Моловете отвориха с малко клиенти и фалирали магазини

Сред персонала на някои магазини има напуснали или съкратени
1 фев 2021 14:06,
64
Моловете отвориха с малко клиенти и фалирали магазини
Снимка: БГНЕС

В първите часове след отварянето столичните молове посрещат сравнително малко посетители, показа проверка на БНР. На всеки час се извършва дезинфекция, а в някои търговски центрове вече работят и системи за пречистване на въздуха. Във всички магазини има поставени дезинфектанти.

Моловете работят с намалено работно време - отвориха в 10.00 сутринта, но ще затворят не в 22.00 часа, а в 21.00. Във всички магазини се спазват мерките за безопасност.

Много от тях днес обаче няма да отворят, тъй като са фалирали по време на локдауна. Сред персонала на някои магазини има напуснали или съкратени. В някои от затворените магазини се отварят нови.

Посетителите на моловете са малко и затова не е трудно да се спазва дистанция. Хора без предпазни маски не се допускат, както и лица под 18 години без придружител.

Очакват се големи намаления на есенно-зимните колекции, с които да се привлекат клиенти.

Почти всички магазини отвориха в един от моловете в Пловдив. Дори фирми са проявили интерес към ангажиране на свободни търговски площи. На работа се връщат повече от 800 души.

Мениджърът на търговския център Александрина Янева обясни как ще се гарантира безопасността на служителите на магазините и на клиентите.

"Почти всички от магазините, особено тези с по-голям площ имат така наречените "пипълкантари", които сигнализират за надвишен брой хора, които влизат в магазина и автоматично дава сигнал на работещите вътре да спрат да допускат хора в самия обект", каза Янева пред БНТ.

"Ограничението е до 5 човека в обекта според квадратурата, на всеки вход имаме поставен дезинфектант, на касата за нас - за персонала, лични предпазни средства като маски, преграда която е на касата“, обясни Анелия Русикова - управител на магазин

До края на месеца остават затворени заведенията за хранене и развлечение, като се допускат доставки или вземане на храна за дома и офиса. Изключение се допуска за ресторантите при местата за настаняване.

От четвъртък поетапно ще се завръщат в клас учениците от 5-и до 12-и клас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
7
 
29
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До ФицатаМоето мнение е че никога няма да се възстановят. Пандемията продължи прекалено дълго - цяла година, а до лятото има още много време и почти със сигурност още едно затваряне. Междувременно хората си създадоха навици да пазаруват онлайн и да се разхождат на открито. Реално вече няма какво да ги привлече в моловете. С офисите е още по-зле работата. Лека полека хората се отдръпват и от големите градове и тази тенденция ще се запази. Та следвашите са имотите и фалирали агенции и строители
15
0
 
21
 
! Отговори
Фицата преди 3 години
Доста време ще им трябва на моловете да се възстановят, може би година. Затворили са бая магазини. Офисите в моловете също стоят празни.
14
4
 
9
 
! Отговори
Неам пари преди 3 години
Защотн боеко само лъже а не дава
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Пеевски и Бойко. Ако не сте доволни внимавайте как гласувате. Бахахахах.
12
5
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Аууу,много неприятно,то...половин София работеше по...моловете,а другата половина,които бяха...безработни,се...мотаха там,поне да са на...топло.
11
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така и не разбраха, че децата трябваше да са онлайн; не да ги пускат присъствено, а трябваше да оставят Бизнеса! Сега резултата се вижда.
10
5
 
19
 
! Отговори
Наглостта българска преди 3 години
По мои наблюдения противници на отварянето на магазините тип мол са хората, които работят през ден или онлайн, но на които не им бяха намалени възнагражденията. Т.е. те работят по-малко, но получават повече пари. Интересното е, че същите тези хора използваха свободното си време за да се чудят в кой планински курорт да отидат и дори се оплакваха, че те са претъпкани. Докато едни други хора останаха без доходи
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мога да ти кажа, че кифлите изобщо не съм забелязал да са се трогнали от липсата на молове
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Сердика пред Зара има километрична опашка от бедни българи в момента, опашки да влязат и пазаруват
7
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вай, вай. А кифлите с какво се занимават, като мол-овете са затворени. Съвсем ги бях забравил тези същества. Сигурно сега ще е страшно да ги видиш - негримирани, но с напомпани джуки, рошави коси, с по 2-3 пръста черни корени
6
1
 
16
 
! Отговори
ПИПЪЛКАНТЪР преди 3 години
"пипълкантари"!?!Номинирам ви за Нобелова награда по ленгуджокритване!
5
13
 
21
 
! Отговори
Долу Гроб преди 3 години
съсипаха бизнеса и прехраната на хората....
4
4
 
28
 
! Отговори
Ми добре преди 3 години
Тъй ще е и с кръчмите.
3
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали това беше идеята Прасчо да си купи и някой мол, но без пари. Иначе какъв беше смисълът да работят огромни магазини, в които имаше достатъчно много хора, а моловете да не работят
2
7
 
29
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Дреме ми на шмайзера... И преди не пазарувах от молове, и сега няма да им ида. Цените са им в пъти завишени заради космическите наеми. Нямат нищо общо с моловете в Лондон, в Барселона, Париж...
1
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още ще фалират.Колко хора им останаха пари и желание да пазарят. Психически изтормозени вече не им дреме за парцалките. За къде да ги обличаш и без това. Не можеш да излезеш не можеш да пътуваш за кво ти е да пазариш