Проф. Кантарджиев: Няма да се поколебаем да купим която и да е ваксина

Оптимистичният вариант е да ваксинираме 2 млн. души до края на август
24 яну 2021 11:58,
118
Проф. Кантарджиев: Няма да се поколебаем да купим която и да е ваксина
Снимка: БГНЕС

Оптимистичният вариант е около 1,5 - 2 милиона ваксинирани да имаме до края на август. Ако няма ваксина, не може да се ваксинираме. Държавата ще търси и други варианти и няма да се поколебаем да купим която и да е ваксина. Тя трябва да е ефективна и безвредна и призната от регулацията в Европа. В това число и руска и китайска. Това каза пред БНР проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб за борба срещу коронавируса, във връзка със съобщението от "АстраЗенека" за забавяне на доставките на ваксини за Европа.

По думите на проф. Кантарджиев e спекулация твърдението, че в България има нисък брой имунизирани. Той обясни, че този брой се обяснява със запазването на втората доза, за да не се случат технологични проблеми, които да забавят доставката на втора доза и "хората да останат само с една поставена доза".

Тази седмица ще бъдат ваксинирани хората, работещи на първа линия в Националния център по заразни и паразитни болести, съобщи директорът му. Той подчерта, че се увеличава броят на желаещи лекари да се ваксинират.

"Тази седмица за първи път имаме под 100 болни на 100 хиляди души за 14-дневен период. Това е много добре и дано да се задържи, но това зависи от дисциплината на хората", посочи проф. Кантарджиев и подчерта, че освен предпазните маски и дистанцията, най-важно е проветрението на помещенията - на всеки 20 минути трябва да се осигури 1 минута с поток на въздуха.

За отварянето на ресторантите той заяви, че обсъждането и предприемането на постепенното им отваряне ще е в началото а април, но уточни, че поради новия щам разхлабването на мерките ще е предпазливо и на стъпки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
8
 
! Отговори
Дави Еба преди 3 години
Обединена Америка - стилната рокля на Джил Байдън
61
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трагикомичното е, че платиха милиони с нашите пари за ваксини, с които - и да дойдат, ама надали - няма да могат да се оправят като организацията, логистика и подсигуряване с медицински персонал. Така че, както дълбокомислено се е изкязал Кантарджиев, "като няма ваксини, не можем да ваксинираме".Смешници.
60
2
 
12
 
! Отговори
? преди 3 години
ЛЪЖИ. - дори и да поръчаш сега, целия свят е поръчал преди теб. И няма да я получиш дори след година. Това го знае но не го казва. Това не е като да купиш налична стока. Поръчали са над 6 милиона ваксини от Астра Зенека и само петстотин хиляди от Модерна и само 1 Мил от Файзер? Защо? Защо като в Европа са ги разделили по друг начин?За да умрат хора за това, баби и дядовци които сега можеха да се ваксинират. Евала ЗАТВОР ЗА ВАС .ОСТАВКА УБИИЦИ.
59
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надявам се следващото правителство да потърси сметка на всякакви кантарджии и мутафчии за всяка стотинка, под всякаква форма която са получили от народа, за целият период от затварянето на първия, до отварянето на последното затворено под тяхно давление дюкянче. Щом уж работиш за общото благо, заплата не ти се полага, нито някакви привилегии. Всичко до стотинка да бъде върнато! Ако не им изнася да се пръждосват.
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кантарджиев: "Оптимистичният вариант е около 1,5 - 2 милиона ваксинирани да имаме до края на август. Ако няма ваксина, не може да ваксинираме.".....Кантарджиев, вие и да имате ваксина, няма да можете да ваксинирате.Защото сте некадърни да направите каквато и да е организация.В Израел (съпоставима, горе-долу като население с България) на ден поставят по 100 000 ваксини. Вие вчера сте поставили... 18.А това, че в доставките на ваксини, ни подминават като малка гара, е отделен въпрос.
57
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иключително нагло, арогантно и лицемерно е тези, които затварат цели отрасли да вземат заплата от данъците на хората от същите тези отрасли. Съсипват милиони съдби и обричат на глад и мизерия семействата на тези, които хранят техните.
56
1
 
