От Helpbook: Откраднаха животните ми, заколиха ги, МВР прикрива

Обзор на сигнали от платформата на Investor Media Group
23 дек 2020 19:00, Анисия Иванова
47
От Helpbook: Откраднаха животните ми, заколиха ги, МВР прикрива
Снимка: БГНЕС

Сред получените сигнали в платформата на Helpbook.info се откроява казус, в който се твърди, че е извършено криминално деяние. Нашият потребител моли за съдействие Главна дирекция "Национална полиция" за намеса, тъй като уведомените отговорни органи по случая отказали съдействие. В сигнала подробно е описано отнемане на животни - коне, овце и теле, и тяхното състояние след откриването им - част от тях били заколени. Според сигнала в обора на крадеца са открити 9 от общо 11 коня - предмет на престъпление, а от 28 овце били останали само 24 броя. Имало части от кожи и остатъци от овце, което потвърждавало, че животните се колят, за да се прикрие престъплението. Авторът на сигнала моли за проверка по случая, защото престъплението се прикривало, според него. 

Отново получихме снимки от строеж, при който не се спазват определените от Закона изисквания: "На 22.12.2020 г., между 9:00 и 11:00 ч. на ул. "Симеоново" 23, кв. Лозенец, беше разположена бетон помпа и излята бетонна плоча, без видимо да има строителна площадка, съгласно изискванията на ЗУТ за подобни случаи. Моля да се провери дали извършваните строителни дейности са законосъобразни, съгласно одобрен проект и с необходимите разрешителни“.

Във варненския район "Аспарухово", квартал "Галата", на възлово кръстовище се е отворила огромна дупка, от която извират чакъл, пясък и вода. Молбата е за предприемане на адекватни действия, тъй като е само въпрос на време да се стигне до неприятен инцидент.

Завършваме днешния обзор с предколедна молба за подмяна или ремонт на улични осветителни тела в квартал "Дианабад", район „Изгрев“, тъй като от доста време споменатия участък тъне в тъмнина.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз имам снимка на Искра Фидосова и Делян Пеевски по секси бельо.
33
0
 
3
 
! Отговори
народа емигрира преди 3 години
До България 2020Един тук краде друг убива и накрая хората са виновни без вина...
32
0
 
4
 
! Отговори
полицаите - преди 3 години
До ОставкаТова са първи помощници на крадците - къртици! Всички провали идват от там!
31
0
 
3
 
! Отговори
комунизма преди 3 години
До НЕОБХОДИМ Е ЗАКОН !Ако сам законно се защитаваш ще бъдеш осъден а убиеца освободен....
30
0
 
4
 
! Отговори
криминално проявени преди 3 години
Веднага ставаха контингент на милицията с оперативна разработка срещу свобода!
29
0
 
3
 
! Отговори
Народната милиция? преди 3 години
До Karl WahlterПредварително арестуваха невинни докато им вземат здравето и открият виновника!
28
2
 
6
 
! Отговори
Karl Wahlter преди 3 години
До АМИ , ПРАВИЛНО!Мухли, комунистите намалиха битовата престъпност в порядъци! Народната милиция работеше, за разлика от Националната полиция!Днес всеки може да си купи оръжие, стига да изкара курс, положи изпит, събере разни документи, вкл. психиатрична експертиза. Теб да не би там да са те порязали?Пистолет можеш да купиш от 120 лв до 4500 лв. От .22 до .50 кал. Не ме гледай тъъъпо, действай! Да те видя колко пъти ще гръмнеш по крадец и какъв бунтовник ще излезе от теб, дришъл!
27
3
 
11
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 години
ПО ВРЕМЕТО НА "ЧЕРНОТО ФАШИСТКО МИНАЛО", ВЪВ ВСЯКА КЪЩА ИМАШЕ ОРЪЖИЕ , СТИГА ДА МОЖЕШ ДА БОРАВИШ С НЕГО ЗАКОННО!КОМУНИСТИТЕ , НАРОЧНО ОБЕЗОРЪЖИХА НАРОДА СЛЕД 9.09.44г --ЗА ДА НЯМА СЪПРОТИВА И ДА МОГАТ ДА ОГРАБВАТ ХОРАТА СВОБОДНО!!ЛИПСАТА НА СЪПРОТИВА СРЕЩУ ПРЕСТЪПНОСТТА И НЕЙНОТО НАРАСТВАНЕ--Е ПОРАДИ СЪЗНАТЕЛНОТО ОБЕЗОРЪЖАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОТ КОМУНИСТИ , ЛЕВИЧАРИ И МОНОПОЛИСТИ!ТЪРСЕТЕ СИ ПРАВАТА БЪЛГАРИ!ИМАТЕ ПРАВО НА САМОЗАЩИТА!!!
26
1
 
