Млад и талантлив наш поет сложи край на живота си

23-годишният Стефан Кичев имал неудачи в личния си живот
16 дек 2020 11:10,
65
Млад и талантлив наш поет сложи край на живота си
Снимка: БГНЕС

23-годишният талантлив поет Стефан Кичев сам е сложил край на живота си миналата нощ.

Младият столичен майстор на мерената реч беше наричан от много критици Новия Яворов не само заради таланта, а и защото се припознаваше в образа на великия поет и революционер, а по ирония на съдбата също като него сам отне живота си, пише sofiapress.com.

Според негови приятели именно неудачи в личния живот са накаралия чувствителния млад мъж да направи крачката към смъртта.

Освен с поезия, Стефан се занимава и с история и публицистика и е известен с непримиримостта си към комсомолския конформизъм, безчестието и слагачеството пред силните на деня. Миналата година той сподели обществените си виждания в задочно писмо до убития от Държавна сигурност писател Георги Марков.

Преди пет години, тогава още ученик, Кичев спечели наградата в "Малки поетики" - раздел "Литература", със своята поема "Гноен вик". За съжаление твърде малко от творбите му са достъпни в интернет, защото Стефан го намира за неподходяща платформа за творчеството си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
глас от тъдява преди 3 години
Има една поговорка , че дърветата пречат да се види гората. И в живота много пъти е така , жалко че някои хора завършват пътя си така рано.
50
0
 
2
 
! Отговори
znam преди 3 години
До Анониментой е внук на академичка, очна докторка и милионерка, собственичка на клиника, а пък момичето е дъщеря на една фалшифка,дето името и има общо с мира и добротата, лигла като майка си...сори!
49
6
 
11
 
! Отговори
М.Бонева преди 3 години
До Прокълната територия най-страшното е не,че сега е така,а че винаги е било така!Който създава деца в България съзнателно ги обрича на страдание.Създавайте българчета,но не тук,изберете къде ще могат да се развиват като граждани!После ако искат да се върнаат тук и да се мъчат да променят нещо в родината по произход.През трудни периоди е преминала всяка страна.Трудни времена има и за света като цяло,това са световните войни.В България посочете благоприятна епоха за живеене?
48
5
 
7
 
! Отговори
М.Бонева преди 3 години
Аз не вярвам във версията за любовна мъка!Може да е имал раздяла и лични драми с въпросната Лора ,но Стефан Кичев не е толкова тясно скроен и егоистичен.Губи любимата и поставя точка. Той има възгледи които са като трън в очите. Той казва истината по разбираем начин и е дразнител.За който има ум да проумее. И романтик да е като Яворов, ако сам си е посегнал причините са комплексни,отвратен е бил. През 2020 г и най-устойчивите се питат в какъв свят живеем на къде вървим?!И убийство не изключвам
47
4
 
2
 
! Отговори
М.Бонева преди 3 години
До Навални за Ковид е твърде млад!Новичок е напълно възможно, заради възгледите му!
46
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом използва понятия като "комсомолския конформизъм", значи си е конформист по душа и сега е бил прегърнал "конформизма на демократите".
45
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ненавиждал комсомолския конформизъм ,ама сам участва в него...Интернет не била достойна платформа за поезията му.....Е ,айде стига ,бе....
44
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гарантирано от герб
43
3
 
5
 
! Отговори
Навални преди 3 години
Ковид или новичок?
42
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами сега ще може да обсъди с Георги Марков вижданията и идеологиите си... Потърсих да прочета нещо от писанията на този поет. Не са интересни. Но пък в изказа му се забелязва едно психическо заболяване и недоумявам как никой не е обърнал внимание и не е направил нищо, за да му помогне! Но.. И това е нормално...
41
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако беше станал батка и татуиран платен бияч на шанаджии, на тая територия, тълпите щяха да го обожават, а силиконките да се надпреварват коя по-първа да зачене от него.Ама явно не се е сетил.
40
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самоубийството е убийство. Да унищожиш себе си нямаш право, трябва да се бориш и да вървиш напред. Но има причини, лоши мисли, шизофрения, наркотици. Горкото момче!
39
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То отношението не само у нас, но и навсякъде е било същото. Това им е на големите творци, че много лесно се предават.Но пък точно тази тяхна способност да реагират на всичко емоционално ги прави големи творци.
38
9
 
23
 
! Отговори
Кюляков преди 3 години
Да се види карикатурата ,,бай *** убива автора си,, от Илия Бешков, и моментално му става ясно на човек, какво е било/и е отношението към творците от край време, по тея ширини.
37
1
 
29
 
! Отговори
жалко преди 3 години
Разберете, материалното не е всичко, за някои хора.И по-скромно може да се живее, в този лyд свят.А че сме бедни с беден живот - нормално е, като има чудовищни кражби.Вие какво друго(нормално) очаквате ?!
36
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поезията му не струва,но писмото до Марков е добре направено.Лошото е че сега и Кичев ще го ползват тия дето сам ненавижда.
35
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е издържал да гледа как туристическите мутри няма да могат да си купят ферари тая година, защото държавата не им отпуска няколко милиарда лева безвъзмездно, а ще се наложи да чакат за догодина.
34
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко за младия човек!Жалко е и че у нас не се предоставя навреме и качествена психологическа помощ, а хората имат нужда от това.
33
2
 
35
 
! Отговори
Циник преди 3 години
Отвратително е да си отиде ЧОВЕШКИ ЖИВОТ на тия години, но .... това момче, това ДЕТЕ е имало проблеми, които околните са неглижирали. Видях негова снимка. Не лекар, фелдшер щеше да усети, че момчето има някакъв психиатричен проблем.
32
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стефан Цанев предаде Марков.За това никой не му подири сметка в пост комунистическа България.Никой.Даже го наградиха за анти комунизъм шри все ,че е писал стихове в полза на комунизма.Накрая Стефан Кичев се самоуби,а Стефан Цанев още дава морални оценки.Трагедия.