Белев харчи милиони от тези дето ги отпускат по програми на НПО-та!! Изедник нещастен, може да пуска само някви корфишеци за да реве за още пари!! ***
24
4
 
5
 
! Отговори
SS преди 3 години
До 21. Никога не съм бил член на БКП !Нито съм членувал в друга партия ! Нито съм хомо.За разлика от вас дето като видиш кръв и ти прилошава,а ако ми го кажеш това на улицата ще ти плесна един шамар и ще се на.се.реш !
23
5
 
4
 
! Отговори
До Ss преди 3 години
Всички комунисти сте хомо ..... Първо кормилен човек няма да стане комунист второ нормален човек няма да стане бракониер и да се кефи на убийство на патица, плешив селски бек.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е дело на злодея Цеко Минев, собственик на ски зоната в Банско. Не ходете на Банско и го бойкотирайте.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДДТи ако се явиш на изпит за ловец, сигурен съм няма да го вземеш, обаче тук си голям разбирач. Лова никога няма да бъде забранен, особена в България където се практикува от стотици хиляди. Кой си мислиш, че си ти, че ще забраняваш?
20
4
 
3
 
! Отговори
До SS преди 3 години
Брат ти никак не си психопат ..... Носи се слух, че за да станеш виден бракониер трябва да целунеш ану са на дърт член на БКП верно ли е и че всички дрогаре в ловната дружинка сте хомо?
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълен фейк. В този район на Пирин в момента има близо метър сняг.
18
2
 
4
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Аз като ти чета простотии си мисля, че при теб "членчето" направо липсва. Кой според теб се грижи да има дивеч в горите, ако не ловците? Факт е че последните години популациите нарастват, но очевидно това е разрез с интересите на човечета като Тома Белев.
17
7
 
8
 
! Отговори
ДД преди 3 години
Времето на тези *** изтича. Ловът рано или късно трябва да бъде напълно забранен. Всички ловци трябва да минават курс на обучение, да си вдигнат интелектуалното ниво малко.
16
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фейк снимки, обичайната практика на зелената мафия, а целта е да се усвояват пари - в тази област Тома Белев кръстникът на бг зелената мафия, трябва да признаем е виртуоз. А иначе ловците се тази които се грижат за дивеча и гората, а не разни свърхемоционални розови пеперудки, виждали гора само на снимка.
15
12
 
5
 
! Отговори
SS преди 3 години
Преди няколко дни ходих на лов и отстрелях няколко патици.Дадох ги на жена ми да ги сготви и след 2,5 часа ми ги сервира на мен и сина ми.Да ви кажа и аз обичам животните,и най много като ги гледам през оптиката на карабината.Или като кацнат на мушката.Идва климатичен апокалипсис за който не са виновни нито ловците нито бракониерите.А политиците и големите корпорации.Ама простия човек пише че който стрелял за удоволствие му била малка оная му работа.Малко му е мозъка в главата.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е невероятно красива държава,Бог е дал красива природа на България,уникална природа,идеална за туризъм,но няколко алчни мародера,лобисти и депутатите,които си затварят очите и дори помагат да се унищожава природата, ще я съсипят!И спряхте ли вноса на смет? Или пак се направихте на луди и продължавате да замърсявате природата?А какво стана с химикалите с които пръскат по никое време и унищожават пчелите?
13
3
 
8
 
! Отговори
Хо жа преди 3 години
След бракониерстване сигурно на вечеринките бая мъжка любов има ..... Смучат си малките чурки пият вино и ликуват на омрялата сърна! Мъжкарска раута.
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само из.род може да убие тези невинни и полезни за природата животни!Ако бяха устреляли вълци,щях да им ръкопляскам,не харесвам хищните и вредни вълци,но не и за останалите животни.Вече и ункалната по своя род българска балканска *** е на изчезване,аман от хора,увреждащи природата ни и горите ни!
11
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Промяната на радеФ е факт!!!