Спасиха болен, закъсал с колата си в снега

Мъжът е бил снабден с необходимите му лекарства
Обновена: 27 яну 2021 14:17 | 27 яну 2021 14:10, Ния Христова
0
Спасиха болен, закъсал с колата си в снега
Снимка: БГНЕС
Пожарникари от Пловдив спасиха болен мъж, закъсал с автомобила си. Спасителната акция е била проведена в 3,26 часа през нощта на пътя от село Скобелево към вилно селище „Върховръх“ в Родопите, съобщиха от Пожарната в Пловдив, предаде в. Монитор.
 
Автомобил от пловдивския сектор „Специализирани оперативни дейности“ е бил изпратен веднага с необходимите лекарства за мъжа и транспортиране до дома му.
 
На общо 8 сигнала за паднали дървета в резултат на снеговалежа на територията на Пловдив са реагирали служители на регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Произшествията са станали в ранните часове на днешния ден. Няма пострадали хора. Само в един от случаите са нанесени материални щети. 
 
Между 1 ч. и 5.30 ч. през нощта аварийните екипи на Пожарната са отстранили опасните дървени отломки на улиците „Люсиен Шевалас“, „Цар Асен“, „Съборна“, „Михалаки Георгиев“, „Григор Пърличев“, „Захари Стоянов“ и бул. „Шести септември“. Към 6.30 ч. същите действия са предприети и на ул. „Брезовска“, където дърво е било затиснало паркиран микробус.
Още по темата
 
Снежната покривка във високопланинските села от община „Родопи” вече е от 50 до 80 сантиметра, съобщиха от общинската администрация. Пет машини на фирмата, ангажирана със снегопочистването, се борят със снеговалежа, като всички общински пътища вече са почистени и опесъчени. Към вилната зона на село Брестовица - местността „Бряновщица” е имало затруднения, тъй като заради снегонавявания обработката на пътя е била затруднена. По обяд ситуацията вече е овладяна и пътят бил отворен за движение.
 
Информация за непочистени улици тази сутрин е подадена единствено от висопланинското село Лилково. Техника вече обработва улиците в селото. В 3:30 часа тази нощ е получен сигнал на телефон 112 за закъсал автомобил на път за село Скобелево. В спасителната акция се е включил екип на пожарната служба и колата е била изтеглена.
 
На територията на общината няма откъснати населени места и бедстващи хора, няма места без ток или вода. Няма паднали дървета или скъсани електропроводи, уточниха от община „Родопи“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари