Пътна маркировка между села криволичи над 10 километра

От фирмата изпълнител замазали грешката и с черна боя отгоре
51
Пътна маркировка между села криволичи над 10 километра
Снимка: Кадър БНТ

Криволичеща пътна маркировка смая шофьорите в участъка между провадийските села Добрина и Манастир. Неправилно поставената маркировка e предпоставка и за катастрофи. Тя била поставена след Коледните празници, а работниците, които са допуснали грешката, вече са глобени, съобщава БНТ.

Пътната маркировка криволичи почти през цялото над 10-километрово трасе между двете села. От фирмата изпълнител обясниха, че при полагането на нова маркировка предварително се поставят маркери, за да може линията да е права. Това условие не е спазено от екипа.

"Техническият ръководител е виновен на първо място. Оттам нататък и самите работници, които са си понесли вече наказанията. Санкционирани са. Няма как да не са санкцинорани при такава работа. Получило се е неправилно точкуване предварително, което е за оста на пътя и затова са я изкривили", обясни Георги Гочев, управител на фирмата изпълнител на ремонта.

Сигнал за проблема е подаден и в Община Провадия, която следи за изпълнението на ремонтите дейности на пътния участък между двете села.

"Веднага сигнализирахме на фирмата изпълнител да започнат да си отстранят допуснатите грешки, да изправят осовата линия и да заличат старата, да я ликвидират", каза Пеньо Ганев от Община Провадия.

Първоначално поставената сгрешена пътна маркировка е замазана след това с черна боя. А на места отклоненията са фрапантни и достигат до 40-50 сантиметра.

"В момента се отстранява и черната боя, да може да остане само действащата хоризонтална маркировка", каза още Ганев.

От фирмата изпълнител обещаха, че до две седмици неправилно положената пътна маркировка ще е коригирана по цялото трасе между двете села. Шофьори, които всеки ден минават оттук, също изразиха възмущението си от некачествената работа.

Освен полагане на нова осева линия, ремонтът на пътя между селата Добрина и Манастир включва още изкърпване на дупките и почистване на банкетите. Пътният участък се ремонтира със средства от бюджета на община Провадия.


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
4
 
! Отговори
Смях преди 1 месец
Маркировката криволичи за да се заобикалят дупките.
44
0
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Добрият дух на ракията ги е водил по празниците...
43
1
 
2
 
! Отговори
тия па тия преди 1 месец
маркировката им била крива, аз като гледам пътят е на вълни, та маркировката искате да е права... затова се замислям да сменя спортната кола с нещо кораво за офроуд... където и да пътувам, зъбите ми тракат, а за колата не ми се говори...
42
3
 
3
 
! Отговори
Чоко Боков преди 1 месец
Фирмата е от кръга на Боко, а този дето е слагал маркировката на шише ракия играе футбол с Боко.
Т.е. всичко е точно, и пак хората не са разбрали колко много благини прави Боко за тях.
41
2
 
0
 
! Отговори
НИЕ СМЕ преди 1 месец
До Бунгар Боковците НЕ СА СЕ НАУЧИЛИ
40
1
 
5
 
! Отговори
ПРИЕМЧИК преди 1 месец
А приемане имало ли е? Защо чак след като шофьорите са се оплакали? КАЖЕТЕ БЕ, ЗЛАТНИ ЧЕКМЕДЖЕТА!
39
1
 
2
 
! Отговори
4epa преди 1 месец
СТЪПКИТЕ НА ПИЯНИЦИТЕ- НОВА МАРКИРОВКА !!!!!!!!!!!!!
38
0
 
3
 
! Отговори
GD преди 1 месец
А непрекъснатите бели линии от двете страни къде са? Защо ще се приема ремонта на ремонта, след като не е завършен изцяло?
37
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пичовете са били кьоркютюк пияни.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айше, така става като не мож' уволни дисциплинарно мизерниците дет' не са си свършили работа.
35
1
 
12
 
! Отговори
Айше преди 1 месец
Така става, като наемеш *** за по 20 лв. надник.
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българските ремонти на пътища и тротоари са често грозни на външен вид.
33
0
 
12
 
! Отговори
Бунгар преди 1 месец
На това път ли ми викаме? Не се научихме най после как трябва да изглежда един път.Наклони към двете страни на пътя,отводняване в канавки или канали с шахти и решетки.Такава е картинката и в градска среда. Улиците се превръщат в реки при дъжд и носят се наноси от пясък,камъни,изхвърлени отпадъци и т.н. Какви са тези неграмотни проектанти.Да отидат до Япония,Кореа,Сингапур и да видят какво значи пътища.Хич ни няма... ,но сме ,,Велики,,...ала,бала.
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Коментар
Какво значи определени фирми?
Едни и същи фирми строят и ремонтират пътищата открай време.
Много преди ГЕРБ да съществува.
Колко фирми в България могат да ремонтират пътища?
Кой мислиш, че ще ремонтира пътищата ако Корнела стане премиер?
Твоята фирма ли?
Много си прост.
31
0
 
9
 
! Отговори
Д-р Исня преди 1 месец
Фирмичката горката бачка на кантар, защото е под-под-отдолу на пода на подизпълнителя. Дефакто пак сме платили за златна лазерна маркировка и настилка от японски мрамор, но получаваме кръпки и криви драсканици.
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
те на селско каране обикновено са на три ракии и им е таман така кривичко.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все едно смок е минавал
28
3
 
10
 
! Отговори
Коментар преди 1 месец
Важното е определените формички да приберат милионите от нашите данъци а пращат трима пияни неграмотници от маалата да боядисват там за 20 лева надник!Това е положението в таз загубена Бойкова територия!
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 24
Я ми кажи кой от тези дето сега реват за шкафчетата на Бойко не е бил преди него и не е вземал с чували? Покажи ми един. Този поне пипа с пръсти. Доктори, пилета, амигоси, костинбродски и т.н.при кой генерал, бивш прокурор по време на Възродителния процес в Разград бяха? Импексова, сестра Галева, Лупи? Ла Фонтен, дето го засякоха докато послушваха оперативни интересни лица? Виж пътя построен от Щрабаг при Станишев и сега при ББ. Една и съща фирма. Различни управляващи.
26
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До България
Точно манталите ни е причина за всичко. Тази случка е поредното доказателство. Искаме инфраструктура, но 97лв.на година са ни много, 160лв.на месец за цигари е нормално. Защо не си погледнеш под таралясника колко масло си метнал на пътя. Ами ще има дупки. Колко да ти е пенсията, като нямаш осигурителен стаж и си внасял малко? Колко да ти е заплатата като нямаш квалификация и не работиш качествено?