Фалити във Варна: Заведения затвориха врати

Сайтовете за имоти се напълниха с обяви за наемодаване или продажба на обекти
Обновена: 16 яну 2021 16:30 | 16 яну 2021 16:20, Красимир Ангелов
133
Фалити във Варна: Заведения затвориха врати

След втория частичен локдаун заради Ковид епидемията във Варна масово се продават или отдават под наем разработени бизнеси. Десетки заведения затвориха врати, собствениците им продават цели бизнеси заедно с помещенията, съобщава Bulgaria ON AIR.

"Наемодателите в момента спасяват бизнеса. Много важно е всеки един хазяин да осъзнае това и да влезе в положението на бизнеса, за да оцелеят всички по веригата", каза зам.-председателят на Съюза на заведенията - Варна Марин Сотиров.

На същото мнение са и брокерите, които са изненадани от ситуацията.

"Учуден съм как може изведнъж да излязат на пазара толкова заведения, защо няма търпение от страна на наемодателите, защо не предоговорят за наеми и няма никакъв гратисен период", попита брокерът Валентин Пецов.

И тук започва спорът между двете страни, казва той. Наемателят няма нужните пари, а наемодателят не е решен на консенсус.

"И двете страни имат нужда от парични потоци. Собственикът на имота има нужда от пари, а от друга страна го е отдал под наем на юридическо лице, което пък задвижва бизнес. В него инвестира оборудване, персонал. Той също очаква паричен поток. И когато това спре за предприемача, губи и наемодателят", категоричен е Пецов.

Голяма част от наемодателите са купили имота с кредити. За да ги погасят, сега те излизат от бизнеса, като директно продават имотите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балонът каза ПУК!
85
7
 
56
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Лошо няма. Нека се изчисти пазара от пишман бизнесмени.
84
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Помощ по програмите " получават едни определени бизнесмени. Не всички.За другите проверки, НАП и глад.
83
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заведенията правилно бяха затворени. Сори, бо това са реалностите. Особено през декември, йогато всички щяха да се събират на новогодишни партита!
82
18
 
23
 
! Отговори
Майките с увреждане. преди 3 години
Мая, Славчо, Нинова и Радев ще ви оправят. Демагози които трупат точки от нещастието на хората. Иначе не разбирам, ако този бизнес е бил "на светло",защо не кандидатстват за помощ по програмите. Виж ако не са плащали данъци и осигуровки, тарикатлъкът ще им изяде главите.
81
41
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и да ви е ЯД, герб отново ще спечели изборите и ще ви управлява поне още четири години.
80
24
 
25
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
и тия хора семейства хранят ....Гроб ги унищожи ....събуждай се народе ...трябва да се смачка надигащия се мутрофашизъм..после в трудовите лагери ще бъде невъзможно ....
79
6
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Редно е да гласуват пак за герб на парламентарните и кметските
78
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще излезем и обявим край на тоя цирк, питам?!!
77
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
българин от форума да воюва за правата си!? не мога повярвам!
76
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 91Как да си го вземем, като бсп отдавна го е похарчил
75
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 92Ми, отивай да воюваш! Хем твърдите, че сте много, ще успеете!Ние, от друа страна, разбираме ситуацията и нямаме проблеми с мерките.
74
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дойде време да се воюва, хора! Иначе сме обречени.
73
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много още ще фалират, ако стадото продължава да спи.Ако някой си мисли, че както си седи кротко на дивана, някой ще почука на вратата и ще каже "*** връщаме ти живота обратно" е наивник. Нищо което ви отнеха, няма да ви се върне. Ще трябва да си го вземете.
72
3
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой мисли, че ще излезе сух от започващата всеобхватна криза, е много наивен. Като фалират едни, няма да купят луксозни стоки-хоп и моловете под ножа. После услуги, после други и накрая и от първа необходимост стоките. Дано не стане като в 90те с купоните.Варна - центърът на Варна е заприличал на Бейрут-ламарини, решетки, найлони. Скоро минах и всичко затворено,но има украса, кучета и синя зона. В другите части на града животът си тече, работа, задръствания, разни изнервени
71
2
 
36
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
`Митичните руснаци които крепяха бизнеса последните 10г. ги няма и няма`===Който предлага най-добро съотношение цена/качество, той ще оцелее в бранша.
70
4
 
69
 
! Отговори
Лили Иванов преди 3 години
Живея във Варна, но избягвам да ходя в тези нечистоплътни заведения. Лошо обслужване, намален грамаж, лоша и мазна храна,миришеща на гранясала мазнина, нереално скъпо. Имам два шезлонга и хладилна чанта ,сядам директно на плажа , пия си биричката по 75 ст. кенчето и усещам злобните погледи на персонала на заведенията зад гърба ми..
69
3
 
41
 
! Отговори
Мейстър Емон преди 3 години
С техните цени предпочитам да фалират. Ядох прекрасна пица пред Колизеума с бутилка вино и истински келнер на същата цена като в помията в Маса Кичън, където не ти издават касов бон ако не си го поискаш и чакаш по 15 минути да ти вземат поръчката. Да се шиbaт.
68
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КрайА като имаше минимални осигуровки и заплатата ти ли беше минимална или си вземаше кинти на ръка?
67
4
 
22
 
! Отговори
Saki преди 3 години
А някой като Гуцата от БСП във Варна, хитро инсценира палеж на заведението си на южния плаж . Ами партизански внук сър.