13
 
! Отговори
НЕОБХОДИМ Е ЗАКОН ! преди 3 години
ЛИЧНОТО ОРЪЖИЕ Е ГАРАНЦИЯ ЗА ЗА САМОЗАЩИТА И ПРАВОВ РЕД!НЕ Е ВЪЗМОЖНО , ПРЕД ВСЯКА ВРАТА ДА СЕ ПОСТАВЯ ПОЛИЦАЙ И КАМЕРИ ЗА НАБЛЮДЕНИЕ!ДАЙТЕ ВЪЗМОЖНОСТ НА НАРОДА ДА СЕ ЗАЩИТАВА ОТ БЕЗЗАКОНИЕТО!
25
1
 
21
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
На полиция не може дасе вярва и разчита, оправяй те се сами... Въпроса е защо ни е тази не работеща и многобройна банда наричана полиция?!
24
2
 
25
 
! Отговори
Пипи преди 3 години
По първиа въпрос, да молиш ГДНП да ти свърши работата е равно на оплакване до арменския поп. Пример по КАТ - хора продали колите си преди години, получават честитки за превишена скорост. Молят се в ГДНП да ги отменят - не можело, новия собственик не е декларирал колата си на негово име. А бившите собстеници показват нотариалните актове за продажбата. Така е защото в тая дирекция няма човек по стаж и умения - всички са връзкари.
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжлание накрая ще е загона на джунглата. Щом ще е най-силния и най-приспособимия ок. Никаква полиция, никакъв съд, отиваш и убиваш тоя дето ти пречи. Закона ще дойде в нашите ръце а тогава, нека Бог да е на помощ на тия дето си мислят, че над закона.
22
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой нормален с ума си ще вземе да пише до Хелбуката, вместо да отиде в полицията?
21
1
 
33
 
! Отговори
Съд за съдиите преди 3 години
Лично оръжие за самозащита против всеки прескочил входната врата, апартамента, гаража, влязъл в колата да се "стопли" или дървещ се по улиците... и всичко си идва на мястото.
20
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мафията герб. герб са ченгеджийска мафия. Ако е ченгеджист няма да го ,,намерят,,
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
.."уведомените отговорни органи по случая отказали съдействие".абе, човек тези органи и те са хора макар и милиционери.На кой му се занимава с неприятности?На всичкото отгоре явно няма и делавера.К'во съдействивие, к'вфи 5 лефа търсиш?Ти къде се намираш?
18
2
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
МВР НЯМА ДУМАТА!! РАБОТАТА НА МВР Е ДА ПРЕДОТВРАТИ НЯКОЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ИЛИ ДА ЗАДЪРЖИ НЯКОГО И ТОЛКОЗ!!СЛЕД ТОВА НЕЩАТА ОТИВАТ В СЛЕДСТВИЕТО ТАМ ВЕЧЕ В КОМБИНА С ПРОКУРАТУРАТА ПРЕСТЪПНОСТТА СКАЧА ДО НЕБЕСАТА!ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ГИ ВЪРШАТ В СЛЕДСТВИЕТО И ПРОКУРАТУРАТА---------ЛОШОТО Е, ЧЕ ХОРАТА НЕ ЗНАЯТ, ЧЕ МОГАТ ДА СЕ ЖАЛВАТ ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР КОГАТО ИМ БАВЯТ РАЗСЛЕДВАНЕ ИЛИ НЕ ПОВДИГАТ ОБВИНЕНИЯ ОТ ПРОКУРАТУРАТА!
17
0
 
13
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Уви, без баце да се обади, нищо не се случва в тази страна. Иначе заплати получават.
16
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите аджабани крадат животните на хората и ги продават на кланиците. Всички знаят и мижат услужливо. Видях как до Гоце Делчев двама от боята със специален камион се канеха да откраднат една крава на полето. На познати хора им изчезнаха конете и магаретата.
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МВР прикрива.....Ами така е, крадците са си платили на когото трябва и се прикрива.Така е за всичко.Трябва да е поръчано ОТГОРЕ за да има раздвижване.Иначе си плащаш на МВР и ТИШИНА.