Уволниха лекар и акушерка заради случая с върнатата родилка

Екипът прегледал жената, но решил, че не се налага спешен прием
17 дек 2020 17:00,
69
Уволниха лекар и акушерка заради случая с върнатата родилка
Снимка: БГНЕС

Лекар и акушерка, които са извършили прегледа на бременната жена, на която беше отказана хоспитализация, са освободени от работа.
 
Освобождението е считано от 18 декември поради неизпълнение на задълженията, посочени в Правилника за дейността на лечебното заведение, съобщават от УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора.

Още по темата

На 10 декември, на бременна жена беше отказана хоспитализация в три лечебни заведения в Ямбол и Стара Загора.

Директорът на Университетската болница д-р Йовчо Йовчев се ангажира със случая и нареди вътрешна проверка. От видеонаблюдението, както и от обясненията на дежурния екип - акушер-гинеколог и акушерка, става ясно, че все пак след пристигането ѝ в лечебното заведение на бременната жена е извършен преглед в 03:15 часа на 11 декември.

При прегледа се установява липса на родилна дейност и наличие на нормално състояние на плода, с ясни тонове.

След приключването му на родилката е разяснено, че в момента не се налага спешно приемане, което може да се осъществи при необходимост в избрана от нея болница или да постъпи в Клиниката по акушерство и гинекология на Университетска болница, но след края на започнало в момента раждане на друга родилка.

Жената не е заявила намеренията си. Пристигането на родилката на територията на Университетска болница и напускането ѝ е видеодокументирано.

Независимо от това, лицата, които са извършили прегледа на бременната жена и нейното здравно обслужване, са освободени от работа.

От репортажите по медиите става ясно, че родилното отделение в областната болница на град Ямбол е с преустановена работа от няколко дни, но такава информация не е подадена по съответния ред до лечебните заведения в съседните области. УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" също не е информирана за това обстоятелство, пише още в съобщението на болницата.

Бременната жена е посетила АГ кабинет към областната болница в Ямбол вечерта към 0 часа на 11 декември и независимо от това преглед не е извършен, а родилката е била насочена без никаква документация към Университетската болница в Стара Загора.

Вчера, отново заради случая, бе уволнен служител в МБАЛ "Тракия", който също е върнал родилката от здравното заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Върнали са я ,защото раждането не е започнало.Защо е обикаляла след това по други болници не е ясно.В такъв случай отиваш в къщи ,чакаш.В тези времена на Ковид не е разумно да ходиш от болница до болница.Имам съмнение,че може би не е била преглеждана и проследявана по време на бремеността.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти си неграмотнаИстината боли!Не можали нещо друго да намериш?
12
7
 
13
 
! Отговори
До анонимен 1. преди 3 години
Сега не е ли коректно поведението на доктора. - след прегледа тя с личен транспорт отива Стара Загора - - Бургас.......Два часа возене ,после преглед ,приемане - и след още часове - раждане!!! Къде е грешката на хората в Окръжна - Стара Загора?!?
11
9
 
6
 
! Отговори
До Мария преди 3 години
Ти си неграмотна
10
3
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Манталитета баце !Ни лекарите са лекариНи полицаите са полицаи Ни политиците са политици Какъвто е народа такава е системата от обществото са всичките
9
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък не виждам вина в лекарите. Вината е в здравната система. Уволнете се сами господа управляващи.
8
8
 
22
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Мене ме накараха да родя цезерно за да одскубят здравната каса а няма да кажа как отвратително се държаха с нас които не сме си платили за екип Бай *** в Европа
7
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственият и проблем е бил, че не е извадила едни 1200 лева за избор на екип- ВЯРВАЙТЕ МИ- веднага щеше да бъде приета! Личен опит!
6
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно вече са постъпили в друга болница. При толкова много болници и постоянна липса на кадри всяко такова наказание е смешно, ако не е придружено с отнемане правото да практикувал за определен период от време
5
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не става от български лекари
4
6
 
8
 
! Отговори
Толупът преди 3 години
Тиквена държава
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 30 години мене ме връщаха 3 пъти.То това състояние преди раждане може да продължи и 10 дена.
2
3
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
А кога ще бъде...санкциониран директора на ямболската болница.Тоя е затворил родилното отделение,без да е предприел никакви мерки относно осигуряване на родилките.Щял да ги...извозва до съседни области;с какво и къде му му са дежурните линейки и екипи.Пълна...деградация на лекарска отговорност.
1
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво. Дори трябва да им бъде да упражняват професията си за няколко години.Защото ако се беше фаталнен изхода , тогава полза от наказания няма