АПИ: Шофьорите да тръгват с коли, подготвени за зимни условия

Във вторник ще вали сняг, възможни са и поледици
6
АПИ: Шофьорите да тръгват с коли, подготвени за зимни условия

Във връзка с очакваното понижение на температурите и прогнозата на метеоролозите, че утре от северозапад ще започнат валежи от сняг, а до вечерта в Централна и Източна България дъждът ще премине в сняг, Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили,подготвени за зимни условия, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

В северозападните райони утре са възможни поледици,допълват от АПИ.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките срещу хлъзгавост и заледяване. За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват, е възможно затваряне на определени участъци за почистване и обработване на настилките с химически вещества и инертни материали.

Всички машини на пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за снегопочистване на републиканските пътища. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.


6
Още по темата: снягзимапътищаколи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
4epa преди 2 месеца
А ДАНЪК ВЪЗДУХ И ДАНЪК ПРЪДНЯ - КОГА ЩЕ СЕ ПЛАЩА !!!!!!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
АПИ да си поправи пътищата!
Събира пари за потресаващи пътища, с неравности с километри и ограничения-хранилки. Мантинелите огънати, ремонт не се задава!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
АПИ-апни парите изведнъж


и беж да те няма
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
АПИ да не ме съветват, ам ида вземат да работят малко. Документално колата ми е изрядна, горивото никога не пада под половин резервоар, с чисто нови зимни гуми, имам одеяло и дебело зимно яке в колата. Лопатка ако закъсам да ровя, вериги и съм готов. Тръгвам и... то път няма. Е къде да тръгвам в зимни условия? Вземете и работете, чистете, опесъчавайте, луга хвърляйте да не замръзва. Недейте само да ме съветвате а РАБОТЕТЕ. За кво плащаме винетки и данъци?
2
0
 
2
 
! Отговори
sddsad преди 2 месеца
"Е от къде да ги вземем тия зимни гуми сега, да ги купим ли?"
1
0
 
7
 
! Отговори
аа преди 2 месеца
ауууу насред зима съобщение колите да са подготвени за зимни условия
аууу т