Тежко положение в област Бургас: Реки преливат, затворени са пътища

Има блокирани коли, тежка техника помага за изваждането им
12 яну 2021 18:30, Нели Христова
34

Ситуацията в Бургаска област заради проливните валежи остава сериозна. В района преляха три реки - Отманлийска, Изворска и Маринка. На места бяха блокирани автомобили, но за щастие няма пострадали хора.

Още по темата
Най-критично е положението във вилно селище "Черниците", където бяха евакуирани 20 души.

Множество пътища в областта бяха затворени, сред които този към Приморско и Созопол. Движението е отклонено още от кв. „Крайморие“. Достъпът до хижа "Странджа" също е възпрепятстван. Затворен е и пътят Извор – Зидарово, който бе залят от прелелия язовир "Хур дере". 

Блокирани са множество коли, като някои от тях са напълно потопени. Тежка техника помага за изваждането им.  Екипите действат своевременно.

Водата от язовира "Хур дере" се източва контролирано след като нивото му стигна застрашителните 94 с при максимални 100.

Заедно със спешните служби за сигурност, ситуацията в общината следи и лично кметът Димитър Николов. Той многократно призова шофьорите да тръгват на път само в краен случай и да използват обходни маршрути, които не са потопени от прелелите реки.

Обилният дъжд в областта продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
16
 
! Отговори
SS преди 3 години
Всеки българин трябва да е подготвен за извънредни и кризисни ситуации ! Храна гориво,лекарства,ел агрегат,вода минимум за три дни.Не си мислете че някой мисли за вас.Помислете сами за себе си !
9
5
 
9
 
! Отговори
Вътко преди 3 години
Предния път водата от Маринка като заля Ченгенето не беше толкова отдавна, Бойко беше на власт. Защо не си взеха поука и не се погрижиха за нещата. Реално няколко години след това, пада един по обилен дъжд и пак проблемната област е под вода. Как може никога да не се вземат мерки, след като вече се е случило нещо лошо. В Добрич и Варна преди 6 години като ги одави, ако се случи пак, резултата ще е същия, не разбирам, как може да няма никакви мерки от отговорните институции, паднал е малко дъжд.
8
1
 
15
 
! Отговори
мак преди 3 години
Каква полза, че кмета лично следи как се развиват нещата? Дъжда ли ще спре, лично? Да не говорим за това, кой ще понесе отговорност за несвършена работа, за да се предпазим от наводнения.
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господ ще накаже безродниците, които незаконно отсякоха красивите български гори и властта разпъваща чадър над тях.
6
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама чакайте, бе. Нали според управляващите в източна България не валяло и затова нямало вода в язовирите?Или май някой си краде водата за ВЕЦ-овете, които си построиха депутатчета от ГЕРБ, ДПС и ВМРО?
5
2
 
14
 
! Отговори
гарантирано ит Герб преди 3 години
Видими резултати
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не че нещо, ама на прелелите реки кога за последно са почистени коритата им или се е разчитало Господ все още да е бъргарин.
3
1
 
19
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Ако й след тези наводнения има недостиг на вода и водни режими,значи наистина се правят големи схеми с водата! Дано да няма!
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да продължават да изсичат гори. Седмица ръмене и наводнения.
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали Ревизоро искаше тръба да тегли за там милиони да се харчат?Господ ще ги издави тия крадци,вдигат цената на водата,ама ще им се върне!