Управител на болница в Исперих е отстранен, нямал българско гражданство

Ново изискване лишава д-р Абдулах Заргар от възможност да ръководи
29 яну 2021 22:05, Петя Славова
29

Управителят на болницата в Исперих, д-р Абдулах Заргар, повече няма да ръководи лечебното заведение, защото няма българско гражданство. Причината е ново законово изискване, според което постът трябва да бъде зает от гражданин на България или Европейския съюз.

Иранецът д-р Абдулах Заргар от осем години ръководи общинската болница в Исперих, като временен управител. Д-р Заргар казва, че е заварил лечебното заведение на загуба и с малко специалисти, а сега нещата са различни – болницата е финансово стабилна, а сградата ремонтирана и добре оборудвана.

"Болницата има доста подобрения от неговото постъпване, тъй да кажа на работа, много новости, апаратури и други, специалисти и включително и в детско имаме нов педиатър", коментира Зекие Хюсеин.

От февруари иранецът няма да може повече да управлява лечебното заведение заради законово изискване поста да се заема задължително от български гражданин или такъв на страна от Европейския съюз.

"Като дойдох тук, аз се ужасих, наистина и се учудих на своята постъпка, но разбрах, че човек трябва да е там, където е желан, където може да върши някаква работа, макар да не е голямо, може и много малко, просто да въртиш едно колело, което без теб не се върти. Срещнах много трудности, но с общи усилия успяхме да надградим едно по-добро здравеопазване в региона", споделя д-р Заргар.

Първият опит за получаване на гражданство не е успешен, поради факта че д-р Заргар е осъден за недекларирана сума пари при влизането му в България. Сега той отново подава заявление за български паспорт.

На 22 януари 2021 година министърът на здравеопазването г-н Ангелов е внесъл предложение официално до правосъдното министерство за даване на гражданство на д-р Заргар поради особени заслуги към държавата. В подкрепа на искането за български паспорт, жители на Исперих и региона са събрали и около 7 000 подписа, а докато решението за гражданство стане ясно, болницата ще бъде управлявана от друг лекар, ще бъде обявен и конкурс за поста.
 


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Остаряло преди 8 месеца
Доктора вече е по ускорена процедура за гражданство, но и само негова си е вината че не си е оправил досега законово документите.
26
0
 
0
 
! Отговори
Един от И-х преди 8 месеца
Доктора е много добър най-важното има отношение към хората много голям професионалист. Но народния фолклор говори че докато е бил студен е бил вербуван и е бил агент
25
0
 
8
 
! Отговори
malart преди 8 месеца
На северните *** мвро им раздава на кило, а за доказан специалист не може. Така е в територията. Не си е платил и не става. Тъжно е да си гражданин на територията, а често и летално
24
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Интересно но защо ли доктора не е пожелал да кандидатства за БГ-Гражданство ??? не е толкова сложна процедурата.Сигур си има основателна причина.
23
3
 
3
 
! Отговори
ала бала преди 8 месеца
Ами то по тази логика и българин извън страната пове4е от 6еф4е на кенеф4е не трябва да става.С този манталитет оба4е никой никаде няма да ни бръсне за нищо и пак ганио ще се пита що бе джанъм е така а не ина4е
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 19Нещо сме много зле с историята!Арабите били избили персите ,такова нещо няма и в националистическите арабски форуми!Истината е ,че персите оказват огромно влияние над арабският свят,цялата арабска култура е всъщност персийска!Персите са първите които се отцепват от арабският халифат и връзките с халифата са символични!Персите винаги са били различни от арабите,персийският ислям ,е различен от арабският!Няма в света персиец атентатор ,защото шиитският ислям забранява самоубийството!
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На човек доказал се като специалист и със заслуги към бг здравеопазване няма гражданство!А,на хора плюещи по България и всичко българско има бг паспорти!Освен това получили един път паспортите тичат в македонски медии да се оплакват на какви "унижения" били подложени за да получат паспорта!Все едно ние на сила сме ги накаралали да кандидатстват за бг гражданство!
20
11
 
2
 
! Отговори
22 преди 8 месеца
Пуснете го, после пуснете и родата му.И на родата родата итн.
19
6
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
До 18Споко, магарето го пази тиквата за президент.ПП. А евроатлантиците на ЕС и НАТО искаха турци да ни пазят небето. Свиквай европеецо!
18
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 14 Персийците са живеели на територията на Иран, но след разпадането на Персия, биват завладени от арабите, територията е ислямизирана, като по-голямата част от населението бива избито или се разселва, малка част от Иранците са наследници на "арийци" и перси. За това и иранците като цяло приличат на араби, просто са такива.
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
По логиката на неоосманистките тролове в сайта управител може да е и магаре.Да, ама не може.
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
8 години го държат да е временен управител? Защо?!? Защо и той ги чака тези 8г на временен пост? 7000 подписа говорят достатъчно че си върши работата, а това не може фа се каже за доста хора с гражданство по болниците или други общински/държавни учреждения, така че за мен е ясна работата
15
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То в този Исперих българите са в червената книга, ако купуваш хляб в магазина, ще ти трябва преводач.До това дередже ни докара демокрацията на Костов-Стоянов.Целта е изличаване на българското население и заместеанетп му с турско, която е почти постигната.
14
2
 
21
 
! Отговори
кръпел преди 8 месеца
това е един от най добрите лекари в региона .....как не ви е срам
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 9q 11Човекът е от Иран. Би трябвало да е ариец.
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ботокса да сенамеси не само да ходи на разкрасителни процедури.
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какъв е проблема с българското му гражданството.
10
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами като са отстранили от поста,поне да го оставят да работи в болницата,нали уж имаме нужда от медицински кадри?
9
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не трябваше да се дава гражданство на жанraсapckoтурски макepетa!!!
8
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какво ни интересува това нас НОРМАЛНИТЕ ХОРА???