15
 
! Отговори
ssssssssssssssss преди 3 години
Купувайте ваксина и кавото и да е там ... Но във вашата медицина няма грижа и любов към човека. Гледата портфейла му и поста . За това "заболяване" няма открита ваксина, Ковиден министре!
55
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТи дет си се напрайл на много знаеш - довече се прибери, сложи маската и вратата да не забравиш да заключиш. че вируса ще дойде. Под леглото се скрий, за по-сигурно. И стой там до 6 сутринта. Само да си мръднал. Няма да ядеш, няма да пиеш вода, няма да серeш, няма нищо бе. Заключен, под леглото, с маска. След 6 сутринта излез, тогава вирус няма.
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кантар, всички знаете за какво става въпрос, но за вас е важно да се пълнят сметките, пара прайте в момента. Кой откъде може, лъже, маже и взима пари. Как един от тоя щаб не се зарази и не умря бе, а, кантар. Без маски ходите, в болници сте, професори некви. И няма нито един заразен, няма нито един умрял - иначе вируса страшен бил, много, мре се, ваксини... ей, земете се спрете, ше бъдете *** по дърветата да знаете. Българина търпи, ама кат вече му дойде догуша и кат почне. Няма спиране :)
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ваксините са за вирус а това е коронавирус (РНК) и не действат. Ваксина се прави за вирус, който има ДНК основа, РНК е коронавирус. Той няма основа и затова мутира постоянно, изменя се с цел развитие, но няма развитие."---И този нелеп коментар е харесан от 4 бабички, които вече не знаят на кой свят се намират, но още им се иска някой в тоя свят да ги слуша. Те дадоха своя глас! Ахахах! Повлияха! :)
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ни искайте пари за данъци и си купувайте каквото си искате с чужди пари лесно се пазари ***
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия ваксини са ментета с вода и най-много ще се разболее от рак.
50
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"По думите на проф. Кантарджиев e спекулация твърдението, че в България има нисък брой имунизирани."Аааа, ама как.... страхотна спекулация е това твърдение, фактите са съвсем различни - вчера, например, са поставени 18 ваксини. ОСЕМНАДЕСЕТ. На фона на 5те милиона българи, подлежащи на имунизация, тези 18 са гигантски скок.Нали така, Кантарджиев?!??
49
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кантар, земи са скрий някъде. Готови сте да похарчите пари на България, ей така. Харчите ама повечето идват във вашите банкови сметки. Кви ваксини ве, кантар? Ваксините са за вирус а това е коронавирус (РНК) и не действат. Ваксина се прави за вирус, който има ДНК основа, РНК е коронавирус. Той няма основа и затова мутира постоянно, изменя се с цел развитие, но няма развитие.Спрете да харчите пари за нещо, от което полза няма. Има данни за заразени с коронавируса, след ваксиниране. ИЗРАЕЛ.
48
1
 
5
 
! Отговори
н от МАФИОТИ преди 3 години
Кантарджиев да излекува първо колегата си Англе Кунчев видимо ЗАРАЗЕн на опит за внушаване за поразяване с тн"вкасини" на всички Учители..Виждат се ясно заразни нано мутанти при отваряне на устата на рекламното лице на опасни недопустими "ваксини" НЯМА ДОСТОВЕРНИ ДАННИ ЗА Почтенни клинични изпитания..Арест за престъпниците от МЕД мафията искат от София
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да ваксинирам у г.ъ.зо боко тиквата. Да му го наваксинирам яко.
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работата с американските ваксини взе да става като с американските самолети - платихме едни МИЛИОНИ предварително, пък ще ги чакаме да ги произведат и ни ги доставят някога, евентуално.Дано така, както нямаме нужда от самолетите им, да се окаже, че нямаме нужда и от ваксините им. И да си останем само с корумпираната продажност на управляващите ни. Тя е неизменна.Докога, обаче?!
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само руснаците не спират производството на ваксина. Технологията вече е позната и в Турция и ще се произвежда и та Ние чакаме някакви балъци да ни обясняват колко е прекресно да чакаш някой, който няма производства....Тъпунгени !
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя има няма и току изръси някоя т ъ п о т и я. Според проф. Кантарджиев е спекулация твърдението че у нас има много малко Ваксинирани. Той обясни че този брой се обяснява със запазването на втората доза....?????????
43
2
 
1
 
! Отговори
смях преди 3 години
Да ИМА фЕКАЛИИИ ВЪВ ВАКСИНАТАСлагайте си я с кеф