Кметицата на Габрово плаща сама глобата за концерта

РЗИ й връчила днес акт за нарушението за 3000 лв.
66
Кметицата на Габрово плаща сама глобата за концерта
Снимка: БГНЕС

Кметът на Габрово Таня Христова ще плати сама глобата от 3000 лв. за новогодишния концерт на площада.

Актът е наложен на общината от местната здравна инспекция. Пищното събитие за изпращане на 2020 г., което събра над 4000 души в разрез с разпоредените мерки срещу коронавируса, възмути здравния министър проф. Костадин Ангелов.

Още по темата
Той обеща, че ще има санкция за организаторите.

"Бих искала да информирам, че днес, в качеството ми на кмет на Габрово, РЗИ - Габрово ми връчи Акт за установяване на административно нарушение за провеждането на концерта на пл. "Възраждане" на 30.12.2020 г. Подписах акта без възражения", написа Таня Христова в социалната мрежа.

Според нея Община Габрово не трябва да бъде натоварена с тази санкция. Затова тя ще поеме лично финансовия ангажимент.

От РЗИ уточниха, че това е максималният размер на глобата за струпването на голям брой хора на едно място в пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, да, поредният политически Пи Ар.Най-важното беше защо се глобява общината -юридическо лице на бюджетна издръжка, а не бе съставен акт директно на нарушителите - физическите лица - организатори.Иначе Пи Ар-ът е доста евтин и води до обратни на целените резултати.
53
1
 
2
 
! Отговори
Момо преди 3 години
*** народ слаба държава !! Резултата е правителство ,което ви е.е на лягане и на ставане ,а на вас ви кефи понеже сте *** повечето.Доведоха държавата до крах на вас не ви пука.
52
1
 
1
 
! Отговори
Габрово преди 3 години
Въпросната персона не се слави в града с интелект и свитата й общински к***ви която я съветва е същата.Съвсем неадекватно поведение на кмет по време на пандемия,но съществото му е толкова умствения багаж.
51
0
 
2
 
! Отговори
габровка преди 3 години
Томиту Дончев ще я утеши,няма страшно .С някое проектче ще си ги възвърне петорно.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво за проведеното мероприятие от него само малко радост за населението и никаква вреда. Аман от *** гербери и *** форми на сплашване на населението с мнима опасност от някакъв грип който го има всяка зима. Ето етре Карловци нагледно ще ви покажат дали мерките важат или отново ще си изиграят мъжкото хоро в Тунджа провеждано от векове и станало национална гордост че умеем да тачим традициите и обичаите от векове. Който вярва на вируси и се страхува от традиции да се маха от България.
49
1
 
2
 
! Отговори
габровец преди 3 години
Елементарен пр по гербаджийски.Ама пр отделът й толкова си може.Който има малко мозък няма да отиде на площада в време на зараза,защото той може и да е базсмъртен ама има и близки.
48
3
 
0
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Този който е допуснал мероприятието следва да плати глобата.....но това далеч не означава че е кмета, тук няма ли ОбСъвет, няма ли диектори на култура и т.н., така че кметът да не бърза, а да издири виновните....защото утре пак ще стане същото и пак той ще плаща, а това не е редно и той е на една заплата!
47
3
 
6
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Браво на габровци. Нормални хора се забавляват. Добре, че има още такива.
46
0
 
1
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 3 години
тази кметица няма ли си юристи да я консултират!?За 3000 лв ли да се консултира и да се съди? По-добре да ги плати и да не се разправя повече, делото и адвокатите ще са 5 пъти по-скъпи и ще я влачат 5 години.ако кметицата бъде уволнена Кметовете не са *** бачкатори като теб, че да ги уволняват, както теб те подритват оттук-оттам. Кмет е изборна длъжност и може да ги отстрани само Централната избирателна комисия или административен съд.
45
1
 
6
 
! Отговори
славянин преди 3 години
С Акт за установяване на административно нарушение не може да се наложи глоба, тя се налага с изготвено Наказателно постановление, като и първото, и второто могат да се обжалват пред съда, тази кметица няма ли си юристи да я консултират!?
44
8
 
8
 
! Отговори
Ди преди 3 години
Ще е честно, ако кметицата бъде уволнена за неспазване на наредбите и съдена за злоупотреба със служебно положение и ако зрителите на концерта поемат разходите на здравната каса и болничните на новозаразените по време на събитието. Омръзва ми да плащам за разни тарикати.
43
1
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 3 години
Ако имаше разрешение да се правят организирани концерти само над 100 човека, да се ходи задължително без маска в магазините и в транспорта е те тогава всички на инат нямаше да се събират и щяха да ходят с по две маски просто защото никой не вярва на системата. Там е проблема на Българите всичко го правим на инат и на обратно защото не вярваме на хората които издават заповедите и забраните.
42
5
 
7
 
! Отговори
Станислав преди 3 години
По-интересно е кой ще плати сметката на болните в болницата. Дори и 10 човека само да стигнат до болница след концерта сметката става на 10 000 лева. А ако са 100 човека кой ще плати? Тя глобата е ясна ще се плати от касата на ГЕРБ и готово, все пак си е ПР и реклама на кметицата.
41
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо триете коментари? Тук става въпрос за евтин ПР. Ще го пиша всеки път, защото е така.Решението за глоба на общината е малоумно - от единия в другия джоб. Проблемът е в неадекватните мерки и политиката на управляващите, некадърността и неграмотността им.
40
6
 
14
 
! Отговори
Влак GT преди 3 години
БРАВО на Кметицата!!!!А на измисления министър ДуХаной и обратно!!Скапана държава!!!!!
39
8
 
8
 
! Отговори
Рашо преди 3 години
Достойна постъпка. И защо я обвинявате нея, 4000 души които са били там не са ли и те виновни донякъде?
38
2
 
17
 
! Отговори
Болярин преди 3 години
Добър PR за тези пари. И без друго иска жената да кара и следващ мандат.
37
13
 
14
 
! Отговори
бг преди 3 години
Ако никой не спазва мерките какво ще направят управляващите? Ако всички са без маски в магазините какво ще направят? Ако изригнем всички и ковид цирка приключва на момента. И полицаите знаят че това е цирк ама се натискат и изпълняват нарежданията заради заплатката.
36
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората, отишли да се забавляват и радват за посрещане на Нова година не са престъпници, нито пък са направили престъпление!!!!
35
11
 
20
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Не ме интересува гробарка ли е кметицата бесепарка ли е браво на нея !Така трябва не може да ни забранят празниците и събиранията ,пределно ясно е че това е фашистко кондициониране да свикваме с ограничаване на правата и свободите ни !Не се поддавайте съпротива и неподчинение само!На пук на световната нагло-саксонска педо сатанска мафия !