Асен Балтов: Всеки ден имаме заразени с английския щам

Той е у нас още от ноември
21 яну 2021 10:38, Александър Попов
89
Асен Балтов: Всеки ден имаме заразени с английския щам
Снимка: БГНЕС

Английският щам е засечен у нас още през ноември при проби на четирима българи, които вероятно са се прибрали от Великобритания.

"Според нашата вирусологична лаборатория т.нар. английски щам на коронавируса вече е в България. Ние дадохме първите четири проби от българи, които са били в Англия и са се завърнали от там, още в края на ноември", каза директорът на "Пирогов" Асен Балтов.

Още по темата

Според него щамът ще започне да набира скорост и в България.

"Макар и още да нямаме излезли резултатите от централната лаборатория смятаме, че този щам вече е в България и за съжаление ще започне да набира скорост. Именно затова смятаме, че трябва да бъдем много по-осторожни и по-внимателни, както и да се спазват мерките", допълни той.

Балтов допълни, че всеки ден се регистрират проби в лабораторията на болницата, за които смятат, че отговарят на английския щам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
17
 
0
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и почитания господин Борисов и адмирации. ЕВРОПЕЙСКИТЕ И ЮЖНОАФРИКАНСКИТЕ НАЦИИ СА С ВАС. Бъдете благословен и още 66 години да ни управлявате с мъдрост и здрава ръка.
33
15
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Нека сега ББ$Т и шайка предизборно да клекнат пред бармани, ресторантьори, кафеджии и други ревящи и изгладняли собственици на резвлекателни заведения. Те ли ще управляват държавата, те ли ще задават тона? Къде в света са допуснали такова нещо? Ако разхлабят сегашните мерки, и миналогодишните няма да помогнат. Дисциплина му е майката и жесток, безкомпромисен контрол!
32
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълна карантина, като извън домовете свободно да излизат само ваксинирани!Децата и хората на възраст над 40 години в изолационни лагери. Преостановяване на всякаква трудова дейност. Спане само с маски и на отделни легла. Забрана на домашните любимци и поетапната им евтаназия. Забрана за отглеждане на саксийни цветя. 24 часов комендантски и полицейски час. Военните и полицаите с право да стрелят на месо.А кръчмарите да пият една студена вода.
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой гледа ли пресконференцията на Щабът днес?Всичко вървеше по"график"до момента в който влетя Вождът в залата,мигновено си взе думата и се почна с Хвалбите! Абе с две думи ЦИРК!
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оня ден пропадна новопостроеният тротоар, вчера се надигнаха новопостоените релси, а днес има новина за новия щам (от ноември). Случаенос???
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен 123 преди 3 години
ЦИРК НОЩ,, Барабар Петко с мъжете,,, ама каквото му каже Баце, и шефа му здравният министър това ще изплюе.. Колко пари наляха в тази болница, и по точно част от тях в нечие чекмеджета.
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Симид - ние знаем за щама от априлБалтията - щамът е засечен още през ноември================================================Когато лъжете се разберете предварително. Иначе истината не трябва да се измисля.
27
1
 
10
 
! Отговори
noFreeman преди 3 години
то тоя щам дето го мажат една година не е изведен и доказан, тоя смеshко за нов ми говори...
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А досега защо мълчахте?Защо самолетите от Англия не са престанали да летят?Кой ще поеме отговорност за това?
25
2
 
23
 
! Отговори
11 преди 3 години
До Анонимен 19Точно същото щях да напиша и аз. Да вземат тия да се уговорят да дрънкат еднакво поне. Щял да дойде новият щам, ама той бил от ноември тука, ама всеки ден пробите отговаряли на новия щам, аве ай сиктиp!
24
1
 
8
 
! Отговори
Милко преди 3 години
Английският щам на китайския вирус е достигнал до приемната на българската спешна помощ, кръстена на велик руски лекар. Вече никой не го интересува. Животът продължава.
23
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълна карантина, като извън домовете свободно да излизат само ваксинирани!А кръчмарите да пият една студена вода.
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
поредния паникьор, как ги разбраха, всеки ден правят соециално изследване или ей така си мислим. Един разправя има го от лятото в Бг ,тизи други ги ръси. Ксто са ги регистрирали двама, проследиха ли аджаба колко са заразили....и т.н
21
0
 
15
 
! Отговори
българин преди 3 години
Сега го намерих. Няма никакъв нов щам.Това е същият щам който цитирах в предишния си коментар.В Англия се води вариант на щама, и са го нарекли Variant of Concern 202012/01.Което ще рече вариант будещ загриженост.Има още три други варианта (на същия щам), единият от Африка, друг от Бразилия и третия от ферма за норки в Дания (за който съобщиха отдавна).
20
1
 
15
 
! Отговори
ssss преди 3 години
Понеже има известен натиск от хората, защото просто им писна.. не се почна новата плоча, нов щам нова вълна, ново затваряне на училиаща, трябва да сбъднем прогнозата на царя слънце ..
19
0
 
22
 
! Отговори
българин преди 3 години
Много разбира този травматолог от вируси!Английски щам няма, има мутирал SARS-CoV-2.Ако другарят Балтов твърди, че има нов щам, да бъде така любезен да му каже името, или да го измисли, защото такова официално липсва!
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковид вирусът мутира както и всички други вируси.Хиляди мутации ,повечето от които безобидни. Само от време на време вирусът изважда късмет и мутира по-такъв начин,че да си осъществи бързо размножаване и преживяване.Това довежда до нови вирусни варианти(мутации,щамове все същото) като английския и южноафриканския.
17
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе мошеници,я вземете поне си синхронизирайте лъжите - ония от НОЩ-та зплашват,че "английският" щам ,ЩЯЛ ДА ДОЙДЕ И У НАС,а този съсел плещи,че бил вече от месец ноември и ЩЯЛ ДА НАБИРА СКОРОСТ,ОТ ТУК НАТАТЪК(?!),тъкмо,когато НОЩ-явците закаканижиха,че щели да отслабват мерните,НО С УСЛОВИЕ,ще щамът ни отмине!!!Нещо да напомня това за доброто и лошото ченге в безкрайните полицейски СЕРИяли?!Това ли ни очаква да им го ядем,по пътя на безкрайното лашкане между надеждата и отчаянието???
16
0
 
19
 
! Отговори
до 15 преди 3 години
просто този е поредния държавен служител на висок пост под командване на търбухо и плямпа това, което му се кажедо изборите ще ни стресират здраво, ще си правят статистики каквито им изнася.
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-после някой да си го признае.А се чудеха защо през ноември имаше толкова заразени и починали.