В Петърч още чакат обезщетения за наводненията, описват щети

Подалите заявление са около стотина души
7
В Петърч още чакат обезщетения за наводненията, описват щети
Снимка: БГНЕС

Костинбродското село Петърч беше едно от най-засегнатите от наводненията населени места. Водата там вече се оттече, но институциите все още описват щетите в домовете на хората.

В дома на Евелина Славчева водата е била на метри от входа на къщата й. Залети са техника и машини в гаража на семейството. Автомобилът на Евелина също е бил залят. Комисия от общината са констатирали и описали на място щетите.

Още по темата

"Всички, които са подали заявление за описване на щетите, са около 80-100 души. Всичко по закон е направено, сега чакаме решението", заяви пред Нова тв кметът на Петърч Борислав Борисов.

"В момента обработваме документите и ги изпращаме на междуведомствената комисия. Който е подал документи, ще получи обезщетение. Благодарим на правителството за средствата, които ни отпусна, за да изградим диги по реките. Експертите са на терен, надяваме се максимално бързо да изградим диги и да се справим с компрометираните места", обясни зам.-кметът на община Костинброд Александър Ненов.

Община Костинброд ще бъде подпомогната с 1 155 000 лева.

"Подкрепата, която ни давате, е изключително нужна. Реката заля село Петърч, което не се е случвало от 15 години, заля и част от Костинброд, което не се е случвало повече от 10 години. Започваме дейности по превенция и възстановяване на последиците от наводнението на територията на общината ни", заяви кметът на Костинброд Трайко Младенов.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Сандо преди 1 месец
къв тия социализъм? чакат държавата да ги оправи ...
застраховки се правят в капитализма иначе гледаш през тръбата
6
0
 
1
 
! Отговори
Милен преди 1 месец
До ЧИТАТЕЛ

Точно така, и аз съм на това мнение! Аз си направих застраховка на дома мин година и преди нова година съседите ме наводниха леко - добре че реагирах сравнително бързо, но от SDI ми изплатиха добро обезщетение. Доволен съм. Хора, правете си застраховки, не излиза скъпо а след това обезщетенията са справедливи! Поне това е моя опит. Ако някой друг има също опит, нека сподели.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а тези с новите валежи ко ше праим
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече са се погрижили тея пари да потънат повече от наводнените къщи.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тиквата лъже наред и после нищо!
Успех им пожелавам!
2
0
 
3
 
! Отговори
ИМА ДА ЧАКАТ преди 1 месец
Парите отидоха в САЩ за виртуални самолети. И ние ще чакаме. Я камилата, я камиларя
1
2
 
4
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 месец
Не чакайте, а се застраховайте.
До сега да сте получили обезщетения.