Пореден ден на огромни опашки за лифта в Банско

Мерките се спазват и не може да се види турист без маска
2 фев 2021 12:00,
58
Пореден ден на огромни опашки за лифта в Банско
Снимка: БГНЕС

За пореден ден се образуваха огромни опашки от чакащи за лифта в Банско. Те се пропускат на малки групи, при спазване на противоепидемичните мерки.

Около 20 минути след отварянето на лифта тази сутрин вече се беше събрала дълга опашка от хора, съобщава БНТ. Противоепидемичните мерки се спазват и не може да се види турист без маска.

"Когато представя един добър продукт, той се харесва от хората и ето, виждате, че чакат на опашка", каза за БНТ маркетинг директорът на фирмата-концесионер на ски зоната в Банско Иван Обрейков.

Още по темата

Работното време е променено и работата започва с половин час по-рано, за да се облекчи чакането. Десет автобуса непрекъснато извозват хора със закупена ски карта, паркингите горе са пълни.

Вече няколко дни зимният курорт е препълнен с туристи, предимно български и румънски. Факт, който се бетонира от огромната опашка пред входа на кабинковия лифт и стотиците автомобили, избрали като алтернатива пътя до ски-зоната, което пък създаде невероятни задръствания и последващо затваряне на пътя. Хората чакаха търпеливо на тройната опашка, дълга близо километър, готови да изтърпят това препятствие, за да стигнат до белите писти и да спортуват.

Въпреки заявеното притеснение на хотелиерите от масови анулации на резервациите, това не се случи. Обяснението беше едно и също - румънските туристи спасяват сезона след въведените рестрикции за задължителен PCR тест, който оскъпява почивката на чуждите гости с 20 до 30 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със и без ковид няма да си го причиня. Тези са мазохисти!
4
2
 
24
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Ама инъче са бедни...
3
0
 
36
 
! Отговори
бай Ламби преди 3 години
Тая сутрин ги гледах и не знам дали за пред камерите, ама всичките бяха с маски. Дистанция обаче немаше никва.Ако ги наредят прз метър и половина кат си требе и опашката може и да стигне до Благоевград.
2
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Мерките се спазват и не може да се види турист без маска"Сложете тогава дата на снимката от коя година е, защото ако е от тая - всички са Г до Г и са без маски.Аман от журналистически мързел.
1
2
 
24
 
! Отговори
SS преди 3 години
Само на снимката Ви има поне 10 Хаххаххах