Тежко положение в област Бургас: Реки преливат, затворени са пътища

Има блокирани коли, тежка техника помага за изваждането им
12 яну 2021 18:30, Нели Христова
34

Ситуацията в Бургаска област заради проливните валежи остава сериозна. В района преляха три реки - Отманлийска, Изворска и Маринка. На места бяха блокирани автомобили, но за щастие няма пострадали хора.

Още по темата
Най-критично е положението във вилно селище "Черниците", където бяха евакуирани 20 души.

Множество пътища в областта бяха затворени, сред които този към Приморско и Созопол. Движението е отклонено още от кв. „Крайморие“. Достъпът до хижа "Странджа" също е възпрепятстван. Затворен е и пътят Извор – Зидарово, който бе залят от прелелия язовир "Хур дере". 

Блокирани са множество коли, като някои от тях са напълно потопени. Тежка техника помага за изваждането им.  Екипите действат своевременно.

Водата от язовира "Хур дере" се източва контролирано след като нивото му стигна застрашителните 94 с при максимални 100.

Заедно със спешните служби за сигурност, ситуацията в общината следи и лично кметът Димитър Николов. Той многократно призова шофьорите да тръгват на път само в краен случай и да използват обходни маршрути, които не са потопени от прелелите реки.

Обилният дъжд в областта продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Асен преди 3 години
До АнонименТози пък дет си вдигнал ограда с камъни и нямал наводнения, ти и тези които са ти харесали коментара наред ли сте. Каква ограда ве шизофреник, като излезе река от коритото или се скъса язовирна стена или блокира канализацията в градовете, каква каменна ограда ще те отърве от наводнението, какви глупости говориш. Той ограда си направил, ми увий си я и с найлон тази ограда и се моли да не се скъса язовирна стена наоколо, защото освен да плаваш на тази ограда за друго няма да стане.
29
1
 
3
 
! Отговори
чалгата не прощава преди 3 години
Хахахаха, все разни жипки , не се минава край тях- хахахаха, аз като нямам жип - не се налага да ме вядят от гьола
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хихихи! Закъсали карачи. Кеф, мед ми капе на сърцето. Днес няма да ми тръцат въздуха с бензиновите си бракми.
27
0
 
11
 
! Отговори
SS преди 3 години
Сега остана и тока да спре навсякъде и сме капитулирали без война ! Хората нямат резерви.
26
0
 
21
 
! Отговори
Дубаеца преди 3 години
Това е резултат на масована неконтролируема сеч на форите в последните години. Трябва да се предприеме масово залесяване и пълен контрол на сечта, иначе и по зле ще става :(
25
3
 
5
 
! Отговори
. преди 3 години
И сега ще се оправдаят с Тодор Живков.Единадесет години безхаберие.Каквото се опитат да направят с много средства то не издържа и два дена има само външен вид.
24
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мен пък ми става криво като гледам как има наводнения главно в някакви малки селца с полусрутени и неизмазани къщички направени преди 50 години. И там живеят млади хора. Цял живот ги е мързяло една ограда да си вдигнат. Един пирон да заковът. Ако не са били бащите им да им оставят тези къщи и това нямаше да имат. И да викат все,че нямат пари седеейки по цял ден в кръчмите не е оправдание,че са мързеливи. И аз не съм богат ама си вдигнах сам ограда с камъни. Нямам проблеми сега с наводнения.
23
0
 
14
 
! Отговори
Тервелска мафия преди 3 години
От 5 дни в община Тервел няма вода.като решим да пишем ни изтриват коментара.21 век сме и една помпа не могат да сменят.5 дни без вода,добре,че валя дъжд и използваме дъждовената вода.къде сте бе тервелски управници.работите само за оферти.има видов ден.при нас положението е същото като при Вас.
22
9
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Марешки към Фигуранта.......Абе господин Фигурант:):):):):)
21
4
 
6
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
коментар 19 така е а във ГРАД ВРАЦА се случи на 1 май1966 приспасяване участваха войничета много от тях полудяха самоубиха се но днес герб БМБ не прави почти нищо само приказки
20
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали има стадиони по села с две баби за кво да оправят инфраструктурата. Дъждовете само пречат на герб да усвоява. Да се забранят.
19
3
 
22
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Всяка година едно и също - непочистени корита, бунища от хорски ***, спящи кметове, областни и спяща държава! Никакъв контрол от никоя институция. Наказани - няма!Всяка година едно и също - драматични репортажи, рев пред ЕК, точене на стотици милиони, подхвърляне на определени хора трохи, пълнене гушите на определени фирми, които да поправят пътищата толкова, колкото да се срутят при следващото наводнение, разпределяне по личните сметки на управляващата мафия останалите стотици милиони!
18
0
 
5
 
! Отговори
SS преди 3 години
До 18. Един агрегат не струва много.Но ако имате печка на газ пропан-бутан става.Газта става и за готвене стига да имаш котлон (че) ! При достатъчна грамотност от нея става и бомба за самозащита. А за тоя дето иска да ми наеме психолог,СТАВА.
17
7
 
4
 
! Отговори
Още преди 3 години
Още сте в пра ерата .. Вие от БАН още мерите количество валежи с кофите дет поим козите .Мама ви изостанала .. Ще ви режа на парчета ако срещна един сат вас !!!!
16
1
 
14
 
! Отговори
коментар преди 3 години
Наводненията не са новост:1. 1966 г. Заливане на Враца и Згориград от мини "Плакалница" - 500 жертви.2....3. 2005 г. потопи из цяла България -3-*** починали в смолянско.4. 2007 г. наводнението в цар Калоян - 2 жертви.5. 2012 г. наводнението в село Бисер, от 2003 г. има спор за собствеността на язовир "Иваново", язовира се стопанисва от частни лица, членове на ДПС.
15
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
До SSМоже ли поради липса на средства, да сменим ел.агрегата с печка за отопление на газ ?!
14
10
 
10
 
! Отговори
SS преди 3 години
От колко време пиша,прогнозирам че идва лошо.Подгответе се,въоръжавайте се. Май излиза че съм прав.Сайта трябва да ме наеме като анализатор.
13
3
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Фъргай чепаретата:):):)Паламуда плува по пътя:):):):)
12
11
 
1
 
! Отговори
Василев преди 3 години
А когато лятото издувахте бузи на Слънчев бряг живота беше хубав нали, селяни прости!!!Бати Бойко е велик, каза само ГЕРБ и стана небето синьо,заваля 72 часа , а през това време се лееше водка!!!Агент Върджил Мумбайк!ЦРУ!!!
11
0
 
7
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
До ВъткоЗащо хора от `отговорни институции` да работят по проблема,като и така си взимат заплатите(не само)